Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
SatanCon: Η Βοστόνη γέμισε «Σατανιστές» - Το συνέδριο που προκάλεσε αντιδράσεις

SatanCon: Η Βοστόνη γέμισε «Σατανιστές» – Το συνέδριο που προκάλεσε αντιδράσεις

Οι διοργανωτές του λένε ότι δεν πιστεύουν στον Σατανά και δεν πρέπει να συγχέονται με άλλες σατανικές θρησκείες.

Εκατοντάδες μέλη του The Satanic Temple συγκεντρώθηκαν στη Βοστώνη αυτό το Σαββατοκύριακο για το SatanCon, για την μεγαλύτερη σατανική συγκέντρωση στην ιστορία.

Η sold-out τριήμερη εκδήλωση στο Marriott Copley Place τα είχε όλα: σατανικές τελετουργίες, ψυχαγωγία και πάνελ συζήτησης.

Οι διοργανωτές του Satanic Temple λένε ότι δεν πιστεύουν στον Σατανά και δεν πρέπει να συγχέονται με άλλες σατανικές θρησκείες. Αντίθετα, η ομάδα λέει ότι υποστηρίζει τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ο Σατανάς ΔΕΝ έχει δικαιώματα» και «Σας περιμένει η κόλαση», οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τη «βλάσφημη» εκδήλωση που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή με μια αλλόκοτη τελετή έναρξης. Αυτή, σύμφωνα με την Daily Mail, περιλάμβανε μεταξύ άλλων το σκίσιμο της βίβλου από μια ομιλήτρια και τελετές «αναίρεσης βάφτισης».

«Πρόκειται για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι για την υποστήριξη της σωματικής αυτονομίας των γυναικών. Έχει να κάνει με την ελευθερία της θρησκείας, την ελευθερία από τη θρησκεία», δήλωσε στο WBZ-TV ο συμμετέχων στο SatanCon, Richard-Lael Lillard. «Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν στον Σατανά. Δεν είναι κάποια ταινία τρόμου της δεκαετίας του 1980».

Το 10ο συνέδριο των Σατανιστών SatanCon αφιέρωσε συγκεκριμένα τις φετινές εκδηλώσεις στη δήμαρχο της Βοστώνης Michelle Wu, την οποία η ομάδα μήνυσε επειδή αρνήθηκε να τους επιτρέψει να κάνουν μια εναρκτήρια προσευχή πριν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε εικόνες από το SatanCon:

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024