Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο του Μονάχου - Ανεστάλησαν και πάλι οι πτήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο του Μονάχου – Ανεστάλησαν και πάλι οι πτήσεις

Για πέμπτη ημέρα παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού. Για τους λόγους αυτούς, το αεροδρόμιο αναγκάστηκε να αναστείλει και πάλι σήμερα το πρωί τις πτήσεις λόγω του φαινομένου της παγωμένης βροχής.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως όλοι οι διάδρομοι είναι καλυμμένοι με πάγο εξαιτίας παγωμένης βροχής. Ως εκ τούτου δεν πραγματοποιούνται απογειώσεις και προσγειώσεις από την έναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου το πρωί στις 6 π.μ. (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τουλάχιστον τις 12:00 το μεσημέρι.

«Το σχέδιο είναι να επαναληφθεί η αεροπορική κυκλοφορία από το μεσημέρι»

Ο προγραμματισμός των πτήσεων στον ιστότοπο του αεροδρομίου δείχνει πως όλες οι καταχωρισμένες πτήσεις έχουν ματαιωθεί ή αναβληθεί για αργότερα. «Θα διεξαχθούν επιχειρήσεις για να αφαιρεθεί ο πάγος κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Το σχέδιο είναι να επαναληφθεί η αεροπορική κυκλοφορία από το μεσημέρι», αναφέρεται στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

«Εντούτοις μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η πλειονότητα των πτήσεων θα χρειαστεί επίσης να ματαιωθεί στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας για λόγους ασφαλείας». Η νέα διακοπή των πτήσεων έρχεται μόλις 48 ώρες αφότου το αεροδρόμιο επανέλαβε τις επιχειρήσεις, αφού είχε κλείσει για δύο ημέρες εξαιτίας σφοδρών χιονοπτώσεων.

Προβλήματα και στους σιδηροδρόμους

Μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες αν θέλουν να μετακινηθούν με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους λόγω του ότι υπάρχουν προβλήματα τάσης με τα καλώδια ρεύματος που ουσιαστικά κινούνται τα τρένα.

Σημαντικοί περιορισμοί θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, αναφέρουν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι, ενώ πάρα πολλά είναι τα ταξίδια από και προς το Μόναχο που έχουν ακυρωθεί με τους σιδηροδρόμους.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024