Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
The Discovery: Ταινία με Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ρούνι Μάρα στο Netflix

The Discovery: Ταινία με Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ρούνι Μάρα στο Netflix

...

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Το Netflix έχει μπει για τα καλά στην παραγωγή ταινιών. Τελευταίο παράδειγμα είναι η ταινία επιστημονικής φαντασίας «The Discovery» (Η Ανακάλυψη) του Τσάρλι ΜακΝτάουελ με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρούνι Μάρα και Τζέισον Σέγκελ.

Η ταινία έγινε πριν από λίγες ημέρες διαθέσιμη στην online πλατφόρμα streaming.

Έναν χρόνο μετά την επιστημονική απόδειξη της ύπαρξης μετά θάνατον ζωής, πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει την αυτοκτονία, θεωρώντας ότι τους δίνεται η ευκαιρία για μία νέα αρχή. Ο νευροεπιστήμονας Τόμας Χάρμπορ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) έχει αποτραβηχτεί σε μία έπαυλη, όπου ζει μαζί με κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει την απώλεια ή έχουν προσπαθήσει να αυτοκτονήσουν. Στο σπίτι φτάνει ο γιος του Γουίλ (Σέγκελ), την ώρα που ο πατέρας ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη νέα του ανακάλυψη: έναν τρόπο να μάθει κανείς πού πάει η ψυχή όταν πεθαίνει. Παράλληλα, η γνωριμία του Γουίλ με μία νεαρή κοπέλα που σώζει από την αυτοκτονία (Ρούνι Μάρα) θα ανατρέψει τα δεδομένα της ύπαρξής του.

Ο Μακ Ντάουελ -γιος του Μάλκομ Μακ Ντάουελ και της Μέρι Στίνμπουργκεν- ο οποίος συν-έγραψε το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Τζάστιν Λέιντερ, προσπάθησε να συνδυάσει ιδέες από μία ισχυρή λογοτεχνία και μία κινηματογραφική παράδοση όπως η καλτ-σειρά «The Twilight Zone» και οι ταινίες «2001 Οδύσσεια του διαστήματος» του Στάνλεϊ Κούμπρικ και «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» του Μισέλ Γκοντρί.

«Όταν διάβασα το σενάριο αναρωτήθηκα για την ιστορία, τους χαρακτήρες, τα συναισθήματα. Μία ταινία για να μου κινήσει το ενδιαφέρον πρέπει να έχει και τις τρεις αυτές συνιστώσες. Κι η “Ανακάλυψη” τις είχε και τις τρεις» δήλωσε ο Ρέντφορντ. «Η ταινία αυτή, πρόσθεσε, σε προκαλεί να πας πέρα από τις δυνάμεις σου, να σκεφθείς έξω από τα εσκαμμένα. Μερικοί άνθρωποι φοβούνται να το κάνουν, εγώ όμως το βρίσκω πολύ αναζωογονητικό» δηλώνει ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024