Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Simpsons βρέθηκαν ξανά στο μέλλον - Τι προέβλεψαν για το Apple Vision Pro

Οι Simpsons βρέθηκαν ξανά στο μέλλον – Τι προέβλεψαν για το Apple Vision Pro

Οι Simpsons για ακόμη μια φορά το... θαύμα τους. Προέβλεψαν την κυκλοφορία του Apple Vision Pro το 2016, οχτώ χρόνια πριν κυκλοφορήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Simpsons φαίνεται να έχουν προβλέψει το μέλλον. Πολλές φορές έχουν δείξει σε επεισόδιά τους πράγματα που συνέβησαν αργότερα, δημιουργώντας τεράστια απορία σχετικά με το πώς είναι δυνατό κάτι τέτοιο. Αυτήν τη φορά μοιάζει να είχαν προβλέψει την κυκλοφορία μιας συσκευής και συγκεκριμένα του Apple Pro Vision.

Οι χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της συσκευής που κυκλοφόρησε η Apple με μια συσκευή που εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της γνωστής σειράς του Fox το 2016. Στο εν λόγω επεισόδιο, το οποίο ονομαζόταν «Friends and Family», οι κάτοικοι της φανταστικής πόλης του Springfield  εμφανίζονται να χρησιμοποιούν συσκευές που μοιάζουν τρομακτικά με το Vision Pro. Οι συσκευές προκαλούν χάος στην πόλη, καθώς οι χαρακτήρες χάνουν την αίσθηση του χώρου, περπατούν πάνω σε στύλους φωτισμού και πέφτουν σε φρεάτια.

Το Vision Pro της Apple κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και συνδυάζει τρισδιάστατο ψηφιακό περιεχόμενο με μια εικόνα του εξωτερικού κόσμου

Όπως επεσήμαναν οι χρήστες του X, αυτές οι εικόνες έμοιαζαν τρομακτικά με κάπως δυστοπικές φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που φορούσαν Vision Pro σε δημόσιο χώρο. Η σειρά έχει χαρακτηριστεί από κάποιους ως εξαιρετικά διορατική, αν και οι συντελεστές της σειράς έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι «προβλέψεις» που έχει κάνει είναι συμπτωματικές. «Θα έλεγα γενικά ότι όταν οι άνθρωποι λένε ότι οι Simpsons έχουν προβλέψει κάτι, στην πραγματικότητα είναι ότι απλά σατιρίζαμε γεγονότα της πραγματικής ζωής από χρόνια πριν. Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς, απλά φαίνεται ότι πέσαμε μέσα σε κάποια πράγματα», δήλωσε ο πρώην showrunner Bill Oakley σε συνέντευξη που έδωσε το 2020 στο Reuters.

Τι είναι αυτές οι συσκευές που προέβλεψαν οι Simpsons

Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι το Apple Vision, πρόκειται για συσκευές τύπου «Black Mirror», οι οποίες ελέγχονται από τα μάτια τις χειρονομίες και δίνουν τη δυνατότητα στους θεατές να απολαύσουν μια σειρά απο υπερρεαλιστικές εμπειρίες VR. Το Vision Pro της Apple κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και συνδυάζει τρισδιάστατο ψηφιακό περιεχόμενο με μια εικόνα του εξωτερικού κόσμου. H τιμή του αγγίζει τα 3.500 δολάρια.

Η Apple εξάντλησε το αρχικό απόθεμα των συσκευών, αφού οι πελάτες αγόρασαν περίπου 200.000 συσκευές μόνο κατά τη διάρκεια των 10 πρώτων ημερών, δείχνοντας ξεκάθαρα την προτίμηση τους.


Όπως συνέβη και στο επεισόδιο της πολυαγαπημένης σειράς, έτσι και στην πραγματική ζωή οι συσκευές σετ ακουστικών VR μπορούν να προκαλέσουν χάος στις πόλεις. Δεν είναι να απορεί κανείς για την ανησυχία του Υπουργού Μεταφορών στις ΗΠΑ Pete Buttigieg λόγω των τελευταίων περιστατικών που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν ανά πάσα στιγμή, μετά την εμφάνιση βίντεο με ανθρώπους που φορούσαν αυτό που φάνηκε να είναι ακουστικό Vision Pro της Apple ενώ οδηγούσαν Teslas».

Οι εμπορικές ονομασίες των προϊόντων δεν σημαίνουν πως τα οχήματα έχουν πλήρη αυτόματο πιλότο

Ο Buttigieg απάντησε στο Twitter/X σε ένα βίντεο που είχε περισσότερες από 24 εκατ. προβολές ενός οδηγού Tesla ο οποίος φαινόταν να κάνει χειρονομίες με τα χέρια του για να χειριστεί ένα πεδίο εικονικής πραγματικότητας.

«Παρά τα ονόματά τους, οι λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης της Tesla – Autopilot, Enhanced Autopilot και Full Self-Driving – δεν σημαίνουν ότι τα οχήματα είναι πλήρως αυτόνομα», δήλωσε ο Buttigieg τη Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Υπενθύμιση – ΟΛΑ τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που είναι διαθέσιμα σήμερα απαιτούν ο άνθρωπος-οδηγός να έχει τον έλεγχο και να συμμετέχει πλήρως στο έργο της οδήγησης ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε ο Buttigieg.

Όλες οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε και τι επίδραση έχουν στο Apple Vision Pro

Η Apple, η οποία λέει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιούν ενώ χειρίζονται ένα κινούμενο όχημα, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. «Το Vision Pro εμφανίστηκε τον Ιούνιο ως μάσκα  που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με «εφαρμογές και εμπειρίες» σε μια έκδοση επαυξημένης πραγματικότητας (AR) του περιβάλλοντός τους ή σε έναν πλήρως καθηλωτικό χώρο εικονικής πραγματικότητας (VR)», δήλωσε ο Alan Dye, αντιπρόεδρος της Apple για το σχεδιασμό ανθρώπινης διεπαφής.

«Το Apple Vision Pro βασίζεται αποκλειστικά στα μάτια, τα χέρια και τη φωνή σας», δήλωσε ο Dye τον Ιούνιο. «Περιηγείστε στο σύστημα απλά κοιτάζοντας. Τα εικονίδια των εφαρμογών ζωντανεύουν όταν τα κοιτάζετε- απλά χτυπήστε τα δάχτυλά σας μαζί για να επιλέξετε και κάντε απαλό flick για να κάνετε κύλιση» (Εντός του λινκ), σημείωσε μεταξύ άλλων. «Το Apple Vision Pro θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, συνεργαζόμαστε, εργαζόμαστε και απολαμβάνουμε την ψυχαγωγία», δήλωσε το στέλεχος της Apple Tim Cook.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν σκόπευε ποτέ το Vision Pro να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινούνται. Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Ο Buttigieg έχει κάνει παρόμοια σχόλια στο παρελθόν σχετικά με τη χρήση του αυτόματου πιλότου της Tesla.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024