Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίκτορ Όρμπαν: Το καθαρόαιμο άλογο που έκανε δώρο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Βίκτορ Όρμπαν: Το καθαρόαιμο άλογο που έκανε δώρο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πώς του το ανταπέδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας - Αγκαλιές και χαμόγελα στη Βουδαπέστη

Ο Βίκτορ Όρμπαν κλιμάκωσε την ένταση με την ΕΕ, ασκώντας βέτο για την υπόθεση της Ουκρανίας, ωστόσο, δεν πτοείται από τις πιέσεις και μάλιστα δείχνει να διασκεδάζει με την αμηχανία των Ευρωπαίων εταίρων της Ουγγαρίας.

Επιφύλαξε, δε, μιαν υπέροχη έκπληξη στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντάς του ένα ξεχωριστό δώρο στην επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στη Βουδαπέστη.

«Από ένα έθνος ιππέων, προς ένα άλλο έθνος ιππέων»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός περίμενε με ένα καθαρόαιμο, δωρικό άλογο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Από ένα έθνος ιππέων, προς ένα άλλο έθνος ιππέων» είπε, δωρίζοντας το πανέμορφο ζώο στον Τούρκο πρόεδρο.

Το ξεχωριστό δώρο του Όρμπαν

Το πανέμορφο άλογο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε για δεύτερη φορά φέτος τη Βουδαπέστη. Προηγούμενη ήταν στις 20 Αυγούστου, όταν μαζί με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν προετοίμασαν το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας.

Με… εκατό άλογα ανταπέδωσε ο Ερντογάν

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν έκανε δώρο στον Ούγγρο πρωθυπουργό ένα Togg, το τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ιπποδύναμης 100 hp.

Με προϊόν της χώρας του ανταπέδωσε ο Ερντογάν

Όρμπαν και Ερντογάν αποφάσισαν να υπογράψουν κεντρική συμφωνία ενίσχυσης των πολυεπίπεδων σχέσεων των δύο κρατών, ενώ οι υπουργοί τους συνυπέγραψαν συνολικά 16 ξεχωριστές συμφωνίες.

Όρμπαν και Ερντογάν έκαναν βόλτα με το τουρκικό αυτοκίνητο

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος προήδρευσαν του 6ου Ανώτατου Διυπουργικού Συμβουλίου και έχουν ως στόχο οι διμερείς συναλλαγές να φθάσουν στα 6 δισ. ευρώ, από τα 4 που είναι σήμερα.

«Οι τουρκικές επενδύσεις στην Ουγγαρία αυξάνονται και σε αριθμό και σε αξία από χρονιά σε χρονιά και επεκτείναμε αυτήν τη συνεργασία και σε άλλους τομείς. Υπογράψαμε συμφωνίες για ανάπτυξη του σιδηροδρόμων αλλά και της στρατιωτικής βιομηχανίας», ανέφερε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Στις συνομιλίες του Ερντογάν στη Βουδαπέστη συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά θέματα, από τις πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή μέχρι και το θέμα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κάτι για το οποίο δημοσίως τουλάχιστον δεν έγιναν δηλώσεις.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024