Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάριος Φραγκούλης στο in: Mε το τραγούδι μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα στις δύσκολες στιγμές

Μάριος Φραγκούλης στο in: Mε το τραγούδι μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα στις δύσκολες στιγμές

Ο Μάριος Φραγκούλης μίλησε στο in για την μεγάλη του συναυλία στο City Garden Festival στις 6 Ιουλίου

Ο Μάριος Φραγκούλης, ένας από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές του κοινού, αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύει στην Ελλάδα με ένα αφιέρωμα στο ερωτικό τραγούδι. Ένα ταξίδι στον χρόνο και τον κόσμο. Μια μουσική περιπλάνηση από τα μιούζικαλ του Broadway και του Hollywood.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μας έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια σημαντικότατα projects, τα οποία κέρδισαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού σε όλον τον κόσμο. Έναν ελληνικό δίσκο με την πολύτιμη συνεργασία της Λίνας Νικολακοπούλου και δύο διεθνείς, ζωντανές ηχογραφήσεις από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ηρώδειο – σε ένα αφιέρωμα στο Great American Songbook.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η διεθνής περιοδεία με την Sarah Brightman το 2019 και φυσικά οι εμφανίσεις του, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο, συνοδευόμενος είτε από νέους ταλαντούχους τραγουδιστές είτε από τη μοναδική Μαρινέλλα. Πρόσφατα ηχογράφησε δύο τραγούδια για τον κινηματογράφο.

Το ένα αφορά στην ταινία Arcadia, 1900 Champagne d’ Orient σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και το Te Vi στη μεξικάνικη ταινία Infelices Para Siempre του Alexαnder Αcha. Κι ενώ ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις του, πριν λίγες ημέρες, τον Μάιο που διανύουμε, βραβεύτηκε στο Μονακό με το διεθνές βραβείο Maria Callas.

Ο Μάριος Φραγκούλης μίλησε στο in για τη μεγάλη του συναυλία στο City Garden Festival στις 6 Ιουλίου, την αγαπημένη του φίλη αλλά και τα επόμενα σχέδιά του

Έχετε κάνει συναυλίες σε δεκάδες μέρη σε όλο τον κόσμο. Ποιο είναι το συναίσθημα περιμένοντας να αρχίσει μια ακόμα περιοδεία;

Είμαι πάντα πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι την αγάπη μου για τη μουσική και τους υπέροχους στίχους, που είχα την τύχη να γραφτούν στη δίκη μου δισκογραφία, αλλά και που θα τραγουδήσω νέα και αγαπημένα τραγούδια, τα οποία θα είναι μία μεγάλη έκπληξη για το κοινό που τόσα χρόνια είναι πιστό και με ακολουθεί σε κάθε βήμα. Φυσικά έχω την ίδια αγωνία, σαν να είναι η πρώτη μου περιοδεία. Έχω όμως την εμπιστοσύνη ότι θα την αγαπήσει πολύ το κοινό μου, καθώς μαζί με την αγαπημένη μου Deborah Myers, μετά από πολλά χρόνια, θα τραγουδήσουμε τα πιο λαμπερά τραγούδια και ντουέτα!

Μετά την πανδημία του κορονοϊού έχει αυξηθεί η ανυπομονησία η δική σας αλλά και του κοινού για ζωντανές εμφανίσεις;

Φυσικά έχει αυξηθεί, αλλά περιμένω πώς και πώς αυτήν τη συνάντηση μας φέτος. Εύχομαι να έρθει ο κόσμος να μας δει χωρίς φόβο αλλά με θετική ενέργεια και καλοκαιρινή διάθεση… Περιμένουμε το πρώτο χειροκρότημα στο City Garden στις 6 Ιουλίου και στη Θεσσαλονίκη στις 7 Ιουλίου.

Ερωτικό τραγούδι φέτος. Πως έγινε αυτή η επιλογή;

Ερωτικά είναι κυρίως τα μεγάλα ντουέτα από τα θρυλικά μιούζικαλ που γνωρίζουμε, όπως το West Side Story, Ο Βασιλιάς και Εγώ, Το Φάντασμα Της Όπερας, Ωραία μου Κυρία. Με την Ντέμπορα γνωριστήκαμε στο Λονδίνο στην παράσταση του ‘Βασιλιά και Εγώ’ όπου ήμασταν το ερωτευμένο ζευγάρι. Από τότε είμαστε αχώριστοι φίλοι και τραγουδάμε σχεδόν πάντα τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως ο Τόνυ και η Μαρία, Το Φάντασμα και η Κριστίν.

Ποιας εποχής τραγούδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα μας είναι πολλών εποχών μιας και ξεκινάμε με τα πολύ γνωστά μιούζικαλ που έχουν αγγίξει τις ψυχές μας από την εποχή που έγραφε μουσικές για ταινίες ο Cole Porter, o Ghershwin, o Leonard Bernstein, o Stephen Sondheim, o Andrew Lloyd Webber και ο Claude Michel Schoenberg…Φυσικά δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα πολλά και αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία μου και της Ντέμπορας. Φυσικά θα πω και τα αγαπημένα μου ελληνικά τραγούδια. Πιστεύω πως θα αρέσουν πολύ στο κοινό μας. Σίγουρα υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Ξανά στη σκηνή με μια σπουδαία σοπράνο, τι θαυμάζετε στην ερμηνεία της;

Με την Deborah Myers μας συνδέουν πολλές και δυνατές εμπειρίες εντός και εκτός σκηνής . Όταν βρισκόμαστε μαζί στη σκηνής συμβαίνει κάτι μαγικό, υπάρχει μια πολύ δυνατή χημεία και θετική αύρα, κάτι που το έχουμε ανάγκη αυτές τις εποχές. Φυσικά θαυμάζω πολύ το χρώμα της φωνής της και την φυσικότητα που έχουν οι ερμηνείες της.

Με ποιο τρόπο θα συμπράξετε επί σκηνής;

Με την Ντέμπορα τραγουδήσαμε – και κάναμε θα έλεγα πολύ γνωστό –  το Φάντασμα Της Όπερας και πολλά από τα μιούζικαλ που έχουμε και οι δύο στο ρεπερτόριό μας. Θεωρώ ότι το κλειδί και η επιτυχία της παράστασης μας βρίσκεται σε αυτά τα υπέροχα και αγαπητά μιούζικαλ.

Μιλήστε μας για την πρόσφατη βράβευσή σας με το βραβείο Μαρία Κάλλας.

Ήταν πραγματικά μια πολύ μεγάλη τιμή, αλλά και τεράστια ικανοποίηση ξέροντας ότι η δουλειά μου και ο κόπος χρόνων αμείβεται σε τόσο σημαντικό επίπεδο. Ειδικά με το Βραβείο Μαρία Κάλλας που ήταν για μένα η απόλυτη κυρία της Όπερας και άλλαξε για πάντα τον τρόπο ερμηνείας και σκηνικής παρουσίας.  Την είχα και θα την έχω για πάντα πρότυπο.

Ποιο είναι το κλειδί για την τόσο καλή πάντα επικοινωνία σας με το κοινό;

Το κοινό μου ξέρει ότι το αγαπάω πολύ και το σέβομαι αφάνταστα. Πάντα θα είμαι παρών για να μοιράζομαι μαζί τους την αγάπη μου για τη μουσική και το θέατρο. Επίσης, πιστεύω ότι μέσω της δουλειάς μας μπορούμε να βρούμε τρόπους, ώστε να βοηθήσουμε τη χώρα μας στις δύσκολες στιγμές.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Ετοιμάζω νέα δισκογραφική δουλειά με πολύ σημαντικούς συνεργάτες, την οποία πιστεύω θα αγκαλιάσει όλος ο κόσμος…

Υπάρχει κάποια συνεργασία που ονειρεύεστε για το μέλλον;

Όνειρο μου είναι να βρω τον τρόπο να συνεργαστώ με τον Vincenzo Bellini!

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024