Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρόμος και δολοπλοκία κατακλύζουν την μικρή οθόνη τον Μάιο

Τρόμος και δολοπλοκία κατακλύζουν την μικρή οθόνη τον Μάιο

...

Μαντώ Σιώμου

O Μάιος είναι συνήθως ο μήνας, που οι περισσότεροι τηλεθεατές αποχαιρετούν τις αγαπημένες τους ξένες σειρές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες πρεμιέρες, για να μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το καλοκαίρι.

Ο μήνας μπαίνει δυναμικά, με την συνέχεια της τρομακτικής 3ης σεζόν, της Penny Dreadful, ενώ φτάνει προς το τέλος του, με το πολυαναμενόμενο, δαιμονικό Preacher. Ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί, είναι το Person of Interest του CBS, όπου η πρεμιέρα του 5ου κύκλου σηματοδοτεί και το τέλος του, αφού το κανάλι επιβεβαίωσε την ακύρωσή του.

Penny Dreadful – 1 Μαΐου – 3η σεζόν

To ωμό και σκοτεινό Penny Dreadful, για μια αντισυμβατική και μυστηριώδης ομάδα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με απόκοσμες δυνάμεις, με φόντο το Βικτοριανό Λονδίνο, επιστρέφει για την 3η σεζόν στο Showtime.

Η σειρά που παραπέμπει σε ένα είδος βρετανικών δημοσιευμάτων του 19ου αιώνα με μακάβριο και εντυπωσιακό θέμα, συνδυάζει κλασικούς χαρακτήρες από την λογοτεχνία τρόμου, από τη μυθοπλασία της Ιρλανδίας και της Βρετανίας του 19ου αιώνα, όπως τον Φρανκενστάιν και το τέρας του, της Μαίρη Σέλλεϋ, τον Ντόριαν Γκρέι του Όσκαρ Ουάιλντ, και τον Βαν Χέλσινγ από τον «Δράκουλα» του Μπραμ Στόκερ. Παρόλο, το αξιοσημείωτο καστ που τους ενσαρκώνει, πρωταγωνίστρια του σκότους είναι η Έβα Γκριν.

Person of Interest – 3 Μαΐου – 5η σεζόν

Το ευχάριστα απρόβλεπτο, αστυνομικό δημιούργημα του βραβευμένου με ΕΜΜΥ, Τζέι Τζέι Έιμπραμς (Fringe, Lost) και του σεναριογράφου Τζόναθαν Νόλαν, θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαίου στο CBS, για τον 5ο και τελευταίο του κύκλο. Όπως δήλωσε και ο τηλεοπτικός Φιντς, «το Κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει. Δεν μπορεί να αναιρεθεί ό,τι έγινε. Ίσως να μην είναι καν διαχειρίσιμο».

Ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος και ιδιοφυία των κομπιούτερ, Χάρολντ Φιντς (Μάικλ Έμερσον), δημιουργεί ένα μηχάνημα για την κυβέρνηση, που έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει τρομοκρατικές ενέργειες πριν ακόμα αυτές συμβούν, μέσω παρακολούθησης ολόκληρου του κόσμο, κάθε κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάμερας. Ο Φιντς ανακαλύπτει ότι τελικά το μηχάνημα βλέπει τα πάντα, από πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες μέχρι και τα βίαια εγκλήματα, που αφορούν όμως τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, και έτσι χρησιμοποιεί ένα πρώην στέλεχος της CIA (Τζιμ Καβίζελ) με σκοπό να προλαμβάνει βίαια εγκλήματα στη Νέα Υόρκη.

Marseille – 5 Μαΐου – Πρεμιέρα

Η νέα σειρά του Netflix, Marseille, αποτελεί την γαλλική εκδοχή του House of Cards, με φόντο την Μασσαλία, μια κακόφημη πόλη της Γαλλίας, που θεωρείται άντρο εγκληματικότητας, και υπόσχεται μεγάλες δόσεις πολιτικής ίντριγκας.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Τάρο, που ενσαρκώνει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αντιμετωπίζει την πρώτη του ουσιαστική πρόκληση μετά από 20 χρόνια στην ίδια θέση. Το σχέδιό του να ονοματίσει τον επόμενο δήμαρχο, θα του γυρίσει μπούμερανγκ, όταν θα ανακαλύψει ότι ο διάδοχός του (Μπενουά Μαζιμέλ), έχει δίκη του ατζέντα να προωθήσει, η οποία διαφέρει από εκείνη που προσπαθεί να φέρει εις πέρας. Τώρα ο Τάρο αναγκάζεται να επιστρέψει στην πολιτική διαφθορά που θέλει να αποφύγει, με την τύχη της πόλης να κρέμεται από μία κλωστή.

Peaky Blinders – 5 Μαΐου – 3η σεζόν

To δημοφιλές βρετανικό δράμα εγκλήματος, Peaky Blinders, βασισμένο στην πραγματική ιστορική συμμορία των Peaky Blinders του Μπέρμιγχαμ, επιστρέφει πιο επικίνδυνη από ποτέ για την 3η σεζόν στο BBC Two.

Η σειρά μας μεταφέρει στην Αγγλία μετά τον A’ παγκόσμιο πόλεμο, μία εποχή οικονομικής κρίσης και καθημερινής μάχης για επιβίωση. Επίκεντρο της ιστορίας είναι η διαβόητη συμμορία που αποτελείται από την πολυπληθή οικογένεια Σέλμπι, με αρχηγό τον Τόμι (Κίλιαν Μέρφι) που ελέγχει τον τζόγο σε όλο το Μπέρμιγχαμ. Αντίπαλος τους, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας (Σαμ Νιλ), που στοχεύει να καθαρίσει την πόλη από τις εγκληματικές συμμορίες.

Το παρατσούκλι Peaky Blinders προκύπτει από τα χαρακτηριστικά Flat caps (στρόγγυλα καπέλα με μια λεπτή προεξοχή στο μπροστινό μέρος) που φορούσαν τα μέλη της συμμορίας στα οποία ράβονταν ξυράφια για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν σαν όπλα εναντίον των αντιπάλων τους.

Preacher – 22 Μαΐου – Πρεμιέρα

Η πρεμιέρα του υπερφυσικoύ θρίλερ του AMC, στο Λος Άντζελες, προκάλεσε το μεγαλύτερο ντόρο, αφού έχει χαρακτηριστεί ανατρεπτική και αρκετά… βλάσφημη. Το Preacher, το οποίο θα προβληθεί επίσημα στις 22 Μαΐου, αναμένεται να φέρει την επανάσταση στις τηλεοπτικες σειρές.

Στην εκτέλεση της παραγωγής έχουμε τους Σεθ Ρόγκεν και Έβαν Γκόλντμπεργκ. Η σειρά είναι μεταφορά του ομώνυμου κόμικ της δεκαετίας του 1990, από τους Γκαρθ Ένις και Στιβ Ντίλον, και ακολουθεί των πάτερ Τζέσε Κάστερ (Ντόμινικ Κούπερ) ο οποίος εδρεύει στο Τέξας και έχει χάσει την πίστη του, από την στιγμή που έμαθε ότι ο Θεός έφυγε από τον Παράδεισο και έχει αφήσει στο έλεος τις υποχρεώσεις του. Θεωρεί τον εαυτό του, τον μόνο ικανό να βρει που είναι ο Θεός. Απαιτεί λοιπόν να βρει απαντήσεις και να προκαλέσει τον Θεό να τον αντιμετωπίσει.

Στο ταξίδι του έχει σύντροφο την πρώην του, Τούλιπ Ο’ Χάρα (Ρουθ Νέγκα), μια πρώην αλκοολική, που είναι πλέον βαμπίρ, με εχθρούς την Καθολική Εκκλησία, μυστήριες κυβερνητικές οργανώσεις, και την αθάνατη οργάνωση Saint of Killers, που ξεκίνησε από τον παράδεισο για να τον εμποδίσει.

Wayward Pines – 25 Μαΐου – 2η σεζόν

Στις 25 Μαΐου, καλωσορίζουμε και πάλι στο Fox, τoν 2ο κύκλο του Wayward Pines, «εκεί όπου ο Παράδεισος είναι απλά το σπίτι μας». Η συνέχεια της σειράς μυστηρίου, που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Η Πόλη» του Μπλέικ Κράουτς, αναμένεται ακόμη πιο συνταρακτική, με τους κατοίκους να έχουν ξυπνήσει ξανά, από μια μακρά χειμερία νάρκη, για να ανακαλύψουν ότι η πόλη έχει καταληφθεί από την «Πρώτη Γενιά».

Τον ρόλο του «σωτήρα» Ματ Ντίλον φαίνεται να αναλαμβάνει ο Τζέισον Πάτρικ, ένας νέος κάτοικος της Πόλης, που προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει πραγματικά στο Wayward Pines και να βοηθήσει στη διατήρηση της ανθρώπινης φυλής που είναι υπό εξαφάνιση.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024