Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεότεροι κατά ένα χρόνο βάσει νόμου

Νεότεροι κατά ένα χρόνο βάσει νόμου

Μια αλλαγή που πολλοί θα ζήλευαν

Ακούγοντας τη λέξη «χρόνος» και ιδίως τους δείκτες του ρολογιού να χτυπούν, μόνο άγχος μπορεί να μας δημιουργηθεί.

Δεν είναι λίγοι όσοι λένε πως θα έκαναν τα πάντα να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, είτε για να διορθώσουν λάθη του παρελθόντος, είτε για να ζήσουν ξανά όμορφες στιγμές αλλά προ πάντων για να βιώσουν ξανά τα περασμένα χρόνια της νιότης.

Σχετικά με αυτό, οι πολίτες της Νότιας Κορέας ίσως και να κατάφεραν το αδύνατο.

Συγκεκριμένα από αύριο, οι Νοτιοκορεάτες θα είναι νεότεροι κατά ένα χρόνο. Όχι κι άσχημα!

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, αυτό θα συμβεί χάρη σε μια νέα νομοθεσία που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο και πλέον η χώρα περνά στον υπολογισμό  της ηλικίας στα διεθνή πρότυπα.

Μέχρι σήμερα τα μωρά που γεννιόντουσαν στη χώρα θεωρούνταν ήδη ενός έτους καθώς υπολογιζόταν και ο χρόνος της κυοφορίας.

Από αύριο όμως όλα θα αλλάξουν και οι δικαστικές και διοικητικές περιοχές της χώρας θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη νέα ημερολογιακή ηλικία.

Ο Πρόεδρος Yoon Suk Yeol επιδίωξε την αλλαγή, με την ευρύτερη υποστήριξη της κοινής γνώμης, όταν έθεσε υποψηφιότητα για το αξίωμα πέρυσι.

Αξίζει να πούμε πως οι πολίτες της χώρας δεν θα χρειαστεί να επικαιροποιήσουν κανένα έγγραφο ή ταυτότητα, καθώς η ηλικία που χρησιμοποιείται για τα κυβερνητικά έντυπα βασίζεται στο διεθνές σύστημα. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και η εισαγωγή στα σχολεία ακολουθούν επίσης την ημερολογιακή ηλικία.

Παράλληλα δεν θα επηρεάσει την πρόσβαση των νέων στο τσιγάρο ή την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς τα καταστήματα λιανικής υπολογίζουν την ηλικία βάσει του διεθνούς συστήματος.

Θεωρίες γύρω από το παλιό σύστημα

Η προέλευση του παλαιού πια συστήματος παραμένει ασαφής. Μια θεωρία όπως αναφέραμε παραπάνω είναι πως υπολογίζεται και ο χρόνος της κύησης  με τους εννέα μήνες να στρογγυλοποιούνται στους 12.

Άλλοι το συνδέουν με ένα αρχαίο ασιατικό αριθμητικό σύστημα που δεν είχε την έννοια του μηδενός.

Ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν τη θεωρία ότι οι αρχαίοι Κορεάτες τοποθετούσαν το έτος γέννησής τους στον κινεζικό ημερολογιακό κύκλο 60 ετών, αλλά, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν κανονικά ημερολόγια, έτειναν να αγνοούν την ημέρα γέννησής τους και απλώς πρόσθεταν ένα ολόκληρο έτος την πρώτη ημέρα του σεληνιακού ημερολογίου.

Ενώ μερικοί άνθρωποι αναμένεται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την «κορεατική ηλικία» τους στην καθημερινή ζωή, άλλοι είπαν ότι είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική να γυρίσουν το ρολόι πίσω.

Η Τζονγκ Ντα-ουν, μια 29χρονη υπάλληλος γραφείου, χαίρεται με την αλλαγή, λέγοντας ότι ανέκαθεν έπρεπε να σκεφθεί προσεκτικά όταν στο εξωτερικό την ρωτούσαν για την ηλικία της.

«Θυμάμαι ξένους να με κοιτούν με προβληματισμό διότι μου έπαιρνε τόσο χρόνο να δώσω μια απάντηση για την ηλικία μου» αναφέρει.

«Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει ένα ή δύο χρόνια νεότερος;».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση από τον Ιανουάριο του 2022, τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της χώρας επιθυμούσε την αλλαγή.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024