Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η αγκαλιά με την Σάνα Μαρίν που έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η αγκαλιά με την Σάνα Μαρίν που έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η αγκαλιά και η selfie της Σάνα Μαρίν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εξαιρετικά θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλασσαν στον Ζελένσκι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που ξεκίνησε την Πέμπτη με θέμα την οικονομία, το μεταναστευτικό και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έδωσε την Πέμπτη το παρών στις Βρυξέλλες και πολλοί ηγέτες έσπευσαν να τον γνωρίσουν και να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες μαζί του. Μία από αυτούς ήταν και η Σάνα Μαρίν που αγκάλιασε τον Ουκρανό πρόεδρο και μίλησε μαζί του λίγο πριν την Σύνοδο.

Η Selfie της Σάνα Μαρίν με τον Ζελένσκι

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Σάνα Μαρίν δεν δίστασε να τραβήξει μία σέλφι με τον Ζελένσκι, την οποία ανέβασε ύστερα σε story στο Instagram. «Ευχαριστούμε πρόεδρε Ζελένσκι για τη σημαντική συζήτηση στις Βρυξέλλες. Είμαστε Ευρώπη» έγραψε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας στην ανάρτησή της.

Περίεργο το κλίμα με τον Όρμπαν

Αν και το κλίμα ήταν θετικό και υποστηρικτικό με την Ουκρανία, μοναδική παραφωνία ήταν ο Βίκτορ Ορμπάν, που ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης, ο οποίος δεν χειροκρότησε τον Ζελένσκι κατά την άφιξή του στον χώρο όπου τραβήχτηκε η «οικογενειακή φωτογραφία» της Συνόδου.

Τι πέτυχε ο Ζελένσκι μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής

Μετά την άτυπη σύνοδο, τα συμπεράσματα επαναβεβαίωσαν την επιθυμία υποστήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «επαναλαμβάνει πως το μέλλον της Ουκρανίας είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπογραμμίζεται πως η ΕΕ ενέκρινε την εκταμίευση έβδομης δόσης 500 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, όπως και την εκπαίδευση 30.000 ουκρανών στρατιωτικών εντός 2023.

Η ΕΕ και κράτη μέλη της προσέφεραν στρατιωτική βοήθεια σχεδόν 12 δισεκ. ευρώ στο Κίεβο από το ξέσπασμα του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022, συνοψίζει το κείμενο, ενώ διατυπώνεται εκ νέου η υπόσχεση πως θα υποστηριχθεί «η μακροοικονομική σταθερότητα» του Κιέβου και το εγχείρημα μεταπολεμικής ανοικοδόμησης.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024