Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ράφα: Η Χαμάς καλεί τους Παλαιστίνιους να «σηκωθούν», να κάνουν «πορεία οργής» μετά τη «σφαγή»

Ράφα: Η Χαμάς καλεί τους Παλαιστίνιους να «σηκωθούν», να κάνουν «πορεία οργής» μετά τη «σφαγή»

«Καλούμε τις μάζες του λαού μας (...) να κάνουν πορεία οργής» αναφέρει ανακοίνωση της Χαμάς, μετά τη «φρικιαστική σιωνιστική σφαγή που διέπραξε απόψε ο εγκληματικός στρατός κατοχής».

Η Χαμάς κάλεσε το βράδυ χθες Κυριακή τους Παλαιστίνιους να «σηκωθούν», να βγουν στους δρόμους να κάνουν «πορεία οργής» μετά τη «σφαγή» που κατ’ αυτήν διέπραξε ο ισραηλινός στρατός σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Ο ισραηλινός στρατός «έβαλε στο στόχαστρο εσκεμμένα» καταυλισμό εκτοπισμένων

Μετά «τη φρικιαστική σιωνιστική σφαγή που διέπραξε απόψε ο εγκληματικός στρατός κατοχής βάζοντας στο στόχαστρο σκηνές εκτοπισμένων, καλούμε τις μάζες του λαού μας στη Δυτική Οχθη, στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα εδάφη και στο εξωτερικό να σηκωθούν και να κάνουν πορεία οργής», αναφέρει ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

«Εσκεμμένα»

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγόρησε, επίσης, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Δευτέρα το Ισραήλ ότι έβαλε εσκεμμένα στο στόχαστρο κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι αρχές της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που κυβερνά τον θύλακο, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς.

«Αυτή η φρικιαστική σφαγή που διαπράχθηκε από την ισραηλινή κατοχή αποτελεί πρόκληση για όλους τους διεθνείς θεσμούς» και τη διεθνή «νομιμότητα», ανέφερε η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας πως ο ισραηλινός στρατός «έβαλε στο στόχαστρο εσκεμμένα» καταυλισμό εκτοπισμένων.

Κάηκαν ζωντανοί

Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε καταυλισμό εκτοπισμένων, στην περιοχή της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας της Γάζας επιβεβαίωσε τα ισραηλινά πλήγματα σ’ αυτήν την περιοχή όπου, σύμφωνα με την υπηρεσία, διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι, εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, λόγω του πολέμου του Ισραήλ. Σύμφωνα με την υπηρεσία, 50 είναι οι νεκροί και οι τραυματίες.

Η Εταιρεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στις σκηνές, κυρίως παιδιά και γυναίκες, κάηκαν ζωντανοί (περισσότερα εδώ).

inSports

«Θα κάνει πρόταση σε Μπράουν ο Παναθηναϊκός»

Εξελίξεις από το Ισραήλ για Λορέντζο Μπράουν και Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024