Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου 17 & 18/3

Οι καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου 17 & 18/3

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 17/6 13:30 – ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟ… ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ – STAR Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μόργκαν Φρίμαν, Σόν Χέιζ Σκηνοθεσία: Ρομπ Ρέινερ Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2007. Ο Έντουαρτ Κόουλ και ο Κάρτερ Τσέιμπερς είναι δύο άντρες τρίτης ηλικίας που τους ενώνουν δύο γεγονότα ότι τους γίνεται διάγνωση για ανίατο καρκίνο και ότι […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/6

13:30 ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟ… ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ STAR
Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μόργκαν Φρίμαν, Σόν Χέιζ
Σκηνοθεσία: Ρομπ Ρέινερ

Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2007.
Ο Έντουαρτ Κόουλ και ο Κάρτερ Τσέιμπερς είναι δύο άντρες τρίτης ηλικίας που τους ενώνουν δύο γεγονότα ότι τους γίνεται διάγνωση για ανίατο καρκίνο και ότι «συγκατοικούν» στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Κατά τα άλλα, διαφέρουν σε όλα.
Ο Κάρτερ, άνθρωπος χαμηλών τόνων, ανήκει στην εργατική τάξη, είναι αφροαμερικάνος, παντρεμένος εδώ και 46 χρόνια και δεν έχει κοιμηθεί με καμία άλλη εκτός από τη γυναίκα του. Ο Έντουαρτ είναι πλούσιος, λευκός, παντρεμένος και χωρισμένος τέσσερις φορές και… ιδιοκτήτης του εν λόγω νοσοκομείου. Πολλά χρόνια πριν, ο Κάρτερ, ως πρωτοετής φοιτητής, είχε φτιάξει μία λίστα με τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει, να δει και να ζήσει πριν πεθάνει, ακολουθώντας την προτροπή ενός καθηγητή φιλοσοφίας, που είχε στο κολέγιο.

Το γεγονός του θανάτου, που πλησιάζει, τον κάνει να δημιουργήσει μια νέα λίστα την οποία βλέπει ο Έντουαρτ και αποφασίζει να καλύψει τα έξοδα των επιθυμιών που είναι γραμμένες σε αυτήν: από ταξίδια στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία και το Σινικό Τείχος στην Κίνα, με μοτοσικλέτα μέχρι… sky-diving και αγώνες αυτοκινήτων στα οποία θα λάβουν μέρος και οι δύο! Προσθέτοντας και αφαιρώντας πράγματα από τη λίστα τους, αφού ανακαλύπτουν τη μαγεία και το μεγαλείο του κόσμου, προσεγγίζουν δύσκολα ερωτήματα, αλλά και ακόμα πιο δύσκολες απαντήσεις για τη ζωή…

22.00: ΕΥΔΟΚΙΑ – ΕΡΤ1
Παίζουν: Μάρω Βασιλείου, Χρήστος Ζορμπάς, Κούλα Αγαγιώτου, Γιώργος Κουτούζης
Σκηνοθέτης:Αλέξης Δαμιανός

Η γνωστή ταινία που απέσπασε το βραβείο A’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με
το χαρακτηριστικό ζεϊμπέκικο του Μάνου Λοϊζου. Μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ένας λοχίας γνωρίζεται με την Ευδοκία, μια πόρνη, την οποία και παντρεύεται. Δεμένοι με μια κοινή μοίρα που τους ορίζει, οι δυο εραστές εξεγείρονται ενάντια σε ένα πιο ισχυρό από αυτούς κοινωνικό σύστημα και συντρίβονται, όπως στην κλασική τραγωδία. Ρεαλισμός, σκληρό φως, γυμνά τοπία. Η πόλη της Ευδοκίας έχει φτωχογειτονιές, άδεια σοκάκια, χωράφια. Μια πόρνη που θέλει να ζήσει, να είναι ελεύθερη, να αγαπήσει και να αγαπηθεί πάνω από όλα σαν άνθρωπος. Οι ήρωες της Ευδοκίας ζουν στα όρια ενός σουρεαλιστικού κόσμου, τυπικά ελληνικού, όπου το παράλογο αποτελεί καθημερινό στοιχείο της πραγματικότητας.


22.15 A GOOD WOMAN – ΕΡΤ2
Σκηνοθέτης: Μάικ Μπάρκερ
Παίζουν: Έλεν Χαντ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τομ Γουίλκινσον, Μαρκ Άμπερς, Μιλένα Βούκοτιτς, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ρότζερ Χάμοντ, Τζον Στάντιγκ, Τζόρτζια Μασέτι, Ντιάνα Χάρντκασλ, Σάρα Οράνο, Τζέιν Χάου

Διασκευή του θεατρικού έργου «Η βεντάλια της Λαίδης Ουίντερμιρ» του Όσκαρ Ουάιλντ.
Η υπόθεση διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1930 στο ιταλικό θέρετρο Αμάλφι. Η κυρία Έρλιν, μια ώριμη γυναίκα με εκλεπτυσμένους τρόπους, η οποία γνωρίζει καλά την αριστοκρατική κοινωνία, καταφτάνει στο μικρό θέρετρο. Γρήγορα αρχίζει να αναπτύσσει σχέσεις με τους επιφανείς κυρίους της καλής κοινωνίας, τους προσφέρει την παρέα της και εκείνοι την ανταμείβουν με πολυτελή δώρα. Στο ιταλικό θέρετρο κάνουν διακοπές και οι νεόνυμφοι Ουίντερμιρ, περνώντας τις ημέρες τους σε διάφορες συναντήσεις και πάρτι. Ο Ρόμπερτ Ουίντερμιρ αποδοκιμάζεται από την υψηλή κοινωνία, λόγω υποψιών ότι διατηρεί δεσμό με την κυρία Έρλιν. Παράλληλα, στη γυναίκα του Ρόμπερτ, Μεγκ Ουίντερμιρ, «χρεώνουν» δεσμό με τον Λόρδο Ογκούστους, έναν πλεϊμπόι ολκής, ο οποίος τη φλερτάρει ασφυκτικά…
Στο πάρτι των 21ων γενεθλίων της Μεγκ, η αλήθεια θα αρχίσει να αποκαλύπτει τις πλάνες, διαλύοντας τις φήμες… Παράλληλα, όμως, θα έρθει στην επιφάνεια ένα οικογενειακό μυστικό, καλά φυλαγμένο για χρόνια, που θα επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις όλων, ωθώντας τους να δουν τη ζωή μέσα από διαφορετικό πρίσμα…

22.20 Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ2. Η ΑΠΟΨΥΞΗ – STAR
Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνια

Κινούμενα Σχέδια παραγωγής 2006
Πρόκειται για ένα ψηφιακά επεξεργασμένο καρτούν, με χρήση computer animation μέσω υπολογιστή. Είναι η πρώτη συνέχεια της σειράς ταινιών «Ice Age» και ακολούθησαν δύο ακόμα συνέχειες: «Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων» το 2009 και «Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων», το 2012.
Η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν. Όλα τα ζώα του πλανήτη υποδέχονται ενθουσιασμένα το νέο τους περιβάλλον: έναν κόσμο γεμάτο υδάτινα πάρκα και πίδακες νερού! Όταν όμως ο Μάνι, ο Σιντ, και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι το νερό από τους πάγους, που λιώνουν, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, πρέπει να ειδοποιήσουν όλους τους κατοίκους της κοιλάδας τους και, κυρίως, να βρουν έναν τρόπο σωτηρίας από τον επερχόμενο κατακλυσμό…
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

23.15 ΔΟΛΩΜΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ – ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Τζον Κάραν
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έντουαρτ Νόρτον, Μίλα Γιόβοβιτς

Όταν ο Έντουαρτ Νόρτον συνεργάστηκε με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μάρλον Μπράντο στο The Score, είχε δηλώσει ότι θα πλήρωνε μόνο και μόνο για να τους δει να διαβάζουν τον τηλεφωνικό κατάλογο. Εννέα χρόνια μετά επαναλαμβάνει τη συνεργασία του με τον δεύτερο, στην ταινία Δόλωμα Γένους Θηλυκού –ο ξένος τίτλος παραπέμπει στο όνομα του κεντρικού ήρωα. Εκεί ερμηνεύει έναν φυλακισμένο, ο οποίος επιχειρεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη, σπρώχνοντας τη γοητευτική γυναίκα του στην αγκαλιά ενός αξιωματικού της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να επιτύχει την αποφυλάκισή του υπό όρους.


00.10 ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Περ Χάνεφιορντ
Παίζουν: Κλαούντια Γκάλι, Ρίτσαρντ Ουλφσάτερ, Πάμελα Κόρτες Μπρούνα, Λέναρτ Γιάνκελ, Έντβιν Έντρε, Γιάκομπ Όφτεμπρο, Γιαν Μάλμσο.

Αστυνομικό δράμα-θρίλερ, συμπαραγωγής Σουηδίας-Γερμανίας 2013.
Ακριβώς την ημέρα που φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, η δημοφιλής Σουηδή μυθιστοριογράφος Έρικα Φαλκ, θα νιώσει τον πόνο της απώλειας, καθώς οι λατρεμένοι της γονείς, θα πέσουν θύματα τροχαίου δυστυχήματος. Έχοντας κληρονομήσει την πατρική της κατοικία, στο συνοριακό ψαροχώρι της Φιελμπάκα, η Έρικα θα πάρει το ρίσκο να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της, μετακομίζοντας από την πρωτεύουσα στην επαρχία, μαζί με το σύζυγό της, έναν πρώην αστυνομικό του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Τη γαλήνη της ανέμελης καθημερινότητάς της, ένα εξάμηνο αργότερα, θα διαταράξει η παρουσία στο κατώφλι της ενός άγνωστου άντρα, που θα υποστηρίξει πως είναι ο ετεροθαλής της αδελφός, από την πλευρά της μητέρας της.


ΚΥΡΙΑΚΗ 18/6

21.00 JOHNNY ENGLISH. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ALPHA

Σκηνοθεσία: Όλιβερ Πάρκερ
Παίζουν: Ρόουαν Άτκινσον, Γκίλιαν Άντερσον, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντομινίκ Γουέστ

Κωμική περιπέτεια αμερικανικής, γαλλικής και βρετανικής συμπαραγωγής 2011
Το ξεκαρδιστικό σίκουελ της σειράς – παρωδίας των ταινιών του είδους Τζέιμς Μποντ κατάφερε για άλλη μια φορά να σπάσει τα ταμεία, αλλά και να αποσπάσει το γέλιο μικρών και μεγάλων.
Ένας πράκτορας της MI7 έχει αυτομολήσει από την περίφημη βρετανική υπηρεσία κατασκόπων και απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού με τον κινέζο ομόλογό του. Το νέο αφεντικό της υπηρεσίας με το κωδικό όνομα Πήγασος, θα στείλει τον Johnny English να προλάβει τις καταστάσεις. Το σκεπτικό είναι ότι η παραμονή του πιο αδέξιου κατασκόπου στο Θιβέτ για να μάθει πολεμικές τέχνες, ως τιμωρία για τις προηγούμενες αποτυχίες του, τον καθιστά τώρα το πιο κατάλληλο πρόσωπο για αυτή την αποστολή. Ο Johnny English έχει κάθε λόγο να αδράξει την ευκαιρία για να αποκαταστήσει τη φήμη του. Η φύση όμως είναι πιο ισχυρή από τις προθέσεις του καθενός και ο μεγαλύτερος γκαφατζής κατάσκοπος του πλανήτη φαίνεται τελικά ότι δεν θα καταφέρει τίποτα περισσότερο από το να προκαλέσει για άλλη μια φορά το χάος με τον πιο φυσικό και …ατζαμή τρόπο!


22.00 ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι.
Παίζουν: Φαμπρίτζιο Μπεντιβόλιο, Βαλέρια Γκολίνο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Ματίλντε Τζιόλι.
Δράμα, παραγωγής Ιταλίας 2013.

Ιταλία, Μιλάνο. Ένα τζιπ συγκρούεται με έναν άτυχο ποδηλάτη μια νύχτα πριν από την Παραμονή των Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα συνδέει και παράλληλα ανατρέπει τη ζωή των δύο οικογενειών Μπερνάσκι και Οσόλα που βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας;
Βασισμένη στο best seller «Human Capital» του Stephen Amidon, η ταινία χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια, το καθένα από τα οποία προσεγγίζει την ιστορία από την οπτική γωνία διαφορετικού χαρακτήρα. Ο Ιταλός σκηνοθέτης με έξυπνο αφηγηματικό τρόπο αποκαλύπτει σε κάθε κεφάλαιο από ένα κομμάτι του παζλ, επιτρέποντας στον θεατή να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλαπλές ιστορίες, να γνωρίσει σε βάθος τους χαρακτήρες και να ανυπομονεί διαρκώς για την εξέλιξη της πλοκής.


22.00 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ – ΕΡΤ3
Σκηνοθέτης: Christophe Honoré
Παίζουν: Louis Garrel, Ludivine Sagnier, Chiara Mastroianni, Clotilde Hesme.

Ο φίλος της Τζούλι ο Ισμάλ ζει μαζί της. Αντί να ανησυχεί για τον χρόνο που περνάει με τη συνάδελφό του Αλίκη, η Τζούλι προσκαλεί την Αλίκη να συναντηθούν. Οι τρεις περπατούν στους δρόμους του Παρισιού, πηγαίνουν σε πάρτι, διαβάζουν και κοιμούνται μαζί. Μερικές φορές είναι αμέριμνοι, άλλες φορές υπάρχουν και ζήλιες. Μετά χτυπά ο θάνατος. Αυτοί που μένουν πίσω, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συμβιβαστούν με την φυγή και την απουσία του αγαπημένου: δείχνοντας ανησυχία, τρώγοντας μαζί, προσπαθώντας για νέες σχέσεις, αλλά και να είναι ‘εκεί’ για τον άλλο. Τότε, το πνεύμα επιστρέφει και δημιουργούνται νέες δεσμεύσεις.

00.10 Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Τζόσουα Οπενχάιμερ.

Πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Αγγλίας-Δανίας-Ινδονησίας-Νορβηγίας-Φινλανδίας 2014. Υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους 2016 – Έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας 2014, μεταξύ των οποίων και το Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής.

Παραμένοντας στην Ινδονησία για περίπου μια δεκαετία, ο σκηνοθέτης Τζόσουα Οπενχάιμερ, έχοντας μάθει τη γλώσσα και έχοντας γνωρίσει πολλούς ανθρώπους, ασχολείται και πάλι (μετά το ντοκιμαντέρ «Η πράξη του φόνου») με τη μαύρη σελίδα της Ιστορίας της χώρας: το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1965, με τα αμέτρητα θύματά του. Η εγκληματική χούντα εκτελούσε, με τους πιο βάναυσους τρόπους, όποιον έκρινε ότι ήταν κομμουνιστής ή όποιον ονομάτιζε σαν κομμουνιστή για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες.


01.30 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ – ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Παίζουν: Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Τζακ Μπλακ, Μάθιου Μακόναχι

Ξένη ταινία, Μαύρη Κωμωδία
Σε μια μικρή πόλη του Τέξας, ο ιδιοκτήτης ενός γραφείου κηδειών γίνεται φίλος με μια πλούσια χήρα. Όταν εκείνη αρχίζει να γίνεται κτητική, τη σκοτώνει και προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι ακόμα ζωντανή…

Διαβάστε περισσότερα τηλεοπτικά νέα ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024