Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Grammy: O Jay-Z αμφισβητεί την απονομή και υπερασπίζεται την Μπιγιονσέ

Grammy: O Jay-Z αμφισβητεί την απονομή και υπερασπίζεται την Μπιγιονσέ

Βραβεία Grammy χωρίς σπόντες ή παράπονα δεν θα μπορούσαν να γίνουν.

H 66η απονομή των Grammy Awards 2024 πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 4/2, με τα μεγαλύτερα μουσικά βραβεία του πλανήτη να λαμβάνουν χώρα στο Crypto.com Arena του Λος Άντζελες.

Πλήθος κόσμου αλλά και κορυφαίοι παράγοντες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής περευρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή για να δουν τους νικητές των πιο σημαντικών βραβείων. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τέιλορ Σουίφτ για ακόμα μια φορά έγραψε ιστορία ως η πρώτη που κερδίζει το άλμπουμ της χρονιάς για τέταρτη φορά.

Στη λαμπερή βραδιά Grammy δεν έλειπαν κάποιες στιγμές που έδωσαν ξεχωριστή πινελιά στα βραβεία μουσικής. Μια από αυτές ήταν η στιγμή που στη σκηνή ανέβηκε ο Αμερικανός ράπερ Jay-Z ο οποίος βραβεύτηκε για τη συνολική του προσφορά στη μουσική.

Στον Jay-Z απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Dr. Dre παγκόσμιας επιρροής για τα επαγγελματικά του επιτεύγματα.

Ο μουσικός που ανέβηκε στη σκηνή έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Blue Ivy αρχικά ευχαρίστησε τον θεσμό για την τιμητική διάκριση εξέφρασε όμως το παράπονο και την πικρία του για τη σύζυγό του Μπιγιονσέ που όλα αυτά χρόνια δεν έχει κερδίσει ποτέ το άλμπουμ της χρονιάς. H 12χρονη κόρη του ζευγαριού ντυμένη στα λευκά έκλεψε την παράσταση. Στεκόταν διακριτικά στο πλάι του πατέρα της και όταν μίλησε για τη μητέρα της πιάστηκαν χέρι χέρι.

H επίθεση του Jay Z στα Grammy

Αναφερόμενος στη σύζυγό του που έγραψε ιστορία στην περσινή τελετή κερδίζοντας 32 βραβεία ρεκόρ, είπε: «Δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση αυτή τη νεαρή κυρία, αλλά έχει περισσότερα Grammy από όλους και δεν έχει κερδίσει ποτέ το άλμπουμ της χρονιάς. Για σκεφτείτε το. Τα περισσότερα Grammy και δεν έχει κερδίσει ποτέ το άλμπουμ της χρονιάς, κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι από εσάς θα πάτε σπίτι σας απόψε και θα νιώσετε ότι σας έχουν ληστέψει, κάποιους ίσως και κάποιοι άλλοι δεν ανήκετε στην κατηγορία. Όταν εκνευρίζομαι, λέω την αλήθεια», δήλωσε ο Jay-Z.

Ο διάσημος ράπερ δήλωσε ακόμα ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εμφανιζόμαστε στα Grammy», ενώ πρόσθεσε: «για να πάρεις Grammy, πρέπει να συνεχίσεις να εμφανίζεσαι μέχρι να σου δώσουν όλους τους επαίνους που σου αξίζουν, μέχρι να σε αποκαλέσουν πρόεδρο, μέχρι να σε αποκαλέσουν ιδιοφυΐα, μέχρι να σε αποκαλέσουν τον μεγαλύτερο όλων των εποχών».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Tα περισσότερα βραβεία στην ιστορία του θεσμού

Η Μπιγιονσέ έγραψε την δική της ιστορία στα βραβεία Grammy 2023, φτάνοντας συνολικά τα 32 βραβεία. Στην αρχή κερδίσε τέσσερα βραβεία, το καλύτερο τραγούδι R&B, την καλύτερη dance/electronic ηχογράφηση, το καλύτερο dance/electronic άλμπουμ και την καλύτερη ερμηνεία R&B.

Με τα τέσσερα αυτά βραβεία ξεπέρασε τον Ουγγροβρετανό μαέστρο George Solti, του οποίου το ρεκόρ ήταν 31 Grammy. O Solti κατείχε το ρεκόρ με τα περισσότερα Grammy για περισσότερα από 20 χρόνια.

Στη σκηνή η Μπιγιονσέ ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά της, τον σύζυγο και τα τρία της παιδιά, την queer κοινότητα τα Grammy και το κοινό για την αγάπη του, ενώ είπε ότι «Προσπαθώ απλά να ζήσω αυτή τη νύχτα». Ευχαρίστησε, επίσης, τον αείμνηστο θείο της Τζόνι, που τη βοηθούσε να φτιάχνει τα ρούχα της στη σκηνή πριν γίνει διάσημη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024