Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεσανατολικό: Αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ - Νεκροί και τραυματίες

Μεσανατολικό: Αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ – Νεκροί και τραυματίες

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών σε στάση λεωφορείου

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι σοβαρά, και δύο έχασαν τη ζωή τους, σε επίθεση με πυροβολισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης (30/11).

Οι ένοπλοι έφτασαν με όχημα στον τόπο της επίθεσης και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Από τα πυρά σκοτώθηκε επί τόπου μία 24χρονη κοπέλα, ενώ ένας 74χρονος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Σαάρε Ζεντέκ.

Οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν για την επίθεση ένα M-16 και ένα πιστόλι

Η αρχική ενημέρωση των υγειονομικών αρχών του Ισραήλ (MDA) έκανε λόγο για πέντε τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση, έναν σε μέτρια και δύο με ελαφρά τραύματα.

Με βάση την ίδια πηγή, ο ένας επιτιθέμενος είναι νεκρός, ενώ ο άλλος είναι σοβαρά τραυματίας. Ωστόσο, η Αστυνομία ανέφερε ότι «οι δύο ύποπτοι για τους πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ εξουδετερώθηκαν επί τόπου».

Οι τρομοκράτες έφτασαν με αυτοκίνητο

Ο δημοσιογράφος των Times of Israel, Μάνι Φαμπιάν, κάνει λόγο για «δύο Παλαιστίνιους ενόπλους», ενώ η Haaretz σημειώνει ότι «η αστυνομία δήλωσε ότι οι τρομοκράτες έφτασαν με αυτοκίνητο στη διασταύρωση Γκιβάτ Σαούλ στην Ιερουσαλήμ και άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών σε στάση λεωφορείου. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο στρατιώτες και ένας πολίτης, που βρίσκονταν στην περιοχή, πυροβόλησαν εναντίον τους, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας σοβαρά τον άλλο. Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνες στην περιοχή».

Σύμφωνα με αναφορές, οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν για την επίθεση ένα M-16 και ένα πιστόλι.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, δύο Ισραηλινοί, ο Tadasa Tashume Ben Ma’ada και ο Arye Shechopek, σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε κοντινή στάση λεωφορείου και σε στάση λεωφορείου κοντά στη γειτονιά Ramot.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024