Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι «9+1 Ιστορίες» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

Οι «9+1 Ιστορίες» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

Τζωρτζίνα Ντούτση Το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουνίου βρεθήκαμε σε ένα ιστορικό μέρος -του σύγχρονου πολιτισμού μας- για να ακούσουμε 9+1 –πολυαναμενόμενες- Ιστορίες. Ο λόγος για την ακρόαση του νέου δίσκου της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που τιτλοφορείται 9+1 Ιστορίες και η οποία πραγματοποιήθηκε στα πρώην στούντιο της Φίνος Φιλμς και νυν στούντιο Αntart. Μπαίνοντας σε έναν […]

Τζωρτζίνα Ντούτση

Το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουνίου βρεθήκαμε σε ένα ιστορικό μέρος -του σύγχρονου πολιτισμού μας- για να ακούσουμε 9+1 –πολυαναμενόμενες- Ιστορίες.

Ο λόγος για την ακρόαση του νέου δίσκου της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που τιτλοφορείται 9+1 Ιστορίες και η οποία πραγματοποιήθηκε στα πρώην στούντιο της Φίνος Φιλμς και νυν στούντιο Αntart.

Μπαίνοντας σε έναν τέτοιο χώρο όπου έχουν βρεθεί τόσο μεγάλες προσωπικότητες του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής νιώθει κανείς πραγματικό δέος και συγκίνηση.

Η Ελευθερία μας σύστησε τα 9 + 1 ολοκαίνουρια τραγούδια της μέσα στο στούντιο που ηχογραφήθηκε η «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και ο Ζορμπάς. Εκεί που ο Μίμης Πλέσσας έγραψε το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» και ο Ζαμπέτας, και ο Χιώτης ηχογράφησαν τραγούδια-«διαμάντια». Στο χώρο όπου ηχογραφήθηκαν όλα εκείνα τα ανεπανάληπτα τραγούδια που «έντυσαν» τις αξέχαστες ταινίες του Φίνου.

Και λέγοντας για τραγούδια, ας έλθουμε στο νέο δίσκο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που ανοίγει με ένα αισθαντικό ντουέτο της ερμηνεύτριας και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το οποίο αποτελεί και την πρώτη τους δισκογραφική συνάντηση. Τη σύνθεση στο ντουέτο «Κρατήσου από μένα»
υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο οποίος υπογράφει μουσικά –συνολικά- έξι τραγούδια του δίσκου, ενώ οι στίχοι είναι της Λήδας Ρουμάνη (η οποία υπογράφει τους στίχους συνολικά επτά κομματιών του άλμπουμ).

Επιπλέον, στη σύνθεση δυο τραγουδιών του νέου δίσκου συναντάμε τον τραγουδοποιό Στάθη Δρογώση -«Άτομα», «Τώρα ή Τώρα» σε στίχους Νίκου Μωραϊτη- καθώς και τον Νίκο Πορτοκάλογλου «Καταστροφή ή ελπίδα» (στίχοι και μουσική).

Η δισκογραφική πρόταση της ερμηνεύτριας κλείνει με το δέκατο κομμάτι ή bonus track όπως αναφέρεται και είναι ένα τραγούδι από το soundtrack της ταινίας J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, σε μουσική του Χρήστου Δεληγιάννη και στίχους της Λήδας Ρουμάνη.

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών έχουν κάνει οι: Θέμης Καραμουρατίδης και Soumka, ενώ η Ελευθερία υπογράφει την παραγωγή του δίσκου.

Αναλυτικά οι 9+1 Ιστορίες που έχει να μας πει η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι οι εξής:

01. Κρατήσου από μένα
02. Η συνήθεια
03. Τι να σου γράψω
04. Πόσα περάσαμε
05. Καταστροφή κι ελπίδα
06. Άτομα
07. Τώρα ή τώρα
08. Μη με φωνάξεις
09. Μακριά απ’ την τρικυμία
10. J.A.C.E. (Bonus Track)

Όπως αναφέρει η ίδια η ερμηνεύτρια στο booklet του cd:
«Αφιερώνω αυτή τη μικρή μου «Οδύσσσεια» στους συντελεστές αυτού του άλμπουμ για την υπομονή, την πίστη, την αγάπη και το πάθος που συνάντησα στην τετράχρονη παρέα μας. Ξεκίνησε μαζί με την κρίση στη ζωή και στην καθημερινότητα όλων μας. Φιλίες χάλασαν και φιλίες δημιουργήθηκαν. Αγάπες χάθηκαν και αγάπες δυνάμωσα. Κοινά μονοπάτια έγιναν μοναχικά και μοναχικοί δρόμοι γέμισαν με φως και παρέες. Τελειώνει με την ελπίδα του αύριο πιο ζωντανή και πιο αναγκαία από ποτέ…»

Ο νέος δίσκος της Ελευθερίας Αρβανιτάκη 9+1 Ιστορίες κυκλοφορεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015.

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου και τα συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ (pics)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να δίνουν τα συγχαρητήριά τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024