Ρόμπερτ Φίτσο: Υποβλήθηκε σε συμπληρωματική αξονική τομογραφία – Τα νεότερα για την υγεία του
Ο δράστης της επίθεσης παραμένει υπό κράτηση και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, υποβλήθηκε σε επαναληπτική αξονική τομογραφία της κοιλιακής χώρας, συνεχίζει να έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με το περιβάλλον του, δήλωσαν σήμερα οι θεράποντες ιατροί του, ενώ αναρρώνει από τα τραύματα που υπέστη από τις τέσσερις σφαίρες που δέχθηκε σε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα.
«Την ίδια ώρα, γίνονται περαιτέρω ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του», ανέφερε σε ανακοίνωση το νοσοκομείο στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, στην κεντρική Σλοβακία.
Ο ύποπτος μπορεί να μην ήταν «μοναχικός λύκος»
Η επίθεση της Τετάρτης, η πρώτη μεγάλη απόπειρα δολοφονίας κατά Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη εδώ και πάνω από 20 χρόνια, αποκάλυψε τον βαθύ πολιτικό διχασμό στη σλοβακική κοινωνία.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ δήλωσε την Κυριακή ότι η ζωή του Φίτσο δεν βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, αν και η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ σοβαρή για να μπορέσει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.
Η στιγμή της επίθεσης στον Ρόμπερτ Φίτσο:
The President of Slovakia is in stable condition after being shot four times
Anti-Ukraine war Robert Fico spent 5 hours on the operation table after the assаssination attempt pic.twitter.com/tZ7cp8lHFw
— What the media hides. (@narrative_hole) May 16, 2024
BREAKING: The Prime Minister of Slovakia, Robert Fico, has just been shot in public.
This comes only days after Fico formally & publicly rejected The WHO Global Pandemic Accord. pic.twitter.com/cQKmmJKb4c
— Pubity (@pubity) May 15, 2024
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Σλοβακίας τόνισε ότι συνεχίζει να αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ενισχυμένων περιπολιών σε σχολεία και δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα και αίθουσες σύνταξης, σύμφωνα με τον Guardian.
Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Juraj Cintula, παραμένει υπό κράτηση και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σλοβακίας, Matúš Šutaj Eštok, ο ύποπτος μπορεί να μην ήταν «μοναχικός λύκος». Γι΄αυτό έχει δημιουργηθεί μια ομάδα έρευνας για να εξετάσει εάν πίσω από την επίθεση βρίσκεται κάποια οργάνωση.
Μια από τις «ενδείξεις» πως ο δράστης είχε συνεργούς είναι πως περιεχόμενο που ήταν αναρτημένο στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook διαγράφτηκε ενώ κρατείτο από την αστυνομία και δεν είχε πρόσβαση, εξήγησε.
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442