Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανεπιθύμητος ο πρίγκιπας Χάρι - Δεν τον θέλουν πίσω στο παλάτι

Ανεπιθύμητος ο πρίγκιπας Χάρι – Δεν τον θέλουν πίσω στο παλάτι

Μπορεί ο πρίγκιπας Χάρι να επιθυμεί την επιστροφή του στο παλάτι, φαίνεται όμως ότι κανείς δεν θέλει την επιστροφή του στα βασιλικά καθήκοντα.

Με τον βασιλιά Κάρολο να συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο, οι βοηθοί του παλατιού σημειώνουν πως δεν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει ο πρίγκιπας Χάρι ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο 75χρονος μονάρχης, σύμφωνα με τη MailOnline, μένει στο κτήμα του στο Sandringham από τότε που ανακοινώθηκε η σοκαριστική διάγνωσή του με κακρίνο, αλλά επέστρεψε στο Λονδίνο για τη θεραπεία του.

Έχει αναβάλει όλα τα δημόσια καθήκοντά του ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο τον οποίο εντόπισαν οι γιατροί ενώ νοσηλευόταν για τον καλοήθη διογκωμένο προστάτη του.

Μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου, ο πρίγκιπας Χάρι έκανε μια υπερατλαντική πτήση από την Καλιφόρνια στο Λονδίνο για να βρεθεί στο Λονδίνο και στο πλευρό του πατέρα του. Συναντήθηκαν, ωστόσο, για μόνο 30 λεπτά στο Clarence House προτού ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέψει στο Sandringham.

Οι Times υποστήριξαν ότι ο δούκας του Σάσεξ εμφανίστηκε πρόθυμος να επιστρέψει σε έναν «προσωρινό βασιλικό ρόλο» για να υποστηρίξει τον πατέρα του στη διάρκεια της ασθένειάς του.

Οι ισχυρισμοί, ωστόσο, ότι θα μπορούσε ο πρίγκιπας Χάρι να επιστρέψει απορρίφθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πηγές, ο βασιλιάς Κάρολος είναι ακράδαντα της γνώμης πως δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής για τον δούκα του Σάσεξ ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γνώστες, ο βασιλιάς Κάρολος δεν σημαίνει πως δεν είναι πρόθυμος να επιδιορθώσει τη σχέση του με τον μικρότερο γιο του στο μέλλον.

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ που έχει επικεντρωθεί στην επιστροφή στα καθήκοντά του μετά από ένα διάλειμμα για να φροντίσει τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να έχει ενθαρρυνθεί από τις θερμές συνδιαλαγές μεταξύ του ιδίου και του πατέρα του βασιλιά Καρόλου από τότε που αποκαλύφθηκε ότι πάσχει από καρκίνο.

Ο πρίγκιπας Χάρι θέλει τα… παλιά

Φέρεται μάλιστα να είπε πως θα ήταν ευτυχής να επιστρέψει με έναν βασιλικό ρόλο όσο ο πατέρας του δεν είναι καλά. «Η αίσθηση είναι ότι αυτή η ρύθμιση θα μπορούσε να λειτουργήσει» υποστήριξε ένας βασιλικός γνώστης.

«Είναι απολύτως λογικό να συγκεντρώνεται η οικογένεια για να υποστηρίξει τον βασιλιά όσο αυτός είναι άρρωστος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται όμως για κάτι που έχουν απορρίψει εντελώς οι καλά πληφορημένες πηγές. Είναι, όπως σημειώνουν, λανθασμένο να προτείνουμε πως έχουν γίνει οποιεσδήποτε συζητήσεις για το θέμα ακόμα και σε περιστασιακό επίπεδο.

Οι πηγές αναφέρουν πως ο βασιλιάς Κάρολος, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας συμφωνούν πως οι όροι της λεγόμενης Συνόδου Κορυφής του Sandringham ισχύουν.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, τον Ιανουάριο του 2020, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ είχε καταστήσει σαφές πως η επιθυμητή προσέγγιση του εγγονού της για «μισό μέσα, μισό έξω» είναι ανεφάρμοστη.

«Οι όροι της συμφωνίας ήταν πολύ σαφείς και τίποτα από όσα συνέβησαν πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας του βασιλιά, δεν τους άλλαξαν».

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Χάρι έχουν μιλήσει; Ναι. Αυτό σημαίνει επιστροφή στη βασιλική οικογένεια; Όχι. Ο βασιλιάς Κάρολος δεν αναμένεται να φορτώσει μεγάλο αριθμό καθηκόντων του σε άλλα μέλη της οικογένειας ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία, ανέφερε άλλη πηγή.

Εάν χρειάζεται να παρέμβει η οικογένειά του, τυχόν επιπλέον καθήκοντα μπορούν εύκολα να καλυφθούν από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024