Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμός στα ATP Finals – Με την πλάτη στον τοίχο ο Τζόκοβιτς (vids)

Χαμός στα ATP Finals – Με την πλάτη στον τοίχο ο Τζόκοβιτς (vids)

Ακόμα και εάν ο Σέρβος σούπερ σταρ νικήσει τον Χούμπερτ Χουρκάτς δεν είναι σίγουρο ότι θα προκριθεί στα ημιτελικά των ATP Finals.

«Φωτιά» στο Green Group των ATP Finals έβαλε η σπουδαία νίκη του Γιάνικ Σίνερ απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Μια νίκη που έβαλε τον Ιταλό γερά στο κόλπο της πρόκρισης και σε μπελάδες τον Σέρβο σούπερ σταρ, ο οποίος ακόμα και εάν νικήσει τον Χούμπερτ Χουρκάτς στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει στα ημιτελικά.

Ανω κάτω ο όμιλος μετά τη νίκη του Σίνερ

Ο Πολωνός τενίστας που πήρε τη θέση του τραυματία Στέφανου Τσιτσιπά, παρότι δεν έχει παίξει στη φετινή διοργάνωση (0-0), έχει ακόμα κάποιες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, τις οποίες θα διεκδικήσει στο παιχνίδι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ενας αμφίρροπος όμιλος που όλα είναι πιθανά μετά τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών. Ο Γιάνικ Σίνερ, μετά τις νίκες που πέτυχε απέναντι σε Στέφανο Τσιτσιπά και Νόβακ Τζόκοβιτς έχει 2-0, με τον Σέρβο και τον Χόλγκερ Ρούνε να ακολουθούν με 1-1. Στην τελευταία θέση ο Χούμπερτ Χουρκάτς, που θα κάνει πρεμιέρα απέναντι στον «Νόλε».

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα:

Νόβακ Τζόκοβιτς – Χούμπερτ Χουρκάτς (15:30)
Γιάνικ Σίνερ – Χόλγκερ Ρούνε (22:00)

Τα σενάρια πρόκρισης

1) Εάν ο Τζόκοβιτς επικρατήσει του Χουρκάτς (2-0 ή 2-1) και ο Σίνερ νικήσει τον Ρούνε (2-0 ή 2-1), ο Ιταλός θα είναι πρώτος και ο Σέρβος δεύτερος.

2) Εάν ο Τζόκοβιτς νικήσει τον Χουρκάτς με 2-0 και ο Ρούνε με 2-0 τον Σίνερ, ο Δανός θα είναι πρώτος και ο Σέρβος δεύτερος.

3) Εάν ο Τζόκοβιτς κερδίσει τον Χουρκάτς με 2-0 και ο Ρούνε τον Σίνερ με 2-1 τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και θα ισχύσει ο κανονισμός των γκέιμς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα περάσουν στην επόμενη φάση οι δυο με το καλύτερο ποσοστό κερδισμένων γκέιμς.

4) Εάν ο Τζόκοβιτς νικήσει τον Χουρκάτς με 2-1 και ο Ρούνε κερδίσει τον Σίνερ, είτε με 2-0 είτε με 2-1, θα περάσουν στους «4» ο Δανός (ως πρώτος) και ο Ιταλός (ως δεύτερος).

5) Εάν ο Χουρκάτς νικήσει τον Τζόκοβιτς (2-0 ή 2-1) και ο Σίνερ τον Ρούνε (2-0 ή 2-1), θα περάσουν στην επόμενη φάση ο Ιταλός (ως πρώτος) και ο Σέρβος (ως δεύτερος).

6) Εάν ο Χουρκάτς κερδίσει τον Τζόκοβιτς (2-0 ή 2-1) και ο Ρούνε τον Σίνερ (2-0 ή 2-1), θα περάσουν στα ημιτελικά ο Δανός ως πρώτος και ο Ιταλός ως δεύτερος.

Εμπλεξε ο Τζόκοβιτς

Ο Τζόκοβιτς, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα σενάρια πρόκρισης, δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του, αλλά ενδεχόμενη νίκη απέναντι στον Χούμπερτ Χουρκάτς θα αυξήσει πολύ τις πιθανότητες να βρεθεί για μια ακόμα χρονιά στα ημιτελικά των ATP Finals.

Για να προκριθεί, όμως, σίγουρα στην 4άδα της φετινής διοργάνωσης θα χρειαστεί νίκη του Σίνερ στο βραδινό παιχνίδι. Εάν ο Ιταλός νικήσει τον Χόλγκερ Ρούνε, ο Τζόκοβιτς ακόμα και εάν ηττηθεί με 2-0 από τον Χουρκάτς θα περάσει στην επόμενη φάση καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία με τον Δανό, τον οποίο νίκησε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με 2-1 σετ.

Εάν, όμως, ο Χόλγκερ Ρούνε νικήσει τον Σίνερ με 2-0 θα περάσει αυτός στην επόμενη φάση και μάλιστα ως πρώτος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιταλό. Σε αυτή την περίπτωση ο Δανός θα στείλει… σπίτι του τον Σέρβο. Αν κερδίσει τον Ιταλό με 2-1 σετ, θα χρειαστεί να χάσει σετ ο Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Χούμπερ Χουρκάτς, για να πάρει την πρόκριση.

Όλα λοιπόν θα κριθούν στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, με τον Πολωνό να έχει επίσης κάποιες πιθανότητες πρόκρισης (σ.σ δείτε το σενάριο 3), γεγονός που τον κάνει πάρα πολύ επικίνδυνο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Φέτος, μάλιστα, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι πιθανό να μείνει εκτός ακόμα και ο Σίνερ, παρότι κέρδισε τα δύο πρώτα ματς. Συνήθως, αυτός που κάνει το 2/2 έχει κατά 90% εξασφαλισμένη θέση στους «4».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024