Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί είναι τόσο δύσκολος ο γυναικείος οργασμός; - Μέρος Δεύτερο

Γιατί είναι τόσο δύσκολος ο γυναικείος οργασμός; – Μέρος Δεύτερο

Δυστυχώς, για πολλές γυναίκες ο οργασμός μοιάζει με άπιαστο όνειρο

Δεν είναι μυστικό: Η σεξουαλική κορύφωση είναι πολύ πιο εύκολη για τους άνδρες. Τόσο πιο εύκολη, ώστε τα τελευταία χρόνια να γίνεται συχνά λόγος για το «οργασμικό κενό», δηλαδή το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν (και) σε αυτόν τον τομέα έναντι των γυναικών. Την ίδια στιγμή, μόλις το 10% των γυναικών δηλώνει ότι φτάνει με ευκολία σε οργασμό. Τι είναι όμως αυτό που εμποδίζει τη συντριπτική μας πλειοψηφία από το να απολαύσει το σεξ όσο περισσότερο μπορεί; Σε αντίθεση με τα στερεότυπα, το φύλο δεν είναι φύσει ανασταλτικός παράγοντας. Εντοπίζοντας τις αιτίες που σας σταματούν, θα καταφέρετε να κάνετε το κρεβάτι σας να γνωρίσει μέρες δόξας.

Δεν μιλάτε για αυτό

Μήπως ξέρετε τι χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε, αλλά περιμένετε ο σύντροφός σας να το καταλάβει μόνος του; Δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμη σε θέση να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά. Μέχρι η τεχνολογία να επιτρέψει κάτι τέτοιο, δοκιμάστε να μιλήσετε ανοιχτά για τις επιθυμίες σας. Αν το βρίσκετε πολύ δύσκολο, ίσως αρκεί να επιβραβεύσετε τη σωστή κίνηση με ένα επιφώνημα. Και πάντοτε μπορείτε απλώς να μετακινήσετε το χέρι του στο κατάλληλο σημείο. Το πιθανότερο είναι πως και σε εκείνον θα αρέσει.

Είστε πολύ ήσυχη

Πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν πως το να κάνουν θόρυβο κατά τη διάρκεια του σεξ εντείνει την εμπειρία τους. Ίσως έχει να κάνει με την απελευθέρωση που αισθανόμαστε όταν δεν συγκρατούμε ένα επιφώνημα ικανοποίησης, ίσως είναι οι (στη συντριπτική πλειοψηφία) θετικές αντιδράσεις του συντρόφου μας που με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνεται την ευχαρίστησή μας, ίσως είναι απλώς αυθυποβολή. Ποιος νοιάζεται; Το αποτέλεσμα μετράει!

Κάνετε καθιστική ζωή

Οι πολλές ώρες που περνάμε στην καρέκλα του γραφείου δεν κάνουν μόνο τους μυς των ποδιών μας να χαλαρώνουν: Επιδρούν με τον ίδιο τρόπο και σε εκείνους της πυέλου. Ο πυελικός πόνος που ενδέχεται να προκύψει ως αποτέλεσμα, σίγουρα δεν διευκολύνει την ικανότητά μας να προσεγγίσουμε τον οργασμό. Η άσκηση – γενικότερα, αλλά και ειδικότερα με τη μορφή των ασκήσεων κέγκελ – θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τους μυς της πυέλου σε φόρμα.

Λαμβάνετε κάποια αγωγή

Πολλά φάρμακα επιδρούν άμεσα στη σεξουαλικότητά μας, και μάλιστα με πολύ διαφορετικούς τρόπους μεταξύ τους. Κάποια καταστρέφουν τη λίμπιντό μας, άλλα μειώνουν τη φυσική λίπανση του σώματός μας κατά την ερωτική διέγερση. Επομένως, αν λαμβάνετε κάποια σταθερή αγωγή ελέγξτε το φυλλάδιο οδηγιών μέσα στο κουτί της και ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Δεν αφήνετε τον έλεγχο

Ο οργασμός απαιτεί να αφεθούμε απόλυτα στις αισθήσεις μας. Ωστόσο, αυτή η αίσθηση απώλειας ελέγχου δεν είναι ευχάριστη σε όλους – ακόμη και αν γίνεται για… καλό σκοπό. Προσπαθήστε να εστιάζετε στην αίσθηση του σώματός σας όσο περισσότερο μπορείτε, και να ακολουθείτε τα σήματα που σας στέλνει. Αν διαπιστώσετε πως παρά τις προσπάθειές σας αδυνατείτε να χαλαρώσετε αρκετά, ίσως αξίζει να το συζητήσετε με κάποιον ψυχοθεραπευτή ή σεξολόγο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024