Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Η πυκνή ομίχλη διακόπτει τις πτήσεις και τα τρένα στο Νέο Δελχί

Ινδία: Η πυκνή ομίχλη διακόπτει τις πτήσεις και τα τρένα στο Νέο Δελχί

Στο αεροδρόμιο του Δελχί δύο πτήσεις εκτράπηκαν ενώ σημειώθηκαν 30 καθυστερήσεις λόγω χαμηλής ορατότητας.

Πυκνή ομίχλη τύλιξε το Δελχί το πρωί της Τρίτης, επηρεάζοντας την ορατότητα και προκαλώντας αναστάτωση στα αεροπορικά και σιδηροδρομικά ταξίδια, με αρκετές πτήσεις και τρένα να καθυστερούν.

Με την ορατότητα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi (IGI) να πέφτει στα 50 μέτρα, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ανέφεραν ότι περίπου 30 πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών, αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις.

Ο λόγος της καθυστέρησης

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης, όταν ένα πυκνό στρώμα ομίχλης τύλιξε την περιοχή Δελχί-NCR, συνοδευόμενο από πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν στους 7 βαθμούς, όπως ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας.


Οι καθυστερήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, αφορούν πτήσεις με προορισμό τη Βαρσοβία, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Κατμαντού, το Λονδίνο και τον Μαυρίκιο. Οι αφίξεις από το Μπακού, το Άμπου Ντάμπι, το Μιλάνο, την Αντίς Αμπέμπα και τη Ντόχα καθυστέρησαν επίσης.

Εν τω μεταξύ, οι Βόρειοι Σιδηρόδρομοι ανέφεραν καθυστερήσεις σε 14 τρένα που κατευθύνονταν προς το Δελχί, προερχόμενα από διάφορα μέρη της χώρας.

Φόβος για την υγεία των κατοίκων

Την ίδια ώρα, φόβος επικρατεί για τα προβλήματα που μπορεί να προσκαλέσει αυτή η ομίχλη και τα αιωρούμενα σωματίδια που περιέχει καθώς σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία μπορεί να έχει αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων.

Η ποιότητα του αέρα έφτασε τις 100 φορές το ασφαλές όριο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας καταστροφικής περιόδου ρύπανσης.

Η ένδειξη του δείκτη ποιότητας του αέρα κορυφώθηκε σήμερα, Τρίτη 26/12, με τον δείκτη ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα να βρίσκεται στο 376. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κεντρικού Συμβουλίου Ελέγχου της Ρύπανσης η τιμή του δείκτη χαρακτηρίζεται πολύ κακή καθώς καλού επιπέδου θεωρείται μία τιμή από 0 έως 50.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024