Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 5 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Επιμέλεια-επιλογή: Μαρία Παπουτσή Σάββατο 26/6 TOY STORY 2, ALPHA 21.10 Κινούμενα σχέδια, αμερικανικής παραγωγής του 1999 Σκηνοθεσία: Τζον Λάσετερ, Ας Μπράνον Παίζουν: Τιμ Αλεν, Τομ Χανκς, Τζόαν Κιούζακ Διάρκεια: 92’ Αυτήν τη φορά οι περιπέτειες του Γούντι και του Μπαζ δεν περιορίζονται στα δωμάτια και την αυλή ενός σπιτιού. Υπάρχουν αρκετοί εξωτερικοί χώροι, ένας «κακός» […]

Επιμέλεια-επιλογή: Μαρία Παπουτσή

Σάββατο 26/6

TOY STORY 2,
ALPHA 21.10

Κινούμενα σχέδια, αμερικανικής παραγωγής του 1999
Σκηνοθεσία: Τζον Λάσετερ, Ας Μπράνον
Παίζουν: Τιμ Αλεν, Τομ Χανκς, Τζόαν Κιούζακ
Διάρκεια: 92’

Αυτήν τη φορά οι περιπέτειες του Γούντι και του Μπαζ δεν περιορίζονται στα δωμάτια και την αυλή ενός σπιτιού. Υπάρχουν αρκετοί εξωτερικοί χώροι, ένας «κακός» που βάζει σε δοκιμασία τα συναισθήματα και τις αντοχές των ηρώων και δύο, τρεις εντυπωσιακές σκηνές στους διαδρόμους του καταστήματος παιχνιδιών και στην κεντρική λεωφόρο της μεγαλούπολης. Σε αυτά προσθέστε μια μονοδιάστατη ιστορία, τα μόνιμα διλήμματα των «ντισνεϊκών» ηρώων και τα (επίσης μόνιμα) μηνύματα περί αλτρουισμού και αλληλεγγύης, και θα έχετε μια τυπική παραγωγή για παιδιά, σαφώς διασκεδαστική, αλλά χωρίς βάθος και χωρίς εκπλήξεις.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
, ΕΡΤ1 23.40

Κοινωνική, ελληνική παραγωγή του 2009
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος
Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Αναστά Κοζντινέ
Διάρκεια: 103’

Ο Φίλιππος Τσίτος σκηνοθετεί τους γεμάτους προκαταλήψεις ήρωές του, μ’ ένα μίγμα κριτικής ματιάς και κατανόησης, ελαφρότητας και απελπισίας.
Αξιοσημείωτες οι ερμηνείες των ηθοποιών και του απαράμιλλου Αντώνη Καφετζόπουλου.
Η ταινία κέρδισε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Ανδρικής Ερμηνείας, Οικουμενικό Βραβείο και Βραβείο Νεότητας), ενθουσίασε το κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές απ’ το διεθνή Τύπο.

Υπόθεση: Κάθε πρωί, ο Σταύρος σηκώνει τα μεταλλικά στόρια του ψιλικατζίδικου, κρεμάει τις αθλητικές εφημερίδες και τακτοποιεί τις καρέκλες όπου θα κάτσουν με τους φίλους του όλη τη μέρα.
Απέναντι, στο πεζοδρόμιο, ο σκύλος ενός απ’ αυτούς, ο Πατριώτης, γαυγίζει σ’ όποιον Αλβανό περνάει, πράγμα που τους κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.
Μέσα στο ψιλικατζίδικο, η μητέρα του Σταύρου, στα πρόθυρα του Αλτσχάιμερ, λαγοκοιμάται στην πολυθρόνα της. Αυτή η ρουτίνα ταρακουνιέται ξαφνικά τη μέρα που η γηραιά κυρία πέφτει στην αγκαλιά ενός Αλβανού εργάτη αποκαλώντας τον “Γιέ μου”, στα αλβανικά!
Καμιά φορά, το ν’ αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό θέμα με χιούμορ και ειρωνεία αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

ΜΑΚΡΙΝΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, STAR 01.30
(FAR AND AWAY)

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 1992
Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Παίζουν: Τομ Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν, Τόμας Γκίμπσον
Διάρκεια: 134’

Υπόθεση: Στα τέλη του 19ου αιώνα ο γιος ενός αγρότη και η κόρη ενός μεγαλοκτηματία εγκαταλείπουν την Ιρλανδία και φτάνουν στην Οκλαχόμα. Παλεύουν κόντρα σε κάθε είδους αντιξοότητες, προκειμένου να αποκτήσουν ένα κομμάτι γης και να ορθοποδήσουν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ, ΕΡΤ1 16.30
(ALL THAT HEAVEN ALLOWS)

Σκηνοθεσία: Ντάγκλας Σερκ
Παίζουν: Ροκ Χάτσον, Τζέιν Γουάιμαν, Ανιες Μούρχεντ
Διάρκεια: 89’

Κορυφαίο κοινωνικό μελόδραμα από τον μάστορα του είδους Ντάγκλας Σερκ (ο άνθρωπος που ανήγαγε το μελόδραμα σε τέχνη), που περιγράφει την αρχετυπική σύγκρουση ανάμεσα στην «καρδιά» και τις κοινωνικές επιταγές. Εξοχες ερμηνείες, τέλεια φωτογραφία και σκηνικά.

Yπόθεση: Η κυρία Κάρι Σκοτ, ευυπόληπτη χήρα των καθωσπρέπει αμερικανικών προαστίων, θα ταράξει τα ήρεμα νερά του κοινωνικού της κύκλου όταν θα ερωτευτεί παράφορα τον κατά πολύ νεότερο κηπουρό της. Γίνεται ο στόχος όλων των ανελέητων κουτσομπολιών της μικρής πόλης όπου ζει και προκαλεί την οργή των παιδιών της, ενώ την πιέζουν να παντρευτεί τον Χάρβεϊ, έναν πλούσιο και σοβαρό κύριο που τον εκτιμούν όλοι…

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ, ΕΡΤ1, 23.30
(SHOTGUN STORIES)

Σινεφίλ, αμερικανικής παραγωγής του 2007
Σκηνοθεσία: Τζεφ Νίκολς
Παίζουν: Μάικλ Σάνον, Ντάγκλας Λίγκον, Μπάρλοου Τζέικομπς

Υπόθεση: Σε μια πόλη του Αρκάνσας ο θάνατος ενός άντρα, που αφήνει επτά παιδιά από δύο γάμους, πυροδοτεί βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες. Πρωτοστατούν οι τρεις μεγαλύτεροι γιοι του, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει, μισώντας τον πατέρα που τους εγκατέλειψε…

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024