Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
X-Twitter: Στο 1/3 η αξία του μετά τον Έλον Μασκ

X-Twitter: Στο 1/3 η αξία του μετά τον Έλον Μασκ

Η πλατφόρμα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter, αξίζει πλέον, λιγότερο από το μισό της αξίας που πλήρωσε ο Έλον Μασκ γι' αυτήν πριν από ένα χρόνο.

Η πλατφόρμα X του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, η οποία προηγουμένως ήταν γνωστή ως Twitter, αποτιμάται τώρα σε λιγότερο από το μισό της τιμής που την αγόρασε εκείνος πριν από ένα χρόνο.

Ο Έλον Μασκ έχει αναγνωρίσει νωρίτερα ότι είχε υπερτιμήσει το Twitter, το οποίο αγόρασε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές.

Η τελευταία υποτίμηση αφαιρεί περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του Μασκ

Τώρα, η τρέχουσα αξία της εταιρείας είναι στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 55% λιγότερο από το μισό της τιμής που ξόδεψε για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος

Το Twitter αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες από τότε που ανέλαβε ο Μασκ. Αφού φόρτωσε την εταιρεία με χρέος 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η ασταθής λήψη αποφάσεων από τον Μασκ και οι προκλήσεις με τη συγκράτηση του περιεχομένου οδήγησαν τα διαφημιστικά έσοδα να μειωθούν κατά 50%, όπως μάλιστα δήλωσε και ο ίδιος.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πριν από ένα χρόνο, έχει επανασχεδιάσει πλήρως τόσο την επιχείρηση όσο και το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Απέλυσε περίπου 7.500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Αργότερα, τροποποίησε τις κατευθυντήριες γραμμές για τον έλεγχο του περιεχομένου και η διαφήμιση, η οποία αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την εταιρεία, σημείωσε μεγάλη πτώση.

Επίσης, το σχέδιο του Μασκ για το X είναι να στραφεί από τη διαφήμιση προς τις συνδρομές επί πληρωμή. Αλλά μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει πείσει λιγότερο από το 1% των χρηστών να εγγραφούν για τη μηνιαία υπηρεσία premium, που μεταφράζεται σε λιγότερο από 120 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η επένδυση του Μασκ στο Twitter αξίζει πλέον 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Ο Μασκ ξόδεψε περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει πέρυσι ένα εκτιμώμενο μερίδιο 79% στην εταιρεία.

Η τελευταία υποτίμηση αφαιρεί περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του Μασκ, ύψους 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά τα προβλήματα του Twitter, η περιουσία του Μασκ έχει αυξηθεί περισσότερο από 48 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω της ανόδου της τιμής της μετοχής της Tesla Inc. κατά 63%.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024