Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Δαμασκό - Τραυματίστηκαν μέλη του συριακού στρατού

Συρία: Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Δαμασκό – Τραυματίστηκαν μέλη του συριακού στρατού

Επίθεση του Ισραήλ κοντά στη Δαμασκό τραυμάτισε δυο σύρους στρατιωτικούς και προκάλεσε ζημιές σε κέντρα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ έπληξε και θέσεις μαχητών συνδεόμενων με τη Χεζμπολάχ.

Δυο σύροι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν χθες Κυριακή το βράδυ σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον στόχων κοντά στη Δαμασκό (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω, από το X), ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Συρίας.

«Περί τις 22:05 (σ.σ. τοπική ώρα· 21:05 ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση από το κατεχόμενο συριακό Γκολάν, στοχοποιώντας διάφορες τοποθεσίες κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοινωθέν του που αναμεταδόθηκε από το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ασθενοφόρα εστάλησαν στην περιοχή μετά τις ισραηλινές επιθέσεις

«Η επίθεση τραυμάτισε δυο στρατιώτες και προκάλεσε ζημιές», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν ορισμένους από τους ισραηλινούς πυραύλους.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στα περίχωρα της Δαμασκού μετέδωσε πως άκουσε βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε «κέντρα της αντιαεροπορικής άμυνας του καθεστώτος, καθώς και θέσεις μαχητών συνδεόμενων με τη Χεζμπολάχ κοντά στη Σαγέντα Ζαϊνάμπ», νότια της Δαμασκού.

Ασθενοφόρα εστάλησαν στην περιοχή μετά τα πλήγματα, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκατοντάδες πλήγματα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη γειτονική Συρία, σχεδόν όλα από αέρος, αφότου ξέσπασε το 2011 ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα αυτή, στοχοποιώντας θέσεις του συριακού στρατού και οργανώσεων συνδεόμενων με το Ιράν, όπως ιδίως το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ.

Οι επιδρομές του πολλαπλασιάστηκαν από την 7η Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με έναυσμα πολυαίμακτη επίθεση του στρατιωτικού του βραχίονα, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, εναντίον νότιων τομέων της ισραηλινής επικράτειας.

Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του καθεστώτος στη Δαμασκό, του Ιράν καθώς και της Χαμάς, έχει αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο από την 8η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024