Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τυνησία: 27 νεκροί και ανάμεσά τους παιδιά - Τους παράτησαν στην έρημο με καύσωνα, χωρίς νερό και τροφή

Τυνησία: 27 νεκροί και ανάμεσά τους παιδιά – Τους παράτησαν στην έρημο με καύσωνα, χωρίς νερό και τροφή

Οι αρχές της Τυνησίας οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους, ανάμεσά τους υπήρχαν παιδιά, στην έρημο και τους παράτησαν εν μέσω καύσωνα, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και φάρμακα για να πεθάνουν βασανιστικά, φρικτά.

Τα άψυχα σώματα 27 μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, βρέθηκαν από την Τρίτη σε περιοχή της ερήμου στη μεθόριο Τυνησίας – Λιβύης, σύμφωνα με λιβυκή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τους παράτησαν

Οι τυνησιακές αρχές παράτησαν τους ανθρώπους αυτούς στα σύνορα εν μέσω καύσωνα χωρίς νερό, ούτε τροφή, ούτε φάρμακα, τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο η λιβυκή Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά την ίδια πηγή, οι τυνησιακές αρχές οδηγούν ανθρώπους στην απομακρυσμένη περιοχή της ερήμου στα σύνορα και τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

Κατά δημοσιεύματα σε λιβυκά ΜΜΕ, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται παιδιά. Οι εθνικότητες των θυμάτων δεν είναι γνωστές ως τώρα.

Οι καταγγελίες πως οι τυνησιακές αρχές μεταφέρουν μετανάστες στα σύνορα με τη Λιβύη (ανατολικά) και με την Αλγερία (δυτικά) και τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους προκαλούν ολοένα εντονότερη ανησυχία σε διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ.

Εκτιμάται πως τουλάχιστον 200 άνθρωποι διασώθηκαν τον Ιούλιο. Στις αρχές του μήνα ο ΟΗΕ κάλεσε «να σταματήσουν οι απελάσεις» αυτές.

Μαζικές απελάσεις

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα σε μαζικές απελάσεις εκατοντάδων μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο από την Τύνιδα, ανάμεσά τους παιδιά και έγκυες, που αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις περπατώντας σε επικίνδυνες συνθήκες.

Η Τυνησία μοιάζει να έχει διαδεχθεί τη Λιβύη, να έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της προσπάθειας χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, να φθάσουν στην Ευρώπη.

Η εχθρότητα έναντι των μεταναστών στη χώρα της βόρειας Αφρικής εντάθηκε μετά την ομιλία την 21η Φεβρουαρίου του τυνήσιου προέδρου Κάις Σάγεντ με την οποία καταδίκασε την έλευση «ορδών μεταναστών», οι οποίες κατ’ αυτόν πήγαν στη χώρα για να «αλλοιώσουν τη δημογραφική της σύνθεση».

Δαιμονοποίηση

Τους κατηγόρησε πως ασκούν «βία», διαπράττουν «εγκλήματα» και επιδεικνύουν «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Εκτοτε, εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες έχασαν τις δουλειές τους στον ανεπίσημο τομέα, όποια στέγη είχαν βρει, ενώ καταγράφηκαν δεκάδες επιθέσεις εναντίον τους σε όλη τη χώρα. Σε επεισόδια αυτής της φύσης έχουν σημειωθεί δυο θάνατοι μέχρι σήμερα.

Η κατάσταση για τους μετανάστες στη γειτονική Λιβύη, όπου ο εμφύλιος πόλεμος ακόμη δεν έχει τερματιστεί, δεν είναι λιγότερο επισφαλής: ΜΚΟ καταγγέλλουν πως βρίσκονται αντιμέτωποι με κινδύνους όπως να υποστούν βασανιστήρια, να μετατραπούν σε σκλάβους ή να γίνουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024