Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ - 2 αγνοούμενοι και σοβαρές ζημιές

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ – 2 αγνοούμενοι και σοβαρές ζημιές

Το επίκεντρο του σεισμού των 6,8 Ρίχτερ εντοπίστηκε στην υποθαλάσσια περιοχή 28 χλμ νότια της νήσου Σαρανγκάνι, στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε χθες Παρασκευή το νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Δυο άτομα αγνοούνται ενώ αρκετά κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (PHIVOLCS) ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών, το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην υποθαλάσσια περιοχή 28 χλμ νότια της νήσου Σαρανγκάνι και το εστιακό βάθος του υπολογίζεται σε 63 χιλιόμετρα.

Αρκετά κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές και η τύχη δύο ανθρώπων αγνοείται, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ο πληθυσμός στην περιοχή αυτή διαμένει σε κατασκευές που αποτελούν μείγμα ευάλωτων και αντισεισμικών κατασκευών. Οι επικρατέστεροι τύποι κτιρίων διαθέτουν βαρύ ξύλινο σκελετό.

«Πανικοβλήθηκαν»

«Νομίζω ότι ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έχω βιώσει ποτέ», δήλωσε 27χρονη στο AFP από την πόλη Νταβάο, περίπου 200 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, όπου συμμετείχε σε συνέδριο.

«Οι άνθρωποι γύρω μου πανικοβλήθηκαν και έτρεχαν να βγουν έξω. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι εδώ στην εκδήλωση, οπότε για να είμαι ειλικρινής φοβήθηκα περισσότερο μήπως υπάρξει τραυματισμός» τόνισε.

Ο «δακτύλιος της φωτιάς»

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις των τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024