Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπολεμική κινητοποίηση της Νέας Αριστεράς στο Σύνταγμα - «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Αντιπολεμική κινητοποίηση της Νέας Αριστεράς στο Σύνταγμα – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης τα μέλη της Νέας Αριστεράς φώναξαν συνθήματα όπως «όχι στον πόλεμο», «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «να γυρίσει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα»

Αντιπολεμική κινητοποίηση – παρέμβαση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου μέλη και στελέχη της Νέας Αριστεράς, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης – παρέμβασης τα μέλη της Νέας Αριστεράς φώναξαν συνθήματα όπως «όχι στον πόλεμο», «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «να γυρίσει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα». Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος τα συνθήματα αυτά έδωσαν το στίγμα της Νέας Αριστεράς. «Ανυποχώρητη υπεράσπιση της Ειρήνης, κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, πολιτική λύση στο Παλαιστινιακό και καμία εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς», όπως αναφέρουν.

«Είναι η προϋπόθεση για να επικρατήσει η λογική»

Παράλληλα η Νέα Αριστερά τονίζει ότι η κινητοποίηση – παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε ήταν «η πρώτη αντιπολεμική δράση στη χώρα μας ύστερα από τις επικίνδυνες εξελίξεις με τον βομβαρδισμό της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό από το Ισραήλ και την αεροπορική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ».

Επίσης, η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει ότι καλεί την ελληνική κοινωνία σε φιλειρηνικό συναγερμό. «Είναι η προϋπόθεση για να επικρατήσει η λογική. Είναι αίτημα των καιρών για τη διασφάλιση της Ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης τόνισε σε δήλωσή του πως καταθέτει αίτημα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προς τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες» σχετικά με τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Δείτε στιγμιότυπα από την κινητοποίηση:

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση της Νέας Αριστεράς

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση της Νέας Αριστεράς

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024