Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Παραλίγο νέα σύγκρουση φορτηγού πλοίου με γέφυρα

Νέα Υόρκη: Παραλίγο νέα σύγκρουση φορτηγού πλοίου με γέφυρα

Δύο εβδομάδες μετά τη σύγκρουση φορτηγού πλοίου σε γέφυρα της Βαλτιμόρης που προκάλεσε την κατάρρευσή της

Ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο έχασε την ισχύ πρόωσης στα νερά γύρω από την πόλη της Νέας Υόρκης και αναπαύθηκε κοντά στη γέφυρα Verrazzano-Narrows την Παρασκευή το βράδυ — λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη σύγκρουση του τεράστιου φορτηγού πλοίου «Dali» που το έκανε να συντρίψει τη γέφυρα Francis Scott Key της Βαλτιμόρης.

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι η Υπηρεσία Κυκλοφορίας Πλοίων της έλαβε μια αναφορά ότι το M/V APL Qingdao 89.000 τόνων έχασε την πρόωση περίπου στις 8:30 μ.μ. καθώς διέσχιζε την πλωτή οδό Kill Van Kull — τη ναυτιλιακή λωρίδα μεταξύ Staten Island και Bayonne, New Jersey.

Χρειάστηκε η επέμβαση τριών ρυμουλκών πλοίων

Μια εικόνα που κοινοποιήθηκε στο X από τον John Konrad, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ναυτιλιακού ειδησεογραφικού πρακτορείου gCaptain, δείχνει το APL Qingdao μήκους 1.100 ποδιών να επιπλέει άβολα κοντά στο άνοιγμα που συνδέει το Μπρούκλιν και το Staten Island.

Ως απάντηση στη διακοπή ρεύματος, τρία ρυμουλκά πλοία που συνόδευαν το APL Qingdao καθοδήγησαν το πλοίο μέχρι να ανακτήσει την πρόωση λίγο αργότερα. Μεταφέρθηκε σε μια θέση ακριβώς βόρεια της γέφυρας όπου αγκυροβόλησε.

«Η Υπηρεσία Κυκλοφορίας Πλοίων της Ακτοφυλακής της Νέας Υόρκης έλαβε μια αναφορά από το M/V APL Qingdao γύρω στις 20:30, Παρασκευή, ότι το σκάφος είχε υποστεί απώλεια πρόωσης στην πλωτή οδό Kill Van Kull. Το σκάφος ανέκτησε την πρόωση και βοηθήθηκε να αγκυροβολήσει με ασφάλεια στο Stapleton Anchorage, έξω από το πλωτό κανάλι ακριβώς βόρεια της γέφυρας Verrazano, από τρία ρυμουλκά πλοία», δήλωσε η ακτοφυλακή.

Το φορτηγό πλοίο επισκευάστηκε και απέπλευσε από το λιμάνι της Νέας Υόρκης το πρωί της Κυριακής.

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες μετά την κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες γέφυρες της Βαλτιμόρης, όταν έπεσε πάνω της φορτηγό πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης που είχε υποστεί απώλεια πρόωσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι οικοδόμοι που εκτελούσαν εκείνη την ώρα επισκευές στο οδόστρωμα της γέφυρας

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024