Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Οι IDF σκότωσαν διοικητή της Χαμάς - «Κρατούσε αιχμάλωτη Ισραηλινή στρατιώτη»

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Οι IDF σκότωσαν διοικητή της Χαμάς – «Κρατούσε αιχμάλωτη Ισραηλινή στρατιώτη»

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν έναν διοικητή της Χαμάς που συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και ο οποίος κρατούσε όμηρο μία19χρονη στρατιώτη, που έχασε τη ζωή της.

Τον διοικητή της του τάγματος Σάτι της Χαμάς, εξουδετέρωσε το Ισραήλ, ο οποίος σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας (IDF), είχε δολοφονήσει τη 19χρονη στρατιώτη Νόα Μαρτσιάνο στο νοσοκομείο αλ-Σίφα.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον Αχμέντ Γκουλ έναν διοικητή της Χαμάς που συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και ο οποίος κρατούσε όμηρο τη 19χρονη στρατιώτη, που έχασε τη ζωή της Νόα Μαρτσιάνο.

Η 19χρονη Νόα Μαρτσιάνο σύμφωνα με τη Χαμάς είχε σκοτωθεί μετά από ισραηλινό πλήγμα στις 9 Νοεμβρίου

Ο Γκουλ σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ σκοτώθηκε στο νοσοκομείο αλ-Σίφα. Σύμφωνα πάντα με τις IDF ο Γκουλ ήταν διοικητής του τάγματος Σάτι της Χαμάς και σκοτώθηκε από αεροπορική επίθεση.

Η διχογνωμία  Ισταήλ – Χαμάς για τον θάνατο της 19χρονης

Ο στρατός του Ισραήλ είχε υποστηρίξει ότι η Χαμάς δολοφόνησε τη 19χρονη στρατιώτη Νόα Μαρτσιάνο μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή κάτι που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του, εκτός από ένα infographic που δείχνει τις τοποθεσίες κοντά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, όπου βρέθηκαν τα πτώματα της Μαρτσιάνο και ακόμη μίας ομήρου της Γεχουντίτ Βάις.

Η 19χρονη Νόα Μαρτσιάνο ήταν ανάμεσα στους ομήρους που μετέφερε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, είχαν δείξει φωτογραφίες υποστηρίζοντας ότι είχε σκοτωθεί μετά από ισραηλινό πλήγμα στις 9 Νοεμβρίου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) είχαν γνωστοποιήσει αρχικά την ταυτότητα της και στη συνέχεια ότι είναι νεκρή. Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι, υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί της Χαμάς είναι «ψέματα» και ότι σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, η 19χρονη «δολοφονήθηκε από μαχητή της παλαιστινιακής οργάνωσης στο νοσοκομείο αλ-Σίφα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η 19χρονη τραυματίστηκε στην ισραηλινή επιδρομή αλλά όπως ανέφερε μία ανεξάρτητη  ιατροδικαστική εξέταση, δεν κινδύνευσε η ζωή της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τους IDF, εκτελέστηκε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024