Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιγκαπούρη: Εξαρθρώθηκε συμμορία για ξέπλυμα χρήματος - Κύπριος πήδηξε στο κενό για να μη συλληφθεί

Σιγκαπούρη: Εξαρθρώθηκε συμμορία για ξέπλυμα χρήματος – Κύπριος πήδηξε στο κενό για να μη συλληφθεί

Μεταξύ των άλλων συλληφθέντων περιλαμβάνονται πολίτες της Κίνας, της Καμπότζης, της Κύπρου και του Βανουάτου

Η αστυνομία της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε πως κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων Σιγκαπούρης (675,24 εκατ. ευρώ) από συμμορία ξένων η οποία ξέπλενε έσοδα του οργανωμένου εγκλήματος, περιλαμβανομένων πολυτελών μπάνγκαλοου στις πιο περιζήτητες περιοχές, δεσμίδων μετρητών, πολυτελών αυτοκινήτων, γυναικείων τσαντών και ράβδων χρυσού.

Σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων, η αστυνομία ανακοίνωσε πως 400 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν την Τρίτη στη Σιγκαπούρη και εξαπέλυσαν ταυτόχρονα επιδρομές σε κατοικίες σε ολόκληρη την επικράτεια αυτής της πόλης-κράτους, από την εμπορική οδό Orchard Road μέχρι το νησί θέρετρο Σεντόσα.

Κατά τις επιδρομές που έγιναν σε τουλάχιστον εννέα τοποθεσίες, κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 1 δισ. δολαρίων Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σ’ αυτά περιλαμβάνονταν 94 ιδιοκτησίες, τραπεζικοί λογαριασμοί με 110 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης, 50 οχήματα, δεσμίδες μετρητών συνολικής αξίας άνω των 23 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης, εκατοντάδες πολυτελείς γυναικείες τσάντες και ρολόγια, φούχτες κοσμημάτων και δύο ράβδοι χρυσού.

Συνελήφθησαν τουλάχιστον 10 ξένοι ηλικίας από 31 ως 44 ετών, περιλαμβανομένου ενός άνδρα ο οποίος πήδηξε από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του μπάνγκαλοού του σε πολυτελή συνοικία και βρέθηκε να κρύβεται σε αποχετευτικό αγωγό.

Αυτός ο 40χρονος άνδρας κυπριακής υπηκοότητας έφερε τραύματα από την πτώση και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Στην κατοικία του, η αστυνομία κατέσχεσε μετρητά ύψους άνω των 2,1 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης, τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς με περισσότερα από 6,7 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης και ιδιοκτησιακά έγγραφα 13 ακινήτων και πέντε οχημάτων, η αξία των οποίων ανέρχεται κατ’ εκτίμηση σε περισσότερα από 118 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης.

Μεταξύ των άλλων συλληφθέντων περιλαμβάνονται πολίτες της Κίνας, της Καμπότζης, της Κύπρου και του Βανουάτου. Μεταξύ τους είναι και μία γυναίκα.

Δώδεκα από τα άτομα αυτά συνεργάζονται με την αστυνομία στις έρευνές της ενώ άλλα οκτώ καταζητούνται. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι ξένοι και συνδέονται μεταξύ τους.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως η ομάδα αυτή είναι ύποπτη πως ξέπλενε έσοδα του οργανωμένου εγκλήματος στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων εσόδων από απάτες και από τυχερά παιγνίδια στο Ίντερνετ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024