Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Χαμάς θα απελευθερώσει άνευ όρων 23 Ταϊλανδούς ομήρους μετά από συνομιλίες με τη μεσολάβηση του Ιράν

Γάζα: Η Χαμάς θα απελευθερώσει άνευ όρων 23 Ταϊλανδούς ομήρους μετά από συνομιλίες με τη μεσολάβηση του Ιράν

Οι όμηροι με καταγωγή από την Ταϊλάνδη θα απελευθερωθούν παράλληλα από την Χαμάς στην διάρκεια της ανταλλαγής ομήρων. Για την απελευθέρωσή τους ρόλο διαμεσολαβητή ανέλαβε το Ιράν.

Η Χαμάς πρόκειται να απελευθερώσει χωρίς όρους 23 Ταϊλανδούς ομήρους που κρατά στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Al-Araby Al-Jadeed.

Η απελευθέρωση των Ταϊλανδών ομήρων δεν θα συνδεθεί με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν το Ισραήλ και η Χαμάς για την απελευθέρωση δεκάδων Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από μαχητές, καθώς και Παλαιστινίων που έχουν φυλακιστεί από το Ισραήλ, ανέφερε το πρακτορείο.

Οι υπήκοοι Ταίλάνδης θα απελευθερωθούν άνευ όρων

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από συνομιλίες που διεξήχθησαν με τη μεσολάβηση του Ιράν μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης και της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, όπως ανέφερε ο ιστότοπος.

Ποιοι έχουν επιβεβαιώσει την είδηση

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ιράν για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των 23 ομήρων της που κρατούνται στη Γάζα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη ομάδα αλλοδαπών που κρατείται από την μαχητική ομάδα, ανέφερε το AP.

Αιγυπτιακή πηγή αφού ήρθε σε επαφή με τη Χαμάς, ανέφερε πάλι στην Al-Araby Al-Jadeed πως το Ιράν παρείχε στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση των 23 Ταϊλανδών εργαζομένων που κρατούνται όμηροι από την οργάνωση.

Την είδηση αναμεταδίδουν και ισραηλινά Μέσα, όπως η Jerusalem Post.

Τουλάχιστον 32 πολίτες της Ταϊλάνδης σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης από τις 3 Νοεμβρίου «βρισκόταν σε επαφές με το Ιράν και άλλες κυβερνήσεις που είχαν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη Χαμάς και να συμβάλουν να απελευθερωθούν σώοι οι 23 υπήκοοι του βασιλείου που κρατούνται όμηροι από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πάρνπρι Μπαχίντα-Νουκάρα.

Ουσιαστικά ο ομόλογός του στο Ιράν Αμίρ Αμπντολαχιάν ήταν αυτός που διαβεβαίωσε τον Μπαχίντα-Νουκάρα πως θα υπάρξει αίσια έκβαση.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024