Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: 18χρονος και η μητέρα του κατηγορούνται για τον βιασμό και την έκτρωση που έκανε 15χρονη

ΗΠΑ: 18χρονος και η μητέρα του κατηγορούνται για τον βιασμό και την έκτρωση που έκανε 15χρονη

Στον έφηβο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απαγωγή δευτέρου βαθμού, βιασμό και παραγωγή υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Ένα 18χρονο αγόρι από το Αϊντάχο των ΗΠΑ και η μητέρα του συνελήφθησαν αφού η αστυνομία δήλωσε ότι ο έφηβος βίασε ένα 15χρονο κορίτσι, το οποίο στη συνέχεια πέρασε τα σύνορα της πολιτείας για να κάνει έκτρωση χωρίς την άδεια των γονέων της.

Ο Kadyn Swainston και η μητέρα του, Rachael Swainston, 42 ετών, από το Pocatello, έχουν κατηγορηθεί για σωρεία κακουργημάτων που προκύπτουν από μια πολύμηνη έρευνα.

Στον έφηβο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απαγωγή δευτέρου βαθμού, βιασμό και παραγωγή υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, ανέφερε η εφημερίδα Idaho State Journal.

Η μητέρα του κατηγορήθηκε επίσης για απαγωγή, καθώς και για διακίνηση μεθαμφεταμίνης, κατοχή φαιντανύλης και ψυχεδελικών μανιταριών και υπόθαλψη καταζητούμενου εγκληματία.

Το Άινταχο είναι μία από τις 13 πολιτείες που απαγορεύουν ουσιαστικά την άμβλωση σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης και είναι μία από τις ελάχιστες πολιτείες που έχουν νόμους που τιμωρούν όσους βοηθούν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας να κάνουν άμβλωση.

Η έρευνα που κορυφώθηκε με τις συλλήψεις της μητέρας και του γιου την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου, όταν μια γυναίκα επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα του Ποκατέλο για να καταγγείλει ότι η 15χρονη κόρη της είχε βιαστεί από τον Kadyn και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Μπεντ του Όρεγκον για έκτρωση.

Ωστόσο, το φερόμενο ως θύμα ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής συνέντευξης σε κέντρο υπεράσπισης παιδιών τον Αύγουστο ότι η σχέση της με τον Kadyn ήταν συναινετική. Είπε ότι οι δυο τους άρχισαν να κάνουν σεξ όταν το αγόρι ήταν 17 ετών και συνέχισαν αφού έκλεισε τα 18, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Το κορίτσι είπε ότι λίγο μετά τα 18α γενέθλια του Kadyn, ανακάλυψε ότι περίμενε μωρό και ήταν «ευτυχισμένη» για την εγκυμοσύνη.

Ο Kadyn, ωστόσο, δεν ήταν ευχαριστημένος με την προοπτική να γίνει πατέρας και φέρεται να απαίτησε από την κοπέλα να τερματίσει την εγκυμοσύνη, αλλιώς δεν θα πλήρωνε διατροφή και θα τη χώριζε.

Στις 18 Μαΐου, η Rachael Swainston νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και ταξίδεψε με τον Kadyn και τη 15χρονη έγκυο σε μια κλινική στο γειτονικό Όρεγκον, όπου η νεαρή έκανε έκτρωση. Η μητέρα της δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν συναίνεσε στη διαδικασία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγους μήνες αφότου το Αϊντάχο υιοθέτησε νόμο, ο οποίος καθιστά παράνομο για έναν ενήλικα να βοηθήσει έναν ανήλικο να κάνει άμβλωση χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων του.

Το Άινταχο είναι μία από τις 13 πολιτείες που απαγορεύουν ουσιαστικά την άμβλωση σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης και είναι μία από τις ελάχιστες πολιτείες που έχουν νόμους που τιμωρούν όσους βοηθούν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας να κάνουν άμβλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο Kadyn Swainston ούτε η μητέρα του έχουν κατηγορηθεί βάσει του νέου νόμου.

Η αστυνομία έλαβε εντάλματα έρευνας για τα τηλεφωνικά αρχεία του Kadyn και της Rachael, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι ταξίδεψαν στο Όρεγκον στις 18 Μαΐου.

Αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης

Το 15χρονο κορίτσι επέτρεψε επίσης στους ερευνητές να εξετάσουν το τηλέφωνό της, όπου βρήκαν τρεις φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν την ίδια και τον Kadyn να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όταν ανακρίθηκε από τους ερευνητές, ο Kadyn φέρεται να παραδέχτηκε ότι έκανε σεξ με το κορίτσι όταν ήταν 18 ετών και εκείνη 15, και στη συνέχεια την πήγε στο Όρεγκον για να κάνει έκτρωση.

Η Rachael φέρεται επίσης να παραδέχτηκε ότι μετέφερε τη 15χρονη στο Όρεγκον για να κάνει έκτρωση, αλλά είπε ότι τόσο το κορίτσι όσο και ο γιος της είχαν συμφωνήσει σε αυτό. Αρνήθηκε ότι ανάγκασε την έφηβη να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.

Η αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας στις 26 Οκτωβρίου στο σπίτι των Swainstons, όπου φέρεται να βρήκε μεθαμφεταμίνη στην κρεβατοκάμαρα της μητέρας. Συνέλαβαν επίσης έναν άνδρα που έμενε στην αποθήκη της οικογένειας με εκκρεμές ένταλμα σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με διακίνηση μεθαμφεταμίνης.

Η μητέρα και ο γιος αναμένεται να επανέλθουν στο δικαστήριο για προκαταρκτική ακρόαση στις 7 Νοεμβρίου. Εάν καταδικαστούν για τις κύριες κατηγορίες – διακίνηση μεθαμφεταμίνης για τη Rachael και βιασμός για τον Kadyn – θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έως και ισόβια κάθειρξη.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024