Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Βομβάρδισε στρατιωτική θέση στη Συρία σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών

Ισραήλ: Βομβάρδισε στρατιωτική θέση στη Συρία σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών

Νέα επιδρομή εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Συρίας, βάζοντας στο στόχαστρο στρατιωτική θέση, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη συριακή επικράτεια κατά ισραηλινών περιοχών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες Δευτέρα πως έπληξε στρατιωτική θέση των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη γειτονική χώρα εναντίον τομέων της επικράτειας του Ισραήλ (φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, από ισραηλινή επίθεση στη Συρία).

Είναι άγνωστο αν υπάρχουν θύματα. Οι ρουκέτες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, διευκρίνισε ο Τσαχάλ. Προηγουμένως, είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα της αεράμυνας, προειδοποιώντας για επικείμενη πυραυλική επίθεση.

Οι ρουκέτες πιστεύεται ότι εκτοξεύθηκαν από οργάνωση προσκείμενη στο Ιράν

Δεν είναι σαφές ποια οργάνωση προχώρησε στις εκτοξεύσεις των ρουκετών. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, πιστεύεται πως εκτοξεύθηκαν από ένοπλη οργάνωση προσκείμενη στο Ιράν.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη γειτονική Συρία, σχεδόν όλα από αέρος, αφότου ξέσπασε το 2011 ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα αυτή, στοχοποιώντας θέσεις του συριακού στρατού και οργανώσεων συνδεόμενων με το Ιράν, όπως ιδίως το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ.

Επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ

Οι επιδρομές του πολλαπλασιάστηκαν από την 7η Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με έναυσμα πολυαίμακτη επίθεση του στρατιωτικού του βραχίονα, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, εναντίον νότιων τομέων της ισραηλινής επικράτειας.

Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του καθεστώτος στη Δαμασκό, του Ιράν καθώς και της Χαμάς, έχει αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο από την 8η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024