Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Λονδίνο - Τι συζήτησαν με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας

Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Λονδίνο – Τι συζήτησαν με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας

Στα θέματα περιλαμβανόταν η επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση Aspides της ΕΕ

Με τον υφυπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappey, αρμόδιο μεταξύ άλλων για την Επιχειρησιακή Πολιτική των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην πρεσβευτική κατοικία της Πρεσβείας της Ελλάδος, στο πλαίσιο πρωινού εργασίας.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα

Στη συνάντηση, η οποία προστίθεται στις συχνές επαφές το τελευταίο διάστημα με το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας έγινε αναφορά στις μακρόχρονες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του ΝΑΤΟ και Διεθνών Οργανισμών.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει θεατής»

Συζητήθηκε επίσης, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των αμυντικών σχέσεων των δύο κρατών, η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα.

Στα θέματα της συνάντησης περιλαμβανόταν η επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα και η ενημέρωση από τον έλληνα υπουργό Άμυνας για την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση Aspides της Ε.Ε.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, δεν μπορεί να μείνει θεατής σε περιστατικά τρομοκρατίας και θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της.

Ο έλληνας υπουργός ενημέρωσε ακόμα για τη δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, προσκαλώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει σε αυτό.

Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, έγινε συζήτηση για την πιθανή παραχώρηση ναρκοθηρευτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024