Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν είναι (απλά) ηγέτης: Είναι ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης (vids)

Δεν είναι (απλά) ηγέτης: Είναι ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης (vids)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε τον Ολυμπιακό από τον χέρι και τον οδήγησε στο Κάουνας. Απλά, λιτά και κατανοητά.

Συνήθης ύποπτος; Και κάτι παραπάνω. Γιατί όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα μιλά, η κλάση, το ταλέντο, οι παραστάσεις. Όλα εκείνα που διατηρούν τον Κώστα Σλούκα στα 33 του χρόνια στο Νο1 του ranking με τα γκαρντ της Ευρωλίγκας. Παράσταση έδωσε και απόψε ο τεράστιος αυτός Έλληνας άσος.

Με 22 πόντους, 6 ασίστ, με 7/11 εντός πεδιάς. Κάποιος που ήταν συνέχεια ένα βήμα πιο μπροστά από τις παγίδες που έστηνε στο παρκέ ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ήταν το καλύτερο παιχνίδι του στη σειρά; Προφανώς. Όχι. Εκείνο έγινε στην Πόλη και είχε κωδική ονομασία game 3 με κερασάκι στην τούρτα την τρίποντη βόμβα της νίκης. Είχε κάτι παραπάνω από 10 πόντους μέσο όρο στην κανονική περίοδο.

Έβαλε στα τρία από τα πέντε με τους Τούρκους, μίνιμουμ 18. Γιατί ήταν η… ώρα του. Γιατί αυτή είναι η αποστολή του. Αναρωτιούνται πολλοί αν ο Κώστας Σλούκας είναι ή δεν είναι ηγέτης. Δεν αναρωτιούνται όμως τι σημαίνει ηγέτης. Και πότε αυτός πρέπει να «μιλά».

Ο Έλληνας γκαρντ πέρσι το καλοκαίρι πήγε με το ένα πόδι με την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Εκείνος ο τραυματισμός τον αποσυντόνισε και του κόστισε. Κάποια στιγμή ανέβασε την ταχύτητα του, αλλά ένας ακόμη τραυματισμός τον έριξε και πάλι σε στάνταρ χαμηλότερα του συνηθισμένου. Εκεί προς το τέλος της κανονικής περιόδου όμως, έδειξε και απέδειξε πως επανέρχεται. Για την ακρίβεια το απέδειξε προκύπτει με μεγαλύτερη ασφάλεια στα ματς κόντρα σε μια ομάδα των 50 εκατ ευρώ.

Μια ομάδα που κατασκευάστηκε με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Θα δει η Φενέρ του Ιτούδη το final four από την τηλεόραση. Θα συμβεί και στην ούγια ο λόγος θα έχει όνομα και επώνυμο: Κώστας Σλούκας. Ο πρώτος και καλύτερος. Εκείνος στο Κάουνας. Εκείνος να «φορτώνει» την επόμενη αποστολή του, που την ξέρει όσο άλλος κανείς σε αυτή την ομάδα. Η ίδια η κατάκτηση.

Οι αριθμοί του Σλούκα στη σειρά με τη Φενέρ: 73 πόντοι (14,6 μ.ο), 20 ασίστ (4 μ.ο) και 26/43 εντός πεδιάς (60,4%).

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024