Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μηνύσεις για σεξουαλική παρενόχληση στον Cuba Gooding Jr

Μηνύσεις για σεξουαλική παρενόχληση στον Cuba Gooding Jr

Ο Cuba Gooding Jr μηνύθηκε την Τετάρτη από δύο γυναίκες των οποίων οι υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού αποτέλεσαν τη βάση για την ποινική δίωξή του.

Μετά την παραδοχή της ενοχής του στο ποινικό δικαστήριο, ο διάσημος ηθοποιός Cuba Gooding Jr αντιμετωπίζει και πάλι δύο ενάγοντες που ισχυρίζονται ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον ηθοποιό.

Ο Cuba Gooding Jr μηνύθηκε την Τετάρτη από δύο γυναίκες των οποίων οι υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού αποτέλεσαν τη βάση για την ποινική δίωξη που κατέληξε με την παραδοχή της ενοχής του αλλά χωρίς να εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Σε καταγγελία που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, η Jasmine Abbay δήλωσε ότι ο σταρ του Jerry Maguire τη φίλησε με τη βία χωρίς τη συγκατάθεσή της τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ εργαζόταν ως σερβιτόρα στο νυχτερινό κέντρο Lavo στο κέντρο του Μανχάταν.

Η άλλη ενάγουσα, η Kelsey Harbert, κατηγόρησε τον Cuba Gooding Jr ότι της έπιασε το στήθος τον Ιούνιο του 2019 στο μπαρ Magic Hour rooftop, επίσης στο κέντρο της πόλης.

Οι δικηγόροι που έχουν εκπροσωπήσει τον Cuba Gooding Jr σε αστικές και ποινικές δίκες σχετικά με τη φερόμενη σεξουαλική του συμπεριφορά δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.


«Οι πελάτες μας στερήθηκαν τη δικαιοσύνη που ζητούσαν στην ποινική υπόθεση», ανέφερε σε δήλωσή της η Gloria Allred, δικηγόρος των εναγόντων. «Ζητούν τώρα δικαιοσύνη και λογοδοσία στις αστικές τους υποθέσεις».

Η Gloria Allred είναι γνωστή για την εκπροσώπηση πελατών εναντίον διασημοτήτων όπως ο Bill Cosby και ο Donald Trump.

Οι Jasmine Abbay και Kelsey Harbert ζητούν απροσδιόριστη αποζημίωση για επίθεση και ξυλοδαρμό βάσει του Adult Survivors Act, ενός ειδικού νόμου της πολιτείας της Νέας Υόρκης που επιτρέπει στις γυναίκες να μηνύουν τους φερόμενους ως κακοποιούς τους ακόμη και αν τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Η ισχύς του νόμου λήγει μετά τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

Άλλοι άνδρες που μηνύθηκαν βάσει του νόμου είναι οι ηθοποιοί Ράσελ Μπραντ και Μπιλ Κόσμπι, ο πρώην παραγωγός ταινιών Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο μεγιστάνας της χιπ-χοπ Son Diddy Combs, η υπόθεση του οποίου διευθετήθηκε μετά από μία ημέρα.

Ο Axl Rose, πρώην τραγουδιστής των Guns N’ Roses, μηνύθηκε βάσει του νόμου την Τετάρτη από τη Sheila Kennedy, ηθοποιό και πρώην μοντέλο του περιοδικού Penthouse, για μια υποτιθέμενη επίθεση του 1989.

Ο Cuba Gooding Jr κέρδισε Όσκαρ το 1997 για τον ρόλο του στην ταινία Jerry Maguire.

Δήλωσε ένοχος τον Απρίλιο του 2022 σε μια κατηγορία πλημμελήματος για βίαιο άγγιγμα της Abbay, η οποία δεν είχε κατανομαστεί τότε, αλλά αποκάλυψε την ταυτότητά της στη μήνυσή της.

Οι κατηγορίες της Abbay, της Harbert και μιας τρίτης γυναίκας αποτέλεσαν, σύμφωνα με τον Guardian, τη βάση για την απαγγελία έξι κατηγοριών κατά του διάσημου ηθοποιού.

Η Harbert εξέφρασε τότε την οργή της που δεν μπορούσε να τον καταστήσει υπεύθυνο στο δικαστήριο για την «ανεπανόρθωτη ζημία» που προκάλεσε.

Τον Ιούνιο, ο Cuba Gooding Jr συμβιβάστηκε με αστική αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, λίγα λεπτά πριν από τη δίκη, από μια γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό το 2013.

Οι όροι δεν γνωστοποιήθηκαν. Η γυναίκα ζητούσε 6 εκατομμύρια δολάρια.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024