Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριντό: Προωθεί τρισδιάστατα εκτυπωμένα προκάτ σπίτια

Τριντό: Προωθεί τρισδιάστατα εκτυπωμένα προκάτ σπίτια

Η δέσμη μέτρων για φθηνότερη και ευκολότερη κατασκευή σπιτιών

Σειρά από μέτρων που αποσκοπούν να καταστήσουν φθηνότερη και ευκολότερη την κατασκευή νέων σπιτιών στον Καναδά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, με έμφαση στις προκατασκευασμένες  κατοικίες.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαθέσει 50 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (36,8 εκατ. δολάρια) σε ένα νέο ταμείο που προορίζεται να «υποστηρίξει την κλιμάκωση, την εμπορική αξιοποίηση και την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και υλικών στέγασης», σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Άλλα 50 εκατ. δολάρια Καναδά θα διατεθούν μέσω των περιφερειακών αναπτυξιακών οργανισμών για να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της κατασκευής κατοικιών «μέσω της αρθρωτής στέγασης, της μαζικής ξυλοκατασκευής, της ρομποτικής, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της αυτοματοποίησης».

Ο Τριντό ανακοίνωσε επίσης 11,6 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη της δημιουργίας του καταλόγου προεγκεκριμένων σχεδίων κατοικιών για τη μείωση του κόστους και του χρόνου που απαιτείται για την κατασκευή κατοικιών – μια στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα,  ανακοίνωσε την αναπλήρωση του ταμείου ύψους 55 δισ. δολαρίων Καναδά για την παροχή χαμηλού κόστους χρηματοδότησης για την κατασκευή πολυκατοικιών.

Ο πρωθυπουργός και το υπουργικό του συμβούλιο έχουν προχωρήσει μια σειρά ανακοινώσεων αυτή την εβδομάδα σχετικά με μέτρα για τη στέγαση που θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της 16ης Απριλίου. Ο Τριντό έχει δεχθεί πυρά τον τελευταίο χρόνο λόγω της εκτίναξης του κόστους στέγασης στον Καναδά και υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις από τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος Πιερ Πουαριέ.

Η Μελίσα Λάντσμαν, αναπληρώτρια ηγέτης των Συντηρητικών, χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του Τριντό πριν από τον προϋπολογισμό ως «φρενήρεις» και τον κατηγόρησε ότι επαναπροσδιορίζει και ανακυκλώνει πολιτικές που δεν οδηγούν στην κατασκευή κατοικιών. Είπε ότι το σχέδιο του κόμματός της για την παροχή μπόνους στις πόλεις που αυξάνουν την κατασκευή κατοικιών κατά 15% ετησίως – και την επιβολή προστίμου σε όσες δεν το κάνουν – θα ήταν πιο αποτελεσματικό.

Ενώ ο Τριντό έχει πιέσει τις επαρχίες και τις πόλεις να επιτρέπουν έως και τέσσερις μονάδες σε κάθε οικόπεδο, η Λάντσμαν δήλωσε ότι το κόμμα της θα επιτρέψει στις κοινότητες να αποφασίσουν ποιοι τύποι κατοικιών λειτουργούν για αυτές.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024