Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγγλία: Παραιτήθηκε ο βουλευτής των Εργατικών Ιμράν Χουσεΐν για να υποστηρίξει την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Αγγλία: Παραιτήθηκε ο βουλευτής των Εργατικών Ιμράν Χουσεΐν για να υποστηρίξει την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο σκιώδης υπουργός Εργασίας Ιμράν Χουσεΐν παραιτήθηκε από το μετώπο των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ , προκειμένου «να είναι σε θέση να υποστηρίξει σθεναρά την κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα.

Ο σκιώδης υπουργός Εργασίας των…Εργατικών στην Αγγλία παραιτήθηκε θέλοντας να εκφράσει την εναντίωσή του με την στάση του πολιτικού του αρχηγού.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στέρμερ απέκτησε ακόμα έναν πονοκέφαλο, ενώ του απομένουν ακόμα 38, όσοι και οι βουλευτές που έχουν εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία τους, προτρέποντας τον Στάρμερ να ζητήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα.

 Τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε σαφές ότι η άποψή μου για τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα διαφέρει σημαντικά από τη θέση που έχετε υιοθετήσει , ανέφερε ο Χουσέιν στην επιστολή παραίτησης του

Ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας, έχει προκαλέσει αναταρραχές στα περισσότερα ευρωπαϊκά κόμματα της Αριστεράς, που από την μια η φιλοευρωπαϊκή τους ατζέντα προτάσσει την στήριξη του Ισραήλ, όμως οι ψηφοφόροι θέλουν να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Αμέσως μετά την παραίτηση απέστειλε γράμμα στον ΟΗΕ.

Το αντίο του Ιμράν Χουσεΐν

Το σημαντικό κομμάτι της ανακοίνωσης αναφέρει πως «Η κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητη για να τερματιστεί η αιματοχυσία, για να διασφαλιστεί ότι αρκετή βοήθεια μπορεί να περάσει στη Γάζα και να φτάσει σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη και για να συμβάλει στην ασφαλή επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων».

Είπε ότι ήταν «υπερήφανος» που συνεργάστηκε με τον Σερ Κιρ και την αναπληρώτριά του Άντζελα Ράονερ στην ανάπτυξη ενός σχεδίου για τα δικαιώματα απασχόλησης, αλλά δεν μπορούσε «με κάθε καλή συνείδηση» να πιέσει για την παύση των εχθροπραξιών παραμένοντας μέλος του frontbench.

Δηλαδή της πρώτης γραμμής των στελεχών της αντιπολίτευσης που κάθονται στα μπροστινά έδρανα.

Ο βουλευτής του Bradford East, ο οποίος ήταν σκιώδης υπουργός Εργασίας, δήλωσε ότι είχε «προβληματιστεί βαθύτατα» από τα σχόλια του παντρεμένου με εβραία της Πολωνίας Στάρμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο LBC στις 11 Οκτωβρίου, όπου είπε ότι ο ηγέτης του κόμματός του φάνηκε να επικροτεί την αποκοπή του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. «Πιστεύω ότι το κόμμα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο και να ζητήσει κατάπαυση του πυρός» ζήτησε ο βουλευτής των Εργατικών.

Μεγάλο μέρος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών που στήριζε τον Τζέρεμι Κόρμπιν για να γίνει ηγέτης των Εργατικών το 2015, ζητούν επίσημα από τον Κιρ Στάρμερ να πάρει θέση υπέρ της κατάπαυσης του πυρός. Τυπικά η παραίτηση Χουσεΐν προέκυψε από την θέλησή του να μην ασκήσει εσωκομματική κριτική από θέση ευθύνης.

Sports in

Σαν συνοικιακό μαγαζάκι με… πλάτες: Η παρακμή της ΕΠΟ, το αλισβερίσι με τα εισιτήρια του τελικού και η απρέπεια στον κόσμο του Ολυμπιακού

Σκηνές απείρου κάλους στην ΕΠΟ με τον έναν να τα ρίχνει στον άλλον και όλους μαζί να μαρτυράνε για την «ντροπή» με τα εισιτήρια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024