Εποικοδομητικά σχόλια και παρατηρήσεις από τους γείτονες επί των σχεδίων της για την κατασκευή «του καλύτερου επαγγελματικού συγκροτήματος στον κόσμο», συγκεντρώνει η Apple. Η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει πολυσέλιδο έντυπο όπου παρουσιάζονται τα πρώτα σχέδια για το Campus 2 σε όσους πρόσκεινται στην έκταση που καταλαμβάνει περισσότερα από 64 στρέμματα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Το νέο κτίριο της Apple μοιάζει με διαστημόπλοιο.

Στην σχεδίαση του κτιρίου συμμετείχε ενεργά ο Στιβ Τζομπς, ο οποίος μάλιστα το παρουσίασε στο αρμόδιο δημοτικό συμβούλιο στις 7 Ιουνίου 2011.

Το Campus 2 δεν θα αντικαταστήσει το κτίριο στο οποίο στεγάζονται μέχρι σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Apple. Αυτό φέρει την χαρακτηριστική ονομασία Infinite Loop («ατέρμονος βρόχος», όρος γνωστός στους προγραμματιστές) και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας.

Στο γυάλινο, στρογγυλό κτίριο που θα πάρει τη θέση 26 κτιρίων που θα γκρεμιστούν, θα προσέρχονται καθημερινά περίπου 13.000 άνθρωποι. Αντικείμενο της εργασίας τους θα είναι η έρευνα και εκεί, λέγεται ότι είναι πιθανό να γίνονται τα αποκαλυπτήρια των επόμενων προϊόντων της Apple. Το Campus 2 δεν θα είναι όμως ανοικτό για επισκέψεις από το κοινό, καθώς δεν θα περιλαμβάνει μουσείο ή άλλους χώρους εκδηλώσεων.

Η Apple δηλώνει ότι το 80% της έκτασης θα καταλάβουν 6.000 δέντρα και η οροφή του κτιρίου θα καλύπτεται από αναρίθμητα φωτοβολταϊκά πάνελ. Το κτίριο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το 2015.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο