Η νέα γενιά κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων αποκαλύπτει τη δική της αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας, παρουσιάζοντας μερικά από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα παγκοσμίως. Ένας πολύτιμος οδηγός αρχιτεκτονικής – πηγή έμπνευσης του ευρύτερου σχεδιαστικού κλάδου.

Οι Εκδόσεις ΔΟΜΕΣ κυκλοφορούν τον 2ο Τόμο της Ειδικής Έκδοσης ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του ομώνυμου προγράμματος Ημερίδων που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη, κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών.

Σε συνέχεια της πρώτης έκδοσης, φιλοξενούνται οι παρουσιάσεις περισσοτέρων από 100 καταξιωμένων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων κάτω των 45 ετών. Οι παρουσιάσεις αναφέρονται στους σημαντικότερους αρχιτέκτονες παγκοσμίως, όπως, μεταξύ άλλων,  του Andrea Palladio, του LeCorbusier, του Eduardo Souto de Moura, του Jean Nouvel, της Zaha Hadid, του Peter Zumthor, του Giuseppe Terragni, της Lina Bo Bardi και του Γιάννη Λιάπη.

Τα έργα προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία έως το ουτοπικό, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας ένα ευρύ – και συχνά πρωτότυπο – φάσμα χρήσεων: κτήρια γραφείων, κατοικίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα μέχρι και πολύ πρόσφατες, περίπτερα, μουσεία και πολιτιστικοί χώροι, εκκλησίες και ναοί, σχολεία, λουτρά και πάρκα.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που στην χώρα μας λαμβάνει χώρα μια έκδοση με τόσο σημαντικό και πολυδιάστατο διεθνές περιεχόμενο, η παραχώρηση των δικαιωμάτων του οποίου, έχει εξασφαλιστεί μέσω της συνεργασίας των ΔΟΜΩΝ με κορυφαία διεθνή ιδρύματα αρχιτεκτονικής.