Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hot Wheels : Τιμή ρεκόρ για την Beach Bomb μινιατούρα

Hot Wheels : Τιμή ρεκόρ για την Beach Bomb μινιατούρα

Το πολυτιμότερο αυτοκινητάκι παιχνίδι της εταιρείας Hot Wheels είναι το "Beach Bomb" Volkswagen και εκτιμάτε ότι αξίζει 150.000 δολάρια

Το πολυτιμότερο αυτοκινητάκι παιχνίδι της εταιρείας Hot Wheels είναι το «Beach Bomb» Volkswagen και εκτιμάτε ότι αξίζει 150.000 δολάρια.

Και ποιος δεν έχει αγοράσει στα παιδιά του τουλάχιστον ένα παιδικό αυτοκινητάκι Hot Wheels. Αν πάλι είχατε φτιάξει συλλογή ολόκληρη από τα συγκεκριμένα παιχνίδια για τα παιδιά σας, την οποία βάλατε σε κάποιο πατάρι ή σε αποθήκη, μάλλον ήρθε η ώρα να την «ξεσκονίσετε» γιατί μπορεί να κρύβει έναν μικρό θησαυρό.

Τουλάχιστον αυτό ανακάλυψε ένας Αμερικάνός, στέλεχος εμπορικών ακινήτων στην περιοχή της Ουάσινγκτον, λάτρης των λιλιπούτειων αυτοκινήτων Hot Wheels.

Τιμή ρεκόρ για τα δημοφιλή αυτοκινητάκια

Για τον Μπρους Πασκάλ, μια σχεδόν δια βίου εμμονή με τα μικροσκοπικά αυτοκίνητα έχει μετατραπεί σε μια συλλογή με εντυπωσιακή αξία. Ο Πασκάλ είναι ο ιδιοκτήτης αυτού που πιστεύεται ότι είναι το πιο πολύτιμο αυτοκίνητο Hot Wheels στον κόσμο: μια έκδοση του 1969 του λεωφορείου «Beach Bomb» Volkswagen που εκτιμάται στα 150.000 $ .

Ο Τράβις Λάντρι, εκτιμητής του Bruneau & Co. Auctioneers του Rhode Island δήλωσε ότι το παιχνίδι του Pascal αξίζει 100.000 δολάρια, αλλά μάλλον περισσότερο, ειδικά καθώς οι τιμές για όλα τα είδη συλλεκτικών αντικειμένων έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Αυτό το μοντέλο των 150.000 δολαρίων, για παράδειγμα, ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα. Για το 1969, το δεύτερο έτος της Hot Wheels στην αγορά, οι σχεδιαστές ήθελαν να συμπεριλάβουν ένα μοντέλο σε στιλ Καλιφόρνιας του διάσημου λεωφορείου Volkswagen. Η αρχική έκδοση του Hot Wheels του Beach Bomb ήταν αντίγραφο του πραγματικού αυτοκινήτου και είχε μικροσκοπικές ιστιοσανίδες που βγαίνουν έξω από το πίσω παράθυρο. Φαινόταν υπέροχο, αλλά το λεωφορείο είχε σοβαρά προβλήματα χειρισμού στο παιχνίδι.

Όταν βγήκε το Hot Wheels Super-Charger – ένα μικροσκοπικό γκαράζ με περιστρεφόμενους λαστιχένιους δίσκους οπου έτρεχαν τα αυτοκίνητα σε υψηλές ταχύτητες – το ψηλό, στενό λεωφορείο ανατράπόταν από την πορεία του. Μερικά πρωτότυπα κατασκευάστηκαν με βαρύτερο όγκο για να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα ανατροπής. Του Πασκάλ είναι ένα από αυτά.

Δημιουργήθηκαν περίπου 144 πρωτότυπα αυτού του συγκεκριμένου μοντέλου και μόνο περίπου 50 είναι γνωστό ότι πουλήθηκαν στην αγορά, δήλωσε ο τυχερός ιδιοκτήτης του. Τελικά, οι σχεδιαστές Hot Wheels επέστρεψαν στον πίνακα σχεδίασης και επανασχεδίασαν πλήρως το μοντέλο. Η έκδοση που πωλήθηκε στο κοινό το 1969 ήταν μεγαλύτερη και είχε τις σανίδες ιστιοσανίδας στο πλάι, σλυμφωνα με το CNN και το cityportal.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024