Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλημμύρες: Πόλεις απειλούνται σε Ρωσία και Καζακστάν - Ανεβαίνει το ύψος των υδάτων

Πλημμύρες: Πόλεις απειλούνται σε Ρωσία και Καζακστάν – Ανεβαίνει το ύψος των υδάτων

Οι ορμητικοί χείμαρροι προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες σχετίζονται σε μια αύξηση της θερμοκρασίας, ταυτόχρονα με το λιώσιμο των χιονιών

Η Ρωσία και το Καζακστάν πλήττονται από σαρωτικές πλημμύρες, με το ύψος των υδάτων να συνεχίζει να αυξάνεται, κυρίως κατά μήκος του ποταμού Ουράλη. Αυτό ανακοίνωσαν οι αρχές, τονίζοντας πως αύριο αναμένεται μια νέα κορύφωση.

Το όριο «κινδύνου» βρίσκεται στα 930 εκατοστά, την ώρα που το ρεκόρ των 946 εκατοστών είχε σημειωθεί το 1942.

Στο Όρενμπουργκ, στα Ουράλια, οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στην πόλη, με τη στάθμη του νερού να ανέρχεται στα 914 εκατοστά το βράδυ

Πάνω από 97.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών στο Καζακστάν, δήλωσε σήμερα το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Ορμητικοί χείμαρροι

«Αποτελεί ένδειξη ότι η κατάσταση σχετικά με τις πλημμύρες στο Όρενμπουργκ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης με πληθυσμό 500.000 κατοίκους Σεργκέι Σαλμίν, στο Telegram.

Κάλεσε τους κατοίκους πολλών συνοικιών της πόλης να φύγουν: «Μην χάνετε χρόνο».

Οι ορμητικοί χείμαρροι προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες σχετίζονται σε μια αύξηση της θερμοκρασίας, ταυτόχρονα με το λιώσιμο των χιονιών και την τήξη των πάγων που κάλυπταν ποταμούς.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί

Πάνω από 97.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών στο Καζακστάν, δήλωσε σήμερα το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση στη ρωσική πόλη Ορσκ και τη στάθμη των υδάτων στον ποταμό Ουράλη που διαρρέει το Ορσκ και το Καζακστάν και εκβάλλει στην Κασπία.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και του Καζακστάν Βλαντίμιρ Πούτιν και Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα και «συμφώνησαν να δώσουν εντολή για να ενεργοποιήσουν» το σχέδιο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης και μετεωρολογικής πρόβλεψης, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ανατολικότερα, η περιφέρεια Κουργκάν προχώρησε στην εκκένωση πολλών χωριών δίπλα στον ποταμό Τομπόλ.

Συνολικά, 62 κοινότητες και 4.400 κατοικίες βρίσκονται στη ζώνη κινδύνου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Και η περιφέρεια του Τιουμέν, στη δυτική Σιβηρία, αναμένει επίσης νέα ρεκόρ κηρύσσοντας χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πλέον πληγείσα ως τώρα πόλη, το Ορσκ, στην επαρχία του Όρενμπουργκ, πλημμύρισε το Σαββατοκύριακο, μετά τη ρήξη ενός φράγματος εκεί.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024