Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξένες σειρές που αδικήθηκαν και κόπηκαν νωρίς

Ξένες σειρές που αδικήθηκαν και κόπηκαν νωρίς

Μαντώ Σιώμου Υπάρχουν αρκετές ξένες σειρές που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις και κόπηκαν απότομα στα μισά της σεζόν ή δεν ανανεώθηκαν για άλλη περίοδο αγνοώντας το κοινό που τις παρακολουθούσε. Άλλες αδικήθηκαν από τους ίδιους τους συντελεστές και άλλες δεν απέφεραν τα ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αξίζουν όμως να τις δείτε από την αρχή […]

Μαντώ Σιώμου

Υπάρχουν αρκετές ξένες σειρές που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις και κόπηκαν απότομα στα μισά της σεζόν ή δεν ανανεώθηκαν για άλλη περίοδο αγνοώντας το κοινό που τις παρακολουθούσε.

Άλλες αδικήθηκαν από τους ίδιους τους συντελεστές και άλλες δεν απέφεραν τα ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αξίζουν όμως να τις δείτε από την αρχή έως το άδοξο τέλος τους.

Wayward Pines (2015)

Η πλοκή της σειράς, ακολουθεί τον Ethan Burke, που ξυπνάει από ένα τρομερό αυτοκινητικό ατύχημα στην επαρχιακή πόλη Wayward Pines στο Αϊντάχο, όπου είχε πάει αναζητώντας τα ίχνη δύο συναδέλφων του που αγνοούνταν. Όταν συνέρχεται και αρχίζει τις ερωτήσεις όλα στη φαινομενικά ιδανική πόλη θυμίζουν τη ζώνη του λυκόφωτος. Κάθε βήμα που κάνει προς την αναζήτηση της αλήθειας, είναι ένα βήμα μακριά από τη ζωή όπως τη γνώριζε μέχρι σήμερα ως σύζυγος και πατέρας, ειδικά όταν συνειδητοποιεί πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην γυρίσει ποτέ ζωντανός, από το Wayward Pines.



Το «Wayward Pines» είναι μία μίνι-σειρά 10 επεισοδίων η οποία αποτελεί το πρώτο τηλεοπτικό εγχείρημα του M. Night Shyamalan καιβασίζεται στο best-seller μυθιστόρημα με τίτλο «Pines», του Blake Crouch. Όταν ξεκίνησε η παραγωγή της σειράς, είχε σχεδιαστεί να προβληθεί μόνο μια σεζόν που θα εμπεριείχε την πλοκή και των τριών βιβλίων, ωστόσο ο πρώτος κύκλος της σειράς εμπεριέχει δύο μόνο βιβλία. Το τέλος της σειράς σίγουρα μας άφησε με πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων και μετά την επιτυχία της πολλοί ελπίζουν για δεύτερη σεζόν.


Betrayal (2013–2014)

Μια τυχαία συνάντηση της φωτογράφου Sara Hadley (Hannah Ware) και του δικηγόρου Jack McAllister (Stuart Townsend) θα δημιουργήσει μια άμεση έλξη. Ο άντρας της Sarah, Drew (Chris Johnson), είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος με πολιτικές βλέψεις. Ο Jack είναι παντρεμένος με την Elaine (Wendy Moniz) που είναι η κόρη του αφεντικού του, Thacher Karsten (James Cromwell). Όταν ένας συγγενής του Karsten θα βρεθεί δολοφονημένος όλα δείχνουν ότι ο γιος του Karsten, T.J. (Henry Thomas), ήταν ο δολοφόνος και ο Jack, θα πρέπει να τον υπερασπιστεί. Απέναντι του θα βρεθεί ο άντρας της Sara, Drew, που αν κερδίσει σίγουρα θα του δώσει πόντους για την πολιτική του καριέρα. Τώρα η Sara, η οποία ξεκίνησε δεσμό με τον Jack, θα βρεθεί απέναντι του στην υπόθεση φόνου.

Το ABC ακύρωσε το Betrayal, λόγο χαμηλής ακροαματικότητας με τους ένοχους εραστές και τους φανατικούς θαυμαστές του, να μαζεύουν υπογραφές online για να πείσουν το κανάλι να το συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.


Life (2007–2009)

Ο Τσάρλι Κρουζ είναι ένας εκκεντρικός αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται γιατρεις φόνους που δεν έχει διαπράξει. Μια καλοστημένη παγίδα τον στέλνει 12χρόνια στη φυλακή. Σεαυτό το διάστημα ο Τσάρλι χάνει την αξιοπρέπειά του, την αυτοεκτίμηση, τηδουλειά του, τη σύζυγό του, τους φίλους του. Η δικηγόρος του καταφέρνει να του χαρίσειτην ελευθερία του, να αποζημιωθεί από το κράτος και να επιστρέψει στα παλιάτου καθήκοντα.Ο Τσάρλι αισθάνεται πως του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και αυτή τηφορά είναι αποφασισμένος να κάνει τις σωστές κινήσεις. Η εμπειρία του στηφυλακή τον έχει κάνει πιο ικανό και θέλει να εξιχνιάσει το μυστήριο πουκαλύπτει το έγκλημα, για το οποίο άδικα κατηγορήθηκε και τιμωρήθηκε. Θέλει ναφτάσει στην κάθαρση στις νέες υποθέσεις, που έχει αναλάβει.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στο NBC, με αρχική παραγγελία για 13 επεισόδια. Μετά την προβολή και την ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό, δόθηκε εντολή να αυξηθούν τα επεισόδια όμως, λόγω της απεργίας των σεναριογράφων του 2008, τελικά ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με 11 επεισόδια. Με μέσο όρο 8 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά επεισόδιο στις ΗΠΑ, η σειρά συνέχισε να προβάλλεται και τον επόμενο χρόνο με δεύτερο αλλά τελευταίο κύκλο.


Rome (2005–2007)

Τετρακόσια χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, η Ρώμη είναι η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο. Μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και το επίκεντρο μιας αναπτυσσόμενης αυτοκρατορίας. Η Δημοκρατία ιδρύθηκε πάνω σε αρχές μοιραζόμενης εξουσίας και προσωπικής αντιπαράθεσης, μην αφήνοντας περιθώρια σε ένα άτομο να συγκεντρώσει τον απόλυτο έλεγχο. Πλέον όμως,οι αρχές αυτές βάλλονται από τη διαφθορά και την υπερβολή. Ύστερα από οχτώ συναπτά έτη πολέμου, οι στρατιώτες Λούσιος Βορένος και Τίτος Πούλος άθελά τους εμπλέκονται στα ιστορικά γεγονότα της αρχαίας Ρώμης.
Μια σειρά που χαρακτηρίζεται από έρωτα και προδοσία με πρωταγωνιστές άρχοντες και σκλάβους, άντρες και γυναίκες. Η σειρά εξιστορεί τα χρονικά μιας πόλης σε μια φουρτουνιασμένη εποχή που έγινε μάρτυρας του «θανάτου» της δημοκρατίας και της «γέννησης» μιας αυτοκρατορίας.

Η σειρά ήταν μια συμπαραγωγή του ΗΒΟ και του BBC, μια από τις μεγαλύτερες συμπαραγωγές του BBC με αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Με τα περισσότερα γυρίσματα να γίνονται στην Ιταλία το κόστος της πρώτης σεζόν ήταν πολύ υψηλό και παρότι συνεισφέραν άλλα τηλεοπτικά δίκτυα δεν μπορούσε να συνεχίσει την παραγωγή της και έτσι το κανάλι HBO αποφάσισε να κάνει άλλον έναν κύκλο και να την διακόψει. Στη συνέχεια η σειρά είχε μεγάλη απήχηση και επιτυχία όμως η απόφαση είχε ήδη παρθεί και δεν γινόταν να συνεχιστεί.


Invasion (2005–2006)

Σε μια μικρή πόλη στο Έβεργκλεϊντς της Φλόριντα που απειλείται από έναν λυσσαλέο τυφώνα, ο δασοφύλακας Ράσελ Βαρόν, ένας χωρισμένος πατέρας με δύο παιδιά περιμένοντας και τρίτο με τη νέα του σύζυγο, που είναι δημοσιογράφος σε τοπικό κανάλι, παρατηρεί να χτυπάει ο τυφώνας ο οποίος όπως αποδεικνύεται αργότερα είναι μόνο η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού προς το άγνωστο. Πάντα σκεπτικός απέναντι στις παρανοϊκές θεωρίες συνομωσίας του γαμπρού του, Ντέιβ, ο Ράσελ θα πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο σκέψης του, έπειτα από μια σειρά παράξενων γεγονότων που συμβαίνουν στην μικρή κοινωνία της πόλης του. Ο Ράσελ αρχίζει να ερευνά τα περίεργα γεγονότα και άθελα του ξεκινάει μια μάχη για την επιβίωση της οικογένειας του και της πόλης του.

Tο Invasion είναι μία sci-fi δραματική σειρά η οποία είχε μεγάλη απήχηση στους λάτρεις αυτού του είδους και προβαλλόταν από το κανάλι του ABC. Όταν το κανάλι πήρε την απόφαση ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους λάτρεις της σειράς ανά τον κόσμο και άρχισαν να διαμαρτύρονται στέλνοντας γράμματα, email, και online αιτήσεις στο ABC ώστε να συνεχιστεί η σειρά. Δυστυχώς έως τώρα δεν τα κατάφεραν.


Vanished (2006)

Η Σάρα Κόλλινς, η γυναίκα ενός γερουσιαστή της Τζόρτζια, εξαφανίζεται, και σύντομα αποκαλύπτεται ότι η απαγωγή της δεν είναι απλά μια περίπτωση λύτρων αλλά είναι μέρος μιας μεγάλης συνωμοσίας. Η οικογένεια της γυναίκας, ένα ζευγάρι πράκτορες του FBI, ένας δημοσιογράφος και ο εραστής της.. εμπλέκονται όλοι σε ένα συνεχές μυστήριο, ενώ η έρευνα για την απαγωγή της Σάρα αποκαλύπτει τα μυστικά τους.

Η σειρά του FOX δεν υστερούσε σε τίποτα από άλλες FBI σειρές και ενώ ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Έτσι τέλειωσε γρήγορα και απότομα αφήνοντας την αίσθηση του μισοτελειωμένου.

Μερικές από τις καλύτερες κομμένες σειρές είναι οι «Firefly», «Freaks and geeks», «Pushing Daisies», «Dollhouse», «Luck», «Veronica Mars», «Kidnapped» και «The lying game».

entertainment.in.gr

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

O ισχυρός άνδρας της Ολυμπιακού βρέθηκε δίπλα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων», γνωρίζοντας την αποθέωση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024