Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο φως η δράση του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων - Ο «εγκέφαλος», τα ναρκωτικά και ο ρόλος του ταξιτζή

Στο φως η δράση του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων – Ο «εγκέφαλος», τα ναρκωτικά και ο ρόλος του ταξιτζή

Πέραν των τεσσάρων συλληφθέντων, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με «εγκέφαλο» μία 25χρονη, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Μαζί της έχουν συλληφθεί ακόμη τρεις. Μία 21χρονη, ένας 25χρονος και ένας 54χρονος. Και οι τέσσερις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως, η 25χρονη είχε προσεγγίσει τις επτά ανήλικες —οι πέντε 16 ετών και οι δύο 17 ετών— από το καλοκαίρι του 2023 με σκοπό να συνάψουν φιλικές σχέσεις. Έπειτα φέρεται να έβρισκε «πελάτες» εξωθώντας τες στην πορνεία.

Τις πλήρωναν με κοκαΐνη κατόπιν συνεννόησης με την 25χρονη

Επιπλέον σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπαιρνε μέρος των αμοιβών τους, οι οποίες κυμαίνονταν από 200 με 400 ευρώ. Το μερίδιο της 25χρονης αντιστοιχούσε περίπου στο ένα τέταρτο του κάθε ποσού.

Αντί για χρήματα έδιναν ναρκωτικά

Δυστυχώς τα ανατριχιαστικά στοιχεία της υπόθεσης δεν σταματούν εδώ. Όπως αποκαλύφθηκε από αστυνομικές πηγές ορισμένοι «πελάτες» των κοριτσιών αντί για χρήματα, τα «πλήρωναν» με… ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη και αυτό κατόπιν συνεννόησης με την 25χρονη.

Ο σύντροφος και ο ταξιτζής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι δύο άντρες που έχουν συλληφθεί είχαν αναλάβει τον ρόλο των μεταφορέων με τη χρήση οχημάτων τους καθώς αυτοί έπαιρναν τις ανήλικες και τις παρέδιδαν στο εκάστοτε ξενοδοχείο που είχε οριστεί το ραντεβού τους.

Πληροφορίες θέλουν τον 25χρονο να διατηρούσε σχέση με την 25χρονη, ενώ ο 51χρονος είναι ταξιτζής.

Σε ό,τι αφορά στην 21χρονη, προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Πώς αποκαλύφθηκαν

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η αδερφή μίας εκ των ανηλίκων είχε παρατηρήσει πως έφευγε από το σπίτι αργά το βράδυ και επέστρεφε τα ξημερώματα. Τότε αποφάσισε να ψάξει το κινητό της αδερφής της, όπου εντόπισε ορισμένα μηνύματα τα οποία δυστυχώς επιβεβαίωναν τη σχέση της με το κύκλωμα.

Έτσι δίχως να χάσει λεπτό προέβη σε καταγγελία στο Τμήμα Ανηλίκων το οποίο ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση φτάνοντας στην σύλληψη των μελών του κυκλώματος.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε από τις 17 έως τις 18 Μαρτίου στον Βύρωνα, στο Αιγάλεω αλλά και στην πλατεία Αττικής και στην Ομόνοια. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σημειώνεται ότι στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024