Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτροχιασμός τρένου στην Πενσυλβάνια - Βαγόνια έπεσαν σε ποτάμι

Εκτροχιασμός τρένου στην Πενσυλβάνια – Βαγόνια έπεσαν σε ποτάμι

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή διαρροή επικίνδυνων υλικών

Μια εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Τα βαγόνια βγήκαν από τις ράγες και έπεσαν στις όχθες του ποταμού Lehigh, ενώ ορισμένα από αυτά κατέληξαν εν μέρει στο νερό.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι ο εκτροχιασμός αναφέρθηκε στις 7.14 π.μ. και ότι δεν είναι σαφές πόσα βαγόνια εμπλέκονται, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή διαρροή επικίνδυνων υλικών, σύμφωνα με το Associated Press.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Νορθάμπτον, Lamont McClure, δήλωσε επίσης ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν εκκενώσεις, τραυματισμοί και διαρροές», αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει και ότι «το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους πρώτους ανταποκριτές είναι να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ».

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Εκτιμούμε τη γρήγορη, επαγγελματική ανταπόκριση των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Τα πληρώματα και οι εργολάβοι μας βρίσκονται στο σημείο και αξιολογούν με τους πρώτους ανταποκριτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας της αμαξοστοιχίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκτροχιασμός έρχεται λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστή η αύξηση που πήρε ο διευθυντής της εταιρίας που άνηκε το τρένο. Συγκεκριμένα πήρε αύξηση μισθού κατά 37% το 2023 την ίδια χρονιά που η εταιρεία του ενεπλάκη και σε έναν άλλο εκτροχιασμό στο Οχάιο.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στα σπίτια τους. Από τον εκτροχιασμό «έπεσαν» χιλιάδες γαλόνια τοξικών χημικών στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα τα ποτάμια να μολυνθούν και εκατοντάδες ντόπιοι να παραπονεθούν για προβλήματα υγείας.<

«Ενώ υπάρχουν θεομηνίες, αυτή ήταν μια πράξη απληστίας που θα μπορούσε να αποφευχθεί 100%» είχε δηλώσει ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αφού τον ενημέρωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι και τον οδήγησαν στο σημείο του εκτροχιασμού.

«Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω, μια πράξη απληστίας που ήταν 100% αποτρέψιμη».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024