Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Συνάντηση σε επίπεδο στρατηγών για την απομάκρυνση των ΗΠΑ από τη χώρα

Ιράκ: Συνάντηση σε επίπεδο στρατηγών για την απομάκρυνση των ΗΠΑ από τη χώρα

Ο Αρχηγός του Ιρακινού ΓΕΕΘΑ και ο διοικητής της Κεντρικής Στρατιάς των ΗΠΑ συναντήθηκαν με τα επιτελεία τους, για να συζητήσουν για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Abdel Emir Rashid Yarallah και ο Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Στρατηγός Michael Erik Kurilla, συμπροήδρευσαν στην εναρκτήρια συνάντηση των Αρχηγών της Ανώτατης Στρατιωτικής Επιτροπής ΗΠΑ-Ιράκ στις 8 Απριλίου 2024.

Και οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους σε μια διαδικασία προς την κατεύθυνση της ομαλής μετάβασης από την αποστολή του διεθνούς συνασπισμού για την ήττα του ISIS στο Ιράκ σε διαρκή διμερή εταιρική σχέση ασφαλείας μεταξύ του Ιράκ και των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του συνασπισμού. Οι επικεφαλής δεσμεύτηκαν επίσης να οικοδομήσουν ευρύτερη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράκ, η οποία θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής.

Η Ανώτατη Στρατιωτική Επιτροπή είναι ένας στρατιωτικός προς στρατιωτικό διάλογος μεταξύ ιρακινών και αμερικανικών ηγετών και επαγγελματιών της άμυνας. Από την έναρξή της τον Ιανουάριο του 2024, οι τρεις υποεπιτροπές που συστάθηκαν από την Ανώτατη Στρατιωτική Επιτροπή έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις στη Βαγδάτη με την υποστήριξη μελών του Συνασπισμού, για να συζητήσουν την απειλή του ISIS, το επιχειρησιακό περιβάλλον και τις δυνατότητες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Τερματίζεται και επίσημα ο συνασπισμός στο Ιράκ και οι δύο χώρες θα σμιλέψουν τις νέες διμερείς τους σχέσεις

Οι επικεφαλής αναφέρθηκαν στα ιστορικά επιτεύγματα και τις θυσίες που έγιναν στον αγώνα για την ήττα του ISIS, στις συνεχείς προσπάθειες για την αποτροπή της αναζωπύρωσης του ISIS και στην υποστήριξη της ιρακινής κυριαρχίας, σταθερότητας και ενότητας.

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να παράσχουν αξιολογήσεις μέσω της διαδικασίας της Ανώτατης Στρατιωτικής Επιτροπής, οι οποίες θα ενημερώσουν τους εθνικούς ηγέτες και των δύο χωρών για τις αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μετάβασης της Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve σε μια διαρκή διμερή εταιρική σχέση ασφαλείας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της εναρκτήριας Συνάντησης Αρχηγών υπογραμμίζει τη δέσμευση και την πρόοδο των δύο εθνών προς μια διαρκή διμερή αμυντική σχέση ΗΠΑ-Ιράκ. Οι σχέσεις των δύο χωρών πήραν την κατιούσα μετά τις επιθέσεις της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ σε αμερικανικές βάσεις.   Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ είναι ονομασία ομπρέλα που περιλαμβάνει σιιτικές πολιτοφυλακές, με δράση στο Ιράκ και τη Συρία.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024