Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έιμι Γουαινχάουζ: Ο πατέρας της μήνυσε φίλες της για εκμεταλλευση προσωπικών της αντικειμένων

Έιμι Γουαινχάουζ: Ο πατέρας της μήνυσε φίλες της για εκμεταλλευση προσωπικών της αντικειμένων

Έστειλαν διάφορα αντικείμενα από την προσωπική περιουσία της τραγουδίστριας σε δύο δημοπρασίες.

Ο πατέρας της Έιμι Γουαινχάουζ, Μιτς Γουάινχαουζ, φέρεται να κινείται νομικά εναντίον δύο φίλων της εκλιπούσας τραγουδίστριας επειδή προσπάθησαν να επωφεληθούν από την προσωπική της περιουσία μετά τον θάνατό της.

Ο βρετανικής καταγωγής οδηγός ταξί, ηλικίας 73 ετών, κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου εναντίον της Ναόμι Πάρι και της Κατριόνα Γκούρλεϊ και ζητά συνολικά 730.000 λίρες, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Daily Mail.

Φέρεται να ισχυρίζεται στην κατάθεση ότι οι δύο γυναίκες έβγαλαν προς πώληση σε δημοπρασίες στο Λονδίνο φέτος και το 2021 αντικείμενα που ανήκαν στην τραγουδίστρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Ο Μιτς φέρεται να υποστήριξε στα δικαστικά έγγραφα ότι επειδή οι φίλες της τραγουδίστριας του «Back to Black» καταχώρησαν τα αντικείμενα «στο δικό τους όνομα και για λογαριασμό τους», ότι η περιουσία της κόρης του «μετατράπηκε» σε «δική τους χρήση».

Αποζημιώσεις

Σύμφωνα με ένα διαδικτυακό βιογραφικό, η Πάρι εργαζόταν ως στυλίστας της Γουαινχάουζ από το 2005. «Τα επόμενα έξι χρόνια εργάστηκε, ταξίδεψε και έζησε ακόμη και μαζί με την Έιμι», σημειώνει επίσης η ιστοσελίδα.

Ο Μιτς μηνύει την Πάρι για αποζημίωση ύψους 534.192,90 λιρών από το συνολικό εφάπαξ ποσό.

Η Γκούρλεϊ, από την πλευρά της, ήταν στενή φίλη με την Γουαινχάουζ για χρόνια και κάποτε μίλησε για τον ισχυρό δεσμό τους στο ντοκιμαντέρ του BBC Two «Reclaiming Amy», σύμφωνα με τη Sun.

Ο Μιτς τη μηνύει για αποζημίωση 198.041,07 λίρες.

Η περιουσία της Γουαινχάουζ φέρεται να εξέδωσε ανακοίνωση τον περασμένο μήνα σχετικά με την υπόθεση αυτή, λέγοντας: «Δύο άτομα πούλησαν έναν αριθμό αντικειμένων σε εκείνη τη δημοπρασία και κράτησαν τα έσοδα: τα αντικείμενα είχαν όλα σχέση με την Έιμι. Η περιουσία έχει αμφισβητήσει πώς τα αντικείμενα αυτά περιήλθαν στην κατοχή τους και δεν έχει λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις. Ως εκ τούτου, η κληρονομιά έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε χρήματα «ανακτηθούν από οποιονδήποτε από τους δύο εναγόμενους» στη δίκη θα δοθούν στο «Amy Winehouse Foundation», το οποίο είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στο όνομα της εκλιπούσας μουσικού που έχει ως στόχο να βοηθήσει όσους παλεύουν με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024