Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
9+1 ταινίες στην τηλεόραση για το Σαββατοκύριακο

9+1 ταινίες στην τηλεόραση για το Σαββατοκύριακο

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3 21:00 «ΡΙΟ» – STAR Σκηνοθεσία: Πρωταγωνιστούν: Animation, αμερικάνικης παραγωγής 2011, από τον σκηνοθέτη της σειράς κινουμένων σχεδίων «Ice Age». Ο Κάρλος Σαλντάνια θέλοντας να γράψει μια ιστορία-φόρο τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρίο, επέλεξε ως θέμα ένα κατοικίδιο πτηνό που ζει μια περιπέτεια σε αυτόν τον θαυμαστό […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3

21:00 «ΡΙΟ» – STAR
Σκηνοθεσία:
Πρωταγωνιστούν:

Animation, αμερικάνικης παραγωγής 2011, από τον σκηνοθέτη της σειράς κινουμένων σχεδίων «Ice Age».

Ο Κάρλος Σαλντάνια θέλοντας να γράψει μια ιστορία-φόρο τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρίο, επέλεξε ως θέμα ένα κατοικίδιο πτηνό που ζει μια περιπέτεια σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα




22:15 «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΤΑ» – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Ράσελ Κρόου, Γκρέτσεν Μολ, Ντάλας Ρόμπερτς, Λόγκαν Λέρμαν, Μπεν Φόστερ, Άλαν Τουνταϊκ, Βινέασα Σο, Πίτερ Φόντα

Γουέστερν αμερικάνικης παραγωγής 2007.

Ο Νταν Έβανς είναι ένας τίμιος και νομοταγής πολίτης. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο συμμετείχε ως ελεύθερος σκοπευτής, επιστρέφει πίσω με ένα σακατεμένο πόδι, και με τη μικρή αποζημίωση που του δίνεται αποφασίζει να νοικιάσει ένα ράντζο στην Αριζόνα, όπου μετακομίζει μαζί με τη γυναίκα του Άλις και τους δυο γιούς του. Οι ελπίδες όμως για μια νέα αρχή εξανεμίζονται μπροστά στις σκληρές συνθήκες ζωής και την ανεξέλεγκτη διαφθορά της Δύσης. Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης του ράντζου, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές του νέου σιδηροδρόμου, προσπαθεί να ξεφορτωθεί τους Έβανς. Ο Νταν συνεχίζει να παλεύει με τη γη του, ελπίζοντας ότι η τύχη του θα γυρίσει, αλλά με στεναχώρια συνειδητοποιεί πως ο 14χρονος γιος του Γουίλ, του δείχνει ολοένα και λιγότερο σεβασμό. Γοητευμένος από τα μυθιστορήματα που περιγράφουν τις περιπέτειες των ληστών της Άγριας Δύσης, ο Γουίλ αντιμετωπίζει τον πατέρα του με όλο και μεγαλύτερη περιφρόνηση και στο τέλος, ακόμα και η γυναίκα του Άλις φτάνει να αμφιβάλει για τις αποφάσεις του. Όμως η μοίρα του αλλάζει όταν αποφασίζει να κυνηγήσει τον επικηρυγμένο Μπεν Γουέιντ, ένα ζωντανό θρύλο για την εποχή του.

22:50 «BATMAN BEGINS» – STAR
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Γκάρι Όλντμαν, Λίαμ Νίσον, Κέιτι Χολμς

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2005
.
Σε αρκετά μικρή ηλικία, ο Μπρους Γουέιν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των γονιών του, μια εμπειρία που τον «στιγμάτισε» με αισθήματα ενοχής και εκδίκησης. Ταξιδεύοντας στη μακρινή Ασία, ο έφηβος πια Μπρους αναζητά «ψυχικό καταφύγιο» στους κόλπους της αίρεσης Ρας Αλ Γκουλ, μιας ομάδας αξιοσέβαστων, αλλά αμείλικτων πολεμιστών νίντζα. Η επιστροφή του στην Γκόθαμ Σίτι, δεν είναι ευχάριστη. Ο νεαρός εκατομμυριούχος, ανακαλύπτει μια σπηλιά στα θεμέλια της έπαυλής του και κατασκευάζοντας μια πρωτότυπη, θωρακισμένη στολή, υιοθετεί έναν δεύτερο χαρακτήρα, αμείλικτο στην πάταξη του εγκλήματος. Τώρα πια, κάθε νύχτα, ο Μπρους Γουέιν μεταμορφώνεται στον Μπάτμαν, τον Άνθρωπο – Νυχτερίδα, που με την αμέριστη βοήθεια του πιστού του μπάτλερ Άλφρεντ και εξοπλισμένος με hi-tech γκάτζετς, οργώνει τους δρόμους της Γκόθαμ Σίτι ματαιώνοντας τα σχέδια των εγκληματιών, που λυμαίνονται την πόλη.


23:00 «ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ» – ΣΚΑϊ
Σκηνοθεσία: McG
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Χάιλι Στάινφιλντ, Κόνι Νίλσεν
Ο Κόστνερ αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλευρό της ταλαντούχας νεαρής Χάιλι Στάινφιλντ και της εντυπωσιακής Άμπερ Χερντ, σε παραγωγή και σενάριο του ευφάνταστου Λικ Μπεσόν και σκηνοθεσία του McG. Ο συνδυασμός τους υπόσχεται μια επιβλητική ταινία δράσης με καταιγιστικό ρυθμό και πολλές ανατροπές.

00:40 «7 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ» – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ, Γκασπάρ Νοέ, Πάμπλο Τραπέρο, Ελία Σουλεϊμάν, Χούλιο Μέντεμ, Χουάν Κάρλος Τάμπιο, Μπενίσιο Ντελ Τόρο
Πρωταγωνιστούν: Τζος Χάτσερσον, Εμίρ Κουστουρίτσα, Ελία Σουλεϊμάν, Ντάνιελ Μπρουλ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Μίριαμ Λεάρα, Βλαντιμίρ Κρουζ, Ρεμπέκα Προένζα, Μαγκαλί Γουίλσον

Κοινωνική σπονδυλωτή ταινία

Επτά διαφορετικές ιστορίες, μία για κάθε ημέρα της εβδομάδας, προσεγγίζουν τις πολλαπλές όψεις της κουβανέζικης καθημερινότητας. Επτά σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, διαφορετικού στυλ και τεχνοτροπίας, ενώνουν τις φωνές τους και καταθέτουν μία μαρτυρία για την πόλη της σύγχρονης Αβάνας. Η κάμερα περιδιαβαίνει στους δρόμους, στα μπαρ, στις ακτές, στα ξενοδοχεία, μπαίνει μέσα στα σπίτια των ντόπιων, φτάνει και μέχρι τον τόπο τέλεσης απόκρυφων μυστηρίων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3

21:00 «ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI» – MEGA
Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Οντρέ Τοτού, Σερ ‘Ιαν ΜακΚέλεν, Ζαν Ρενό, ‘Αλφρεντ Μολίνα

Θρίλερ μυστηρίου, αμερικανικής παραγωγής του 2006.

Eνας φόνος στο Λούβρο και ένας μυστικός κώδικας αποτυπωμένος στον πίνακα της Μόνα Λίζα, οδηγούν τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον και την κρυπτολόγο Σοφί Νεβό στα ίχνη μιας κρυφής οργάνωσης που κατέχει ένα μυστικό σχετικά με την καταγωγή της Χριστιανικής θρησκείας. ‘Ενα μυστικό που κρατήθηκε καλά κρυμμένο επί 2.000 χρόνια αποκαλύπτεται σταδιακά μέσα από ένα ανελέητο κυνηγητό ανάμεσα σε σύμβολα, αναγραμματισμούς μνημεία και κρυπτόλεξα! Πρόκειται για την πιο πολυσυζητημένη ταινία των τελευταίων ετών και που έσπασε ρεκόρ εισπράξεων παγκοσμίως, βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Νταν Μπράουν, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας.


21:00 «ΠΕΜΠΤΗ & 12» – ALPHA
Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Φλωκάτουλας, Δανάη Κλειώ Οθωναίου, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Χρήστος Σπανός, Σπύρος Παππάς, Νίκος Ορφανός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Λάμπρος Φισφής

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 2013

Ο Ευτύχης είναι πραγματικά… άτυχος! Τίποτα δεν του «κάθεται» καλά! Εκεί που πάει να πετύχει κάτι καλό, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται πάντοτε μπλεγμένος. Επιπλέον, δεν μπορεί να βρει γυναίκα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δυσκολεύεται να βρει και δουλειά. Μια μέρα, θα συναντήσει τυχαία έναν άστεγο. Περιέργως, τα λόγια του και οι… συμβουλές του, θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή του, αφού ως δια μαγείας θα βρει σύντομα δουλειά. Αυτή η δουλειά, όμως, θα τον οδηγήσει στο περιβάλλον του επικίνδυνα διαπλεκόμενου Δημοσθένη Χατζηνικολή, η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Όταν το ζευγάρι κάνει ένα πάρτυ για την μικρή κόρη τους, ο Ευτύχης, για κακή του τύχη (ή μήπως για καλή;) θα βρεθεί κι αυτός εκεί…


22:15 «ΜΙΚΡΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ, ΕΝΑ ΘΡΥΛΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ» (ντοκιμαντέρ) – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Αντόλφο Κόντι

Tο 1961, η Όντρεϊ Χέπμπορν στην ταινία «Πρόγευμα στο Τίφανις», στην αυγή μιας εξωπραγματικής και έρημης Νέας Υόρκης, βγαίνει από ένα ταξί, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα. Η φιγούρα της που αντανακλάται στη βιτρίνα του Tiffany’s, περνάει στην αιωνιότητα, με το τέλειο φόρεμα της Givenchy!
Από τότε το μικρό μαύρο φόρεμα (LBD) συνεχίζει να πυροδοτεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των σημαντικότερων σχεδιαστών μόδας. Κάθε σχεδιαστής, είτε νέος, είτε ήδη γνωστός, το δοκιμάζει με θάρρος: από τον Valentino και τον Versace, την Iris Van Herpen, τους Viktor & Rolf, μέχρι την Prada και τους Dolce & Gabbana!

Την 1η Οκτωβρίου 1926, στην αμερικανική «Vogue» εμφανίζεται για πρώτη φορά ανάμεσα σε πολλά άλλα χρωματιστά και πολυτελώς κεντητά ρούχα, ένα απλό μαύρο εφαρμοστό φόρεμα. Το φόρεμα αυτό είχε την υπογραφή της Coco Chanel και χαρακτηρίστηκε από το διάσημο περιοδικό ως ένα ένδυμα που προορίζεται να γίνει «ένα είδος στολής» για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Ύστερα από 90 χρόνια, η φράση του αμερικανικού περιοδικού αποδείχτηκε προφητική! Εν ολίγοις, το μαύρο φόρεμα γίνεται το σύμβολο της Chanel και ένα «must» στην ντουλάπα κάθε γυναίκας.
Το μικρό μαύρο φόρεμα ή Little Black Dress (LBD εν συντομία), είναι ένα μοντέλο-θρύλος που στερείται συγκεκριμένης μορφής και ένα χρώμα που ταυτόχρονα αναιρεί και περιλαμβάνει όλα τα χρώματα. Είναι σαν ένας μικρός μαυροπίνακας, στον οποίο έχουν γραφτεί όλα τα σημεία αναφοράς της παγκόσμιας μόδας. Κανένα άλλο γυναικείο ρούχο δεν έχει δεχτεί τόσες πολλές μεταμορφώσεις με την πάροδο του χρόνου. Από το 1926, δίνει συνεχώς στο γυναικείο σώμα μια νέα ερμηνεία στο νόημα της θηλυκής ύπαρξης.

Έπειτα από τη Chanel, ήταν ο κινηματογράφος που έκανε το μικρό μαύρο φόρεμα (LBD) το κατάλληλο κοστούμι για να εκφράσουν τη θηλυκότητά τους, η Ρίτα Χέιγουορθ, η Λορίν Μπακόλ, η Μέριλιν Μονρόε, η Aνίτα Έκμπεργκ.

22:50 «Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΪ» – STAR
Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Ζουίκ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Κεν Γουατανάμπε, Μπίλι Κόνολι, Γουίλιαμ Άθερτον


Περιπέτεια εποχής, αμερικανικής παραγωγής 2003

19ος αιώνας, Ιαπωνία. Η εποχή, που η εθνική ασφάλεια της χώρας, βασιζόταν αποκλειστικά στη μίσθωση των σαμουράι για την αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών, πρόκειται να λήξει οριστικά. Σε μια δυναμική προσπάθεια να απαγκιστρωθεί η Ιαπωνία από το απαρχαιωμένο μιλιταριστικό καθεστώς, ο αυτοκράτορας μισθώνει μια ομάδα αμερικανών αξιωματικών, βετεράνων του Εμφυλίου Πολέμου, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τον στρατό της χώρας στη χρήση σύγχρονων όπλων για να εξαλείψει την πολεμοχαρή αλλά υπερήφανη ομάδα.
Ανάμεσα στους εκπαιδευτές συγκαταλέγεται και ο Νέιθαν Άλγκρεν, που η μοίρα θα παίξει μαζί του ένα απρόσμενο παιχνίδι. Η ξαφνική συμπλοκή της διμοιρίας του Άλγκρεν με μια ομάδα σαμουράι, καταλήγει σε αιματοχυσία ενώ ο ίδιος αιχμαλωτίζεται…

23:15 «SCHERLOCK HOLMES» – ALPHA
Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρκ Στρονγκ

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2009

Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αφού ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του. Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, ενώ μυστηριώδης είναι ο ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ…

Διαβάστε περισσότερα τηλεοπτικά νέα ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024