Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Τα στοιχεία στο ντοσιέ των 6 σελίδων κατά του UNRWA βασίζονται αποκλειστικά στον λόγο της Μοσάντ

Γάζα: Τα στοιχεία στο ντοσιέ των 6 σελίδων κατά του UNRWA βασίζονται αποκλειστικά στον λόγο της Μοσάντ

Ο δημόσιος φορέας του Channel 4 News εξέτασε το ντοσιέ με τις κατηγορίες και δεν μπόρεσε να βρει έστω ένα στοιχείο πέρα από ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Channel 4 News δήλωσε ότι ο φάκελος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών που αποτελεί τη βάση για τους ισχυρισμούς ότι οι υπάλληλοι της UNRWA συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου περιλαμβάνει ελάχιστα στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς αυτούς.

Το πρόγραμμα του Channel 4 ανέφερε ότι το Ισραήλ «δεν παρέχει κανένα στοιχείο για να στηρίξει τον εκρηκτικό νέο ισχυρισμό του ότι το προσωπικό της UNRWA συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ» στο έγγραφο.

«Περισσότεροι από 10 υπάλληλοι της UNRWA έλαβαν μέρος στην έβδομη Οκτωβρίου» Δέκα από τις 13.000 σύμφωνα με τον ισχυρισμό

Το Ισραήλ και η Μοσάντ, παρέδωσαν ντοσιέ με «στοιχεία» σε δημοσιογράφους και όλοι ανεξαιρέτως το έκριναν από «αμφίβολο» έως «δεν παρέχει καμία απόδειξη», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.

Σύμφωνα με το Channel 4 News, ο φάκελος αναφέρει απλώς ότι «από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, έγγραφα και ταυτότητες που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών, είναι πλέον δυνατόν να επισημανθούν περίπου 190 τρομοκράτες της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ που υπηρετούν ως υπάλληλοι της UNRWA. Περισσότεροι από 10 υπάλληλοι της UNRWA έλαβαν μέρος στην έβδομη Οκτωβρίου».

Αμφιβολίες από τα περισσότερα μέσα που πήραν την έκθεση στα χέρια τους

Άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία που έλαβαν την εμπιστευτική έκθεση, μεταξύ των οποίων το Sky News και οι Financial Times (FT), εξέφρασαν επίσης αμφιβολίες για τη δύναμη των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν και κατέληξαν επίσης στο ίδιο συμπέρασμα.«Η αξιολόγηση των μυστικών υπηρεσιών, την οποία είδαν οι FT, δεν παρέχει καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς, οι οποίοι, όπως λέει, βασίζονται σε υποκλοπές μέσω smartphone και κατεσχεμένες ταυτότητες», ανέφερε το δημοσίευμα.

Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει ότι η αποχρηματοδότηση του UNRWA θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση για εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες στη Γάζα και σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτός ίσως να ήταν ο σκοπός μαζί με τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Παρόλα αυτά, δεν ακούγεται καθόλου παράλογο στα 2,3 εκατομμύρια κατοίκων της Γάζας και τους 13.000 υπαλλήλους του UNRWA να υπήρχαν και 10 άνθρωποι που εργάζονταν για την Χαμάς. Αντιθέτως. Ας γίνει αποδεκτό πως όλοι οι δημοσιογράφοι που είδαν το ντοσιέ έχουν άδικο.

Η Χαμάς είναι η εκλεγμένη από τους πολίτες κυβέρνηση στη Γάζα. Ένας γιατρός για παράδειγμα που πληρώνεται σε ένα νοσοκομείο από την κυβέρνηση στη Γάζα, τη Χαμάς, δεν σημαίνει πως είναι τρομοκράτης. Μπορεί να ήταν μέλος της, χωρίς να ανήκει στο ένοπλο τμήμα. Αντίστοιχα αν ο ένας στους 1.300 υπαλλήλους του UNRWA, οι 10 στις 13.000 μπορεί να είχε λάβει μέρος στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, χωρίς αυτό να είναι φυσικά εν γνώσει του ΟΗΕ, αυτό είναι ίσως λόγος να βραβευτούν οι υπάλληλοι του UNRWA. Το στατιστικό είναι απίστευτα μικρό σε οποιονδήποτε δείκτη εγκληματικότητας.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024