Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ράφα: Δεκάδες άμαχοι «κάηκαν ζωντανοί» - Το Ισραήλ βομβάρδισε «ασφαλή» καταυλισμό με τέντες (Σκληρές εικόνες)

Ράφα: Δεκάδες άμαχοι «κάηκαν ζωντανοί» – Το Ισραήλ βομβάρδισε «ασφαλή» καταυλισμό με τέντες (Σκληρές εικόνες)

Για 30 νεκρούς κάνει λόγο η κυβέρνηση της Χαμάς, για 50 η υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας, από την ισραηλινή επιδρομή στη Ράφα, ενώ ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ενήμερος για το «κακό» που έπαθαν άμαχοι.

Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σ’ έναν καταυλισμό εκτοπισμένων, στην περιοχή της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το βράδυ χθες Κυριακή η κυβέρνηση της Χαμάς (φωτογραφία, επάνω, από το wafa.ps).

Οι βομβαρδισμοί «προκάλεσαν τον θάνατο 30 ανθρώπων και άφησαν δεκάδες τραυματίες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Η PRCS επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στις σκηνές, κυρίως παιδιά και γυναίκες, κάηκαν ζωντανοί

Η υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας της Γάζας επιβεβαίωσε τα ισραηλινά πλήγματα σ’ αυτήν την περιοχή όπου, σύμφωνα με την υπηρεσία, διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι, εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, λόγω του πολέμου του Ισραήλ. Σύμφωνα με την υπηρεσία, 50 είναι οι νεκροί και οι τραυματίες.

Ο απολογισμός των νεκρών στον καταυλισμό Ταλ Αλ-Σουλτάν είναι ακόμη απροσδιόριστος, ανέφερε ένας άλλος γιατρός, προσθέτοντας ότι δεκάδες τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ακολούθησε μετά τους βομβαρδισμούς, την οποία οι κάτοικοι προσπαθούν ακόμη να κατασβήσουν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 40 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν, με τουλάχιστον οκτώ πυραύλους, τις σκηνές ανθρώπων σε στρατόπεδο εκτοπισμένων που στήθηκε πρόσφατα κοντά στις αποθήκες της Υπηρεσίας Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), βορειοδυτικά της Ράφα, μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Δεν μπορούν να τους περιθάλψουν

Η Εταιρεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) ενημέρωσε ότι τα πληρώματά της μετέφεραν μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών μετά τους βομβαρδισμούς.

Η PRCS καθώς εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού επισήμαναν ότι τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να χειριστούν αυτόν τον μεγάλο αριθμό θυμάτων ως αποτέλεσμα της καταστροφής του συστήματος υγείας στη Γάζα από το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι ορισμένα από τα θύματα μεταφέρθηκαν σε αυτοσχέδια ιατρικά κέντρα.

Η PRCS επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στις σκηνές, κυρίως παιδιά και γυναίκες, κάηκαν ζωντανοί.

Η στοχευμένη περιοχή, η οποία είναι κατάμεστη από χιλιάδες εκτοπισμένους, είχε προηγουμένως κηρυχτεί από τον ισραηλινό στρατό ως ασφαλής ζώνη, σύμφωνα με το Wafa.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα ότι εξαπέλυσε βομβαρδισμό με «πυρομαχικά ακριβείας» εναντίον «κτιριακού συγκροτήματος της Χαμάς στη Ράφα» όπου κατ’ αυτόν «επιχειρούσαν σημαντικοί τρομοκράτες» του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, προσθέτοντας ότι είναι «ενήμερος» για το ότι «έπαθαν κακό άμαχοι» στην περιοχή και ότι το συμβάν τελεί «υπό εξέταση», μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Επαθαν κακό»

«Αεροσκάφος έπληξε κτιριακό συγκρότημα της Χαμάς στη Ράφα μέσα στο οποίο επιχειρούσαν σημαντικοί τρομοκράτες της Χαμάς», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ μέσω X.

«Η επιδρομή έγινε εναντίον θεμιτών στόχων δυνάμει του διεθνούς δικαίου, με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας, στη βάση ακριβών πληροφοριών για τη χρήση της περιοχής από τη Χαμάς».

Ο ισραηλινός στρατός «είναι ενήμερος για αναφορές που υποδεικνύουν ότι εξαιτίας του πλήγματος και της πυρκαγιάς που προκλήθηκε άμαχοι στην περιοχή έπαθαν κακό». Το «συμβάν τελεί υπό εξέταση», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

inSports

Σπανούλης: «Οι παίκτες της Εθνικής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα » (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το Προολυμπιακό τουρνουά, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024