Τόκιο: Στη φυλακή οδηγός ταξί επειδή πάτησε περιστέρι – Η κατηγορία που αντιμετωπίζει
Ο 50χρονος συνελήφθη για παραβίαση των νόμων περί προστασίας της άγριας ζωής, αφού φέρεται να κινήθηκε με ταχύτητα προς ένα σμήνος περιστεριών
Μπλεξίματα με τον νόμο έχει ένας οδηγός ταξί στο Τόκιο επειδή τραυμάτισε θανάσιμα με το όχημά του ένα περιστέρι.
Ο οδηγός φέρεται να κινήθηκε με ταχύτητα προς ένα σμήνος περιστεριών, το οποίο βρισκόταν στον δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ένα από τα πτηνά.
Η αστυνομία χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του “εξαιρετικά κακόβουλη” για επαγγελματία οδηγό
«Ο Atsushi Ozawa, 50 ετών, χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του για να σκοτώσει ένα περιστέρι, το οποίο δεν είναι ζώο θηράματος, στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Συνελήφθη για παραβίαση των νόμων περί προστασίας της άγριας ζωής», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τόκιο.
Αιτία θανάτου το τραυματικό σοκ
Ο οδηγός ξεκίνησε από ένα φανάρι όταν αυτό έγινε πράσινο, ρίχνοντας το ταξί του πάνω στο πλήθος των πουλιών με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Κάποιος από τους περαστικούς κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ανέθεσε σε κτηνίατρο να διενεργήσει νεκροψία στο άτυχο περιστέρι.

Ο κτηνίατρος προσδιόρισε ως αιτία θανάτου το τραυματικό σοκ. “Οι δρόμοι ανήκουν στους ανθρώπους, οπότε τα περιστέρια θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί από το δρόμο”, είπε ο Ozawa στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν.
Η αστυνομία χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του “εξαιρετικά κακόβουλη” για επαγγελματία οδηγό. Ο 50χρονος κρατείται και κατηγορείται ότι προκάλεσε σκοπίμως τον μοιραίο για το περιστέρι τραυματισμό.
Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ποια μπορεί να είναι η ποινή που θα δεχθεί στην περίπτωση που καταδικαστεί.
- Ηλεία: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τέσσερις πεζοπόρους που εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι Σιπρένι
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442