Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα εορταστικά ραντεβού στις μουσικές σκηνές της Αθήνας

Τα εορταστικά ραντεβού στις μουσικές σκηνές της Αθήνας

Οι μουσικές σκηνές της πόλης «φορούν» τα γιορτινά τους και ανεβάζουν on stage αγαπημένους καλλιτέχνες για να... εκτοξεύσουν το κέφι στα ύψη, στην αυγή της ελπιδοφόρας νέας χρονιάς.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Μπορεί το χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι να… επιμένει πως «χιόνια στο καμπαναριό Χριστούγεννα σημαίνει», όμως εμείς θα επιλέξουμε τη δική μας εκδοχή, παραφράζοντάς το σε… ξεκούραση και διασκέδαση «Χριστούγεννα σημαίνει», μιας και θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ τα χιόνια να σημάνουν Χριστούγεννα στην Αθήνα! Ωστόσο, η πραγματικότητα αυτή κάθε άλλο παρά μας πτοεί, αφού η πρωτεύουσα έχει φροντίσει να μας ανεβάσει τη διάθεση προσφέροντας πληθώρα επιλογών για να το ρίξουμε λίγο έξω την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τρανό παράδειγμα, οι μουσικές σκηνές της πόλης που «φορούν» τα γιορτινά τους και ανεβάζουν on stage αγαπημένους καλλιτέχνες για να… εκτοξεύσουν το κέφι στα ύψη, στην αυγή της ελπιδοφόρας νέας χρονιάς.

  • Ακτή Πειραιώς

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, συναντάει τη δωρική, ροκ ρεμπέτισσα, Φωτεινή Βελεσιώτου, στη σκηνή της Ακτής Πειραιώς σε ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα κλασικά τραγούδια και επιλογές από τη προσωπική δισκογραφία και των δύο. Μαζί τους επί σκηνής θα βρεθεί και ο Δημήτρης Υφαντής, που θα ταξιδέψει το κοινό σε γνωστά παραδοσιακά μουσικά μονοπάτια. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο και εκτάκτως τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Ακτή Πειραιώς, Πειραιώς 178 & Λαμίας 4, Ταύρος. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3418020

  • Άνοδος Live Stage

Κέφι, χορός, μπρίο, τραγούδι και πολύ γέλιο. Τις ημέρες των εορτών οι Άγαμοι Θύται θα παρασύρουν το κοινό με μια χειροποίητη ψυχωφέλιμη παράσταση, δια χειρός Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Δήμητρας Παπαδοπούλου. Η εμπροσθοφυλακή Δημήτρης Σταρόβας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής και Ρούλα Μανισάνου, θα υποδεχτούν τους… μουσαφίρηδες Σπύρο Παπαδόπουλο και Κώστα Μακεδόνα.
Άνοδος Live Stage, Πειραιώς 183. Τηλέφωνο: 210 3468100

  • Βοτανικός Live Stage

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου στήνουν για πρώτη φορά μαζί ένα κοινό μουσικό πρόγραμμα. Το αχώριστο ντουέτο μοιράζεται συνεχώς τη σκηνή του Βοτανικός Live Stage και παίζει ένα παιχνίδι μουσικών καταβολών κι ανταλλαγής. Συμπλέκουν ομοιότητες κι αντιθέσεις, τραγούδια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στην σύγχρονη ελληνική μουσική, τραγούδια σπουδαίων στιχουργών, ποιητών και συνθετών με τα ξεχωριστά τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου, γεμάτα ηλεκτρισμό κι ευαισθησία, στοιχεία που αποτελούν εγγύηση για τη διασκέδασή μας τις φετινές γιορτές.
Βοτανικός Live Stage, Ιερά οδός 72 (Είσοδος από Κασσάνδρας 19). Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3473835

  • Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Οι δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας, που το περασμένο καλοκαίρι ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους σε μία εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζουν τη συνεργασία τους και τον χειμώνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, όπου θα βρίσκονται και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24-26/12 & 31/12-2/01). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όλα εκείνα τα τραγούδια που έχει αγαπήσει το κοινό από τις προσωπικές τους διαδρομές, ενώ ένα μεγάλο μέρος του θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ο κόσμος με την «παραγγελιά» του.
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη. Τηλέφωνο: 210 9315600

  • Ζυγός

Η ιστορική μουσική σκηνή της Πλάκας ανοίγει και πάλι τις πόρτες της, γεμίζοντας με χαρά το αθηναϊκό κοινό που αγαπά την καλή διασκέδαση. Με την επιστροφή του στη νυχτερινή Αθήνα ο Ζυγός υποδέχεται στη σκηνή του δυο αγαπημένους καλλιτέχνες, τον Μπάμπη Στόκα και την Ανδριάνα Μπάμπαλη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο (και στις γιορτές) οι δύο ερμηνευτές παρουσιάζουν δικά τους κομμάτια, καθώς και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, ενώ δεν λείπει και μια επιλογή από διαχρονικά λαϊκά τραγούδια που τα παρουσιάζουν μέσα από τη δική τους ματιά. Μαζί τους η Φρόσω Στυλιανού.
Ζυγός, Κυδαθηναίων 22, Πλάκα. Τηλέφωνο: 210 3315854

  • Gagarin 205

Με σατιρική διάθεση και τραγούδια από το «Disco Tsoutsouni» έως το «Οbi Obi Obi» ο Τζίμης Πανούσης και οι Μουσικές Ταξιαρχίες συναντιούνται ξανά επί σκηνής, αυτήν τη φορά στο Gagarin της Λιοσίων 205, παρουσιάζοντας το musicult «MASTURNATION HELLASS, η τρύπα της κολάσεως». Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκεύή και Σάββατο, ενώ όσοι πιστοί μπορείτε να προσέλθετε ανήμερα και δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, καθώς και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.
Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205. Τηλέφωνο για κράτηση τραπεζιών: 6946651878. 211 411 2500

  • Half Note Jazz Club

Τα Χριστούγεννα το Half Note επιχειρεί να μας παρασύρει σε μια ρετρό αποπλάνηση σε ρυθμούς swing και ατμόσφαιρα cabaret με το μουσικοθεατρικό τρίο των Divinas και το δυναμικό κουαρτέτο τους (από 24 έως 29/12). Στην πρώτη αυτή εμφάνισή τους στην χώρα μας, οι Divinas προσαρμόζουν και δημιουργούν καλλιτεχνικά και χορογραφικά έναν μοναδικό καμβά με αντιπροσωπευτικές επιλογές και από πέντε παραγωγές με τις οποίες περιοδεύουν και έχουν βάση το swing, το boogie, το jungle και φυσικά το cabarèt. Αμέσως μετά, 30 Δεκεμβρίου 2015-5 Ιανουαρίου 2016, η Αμερικανίδα performer Robyn Bennett παρέα με το εξαιρετικό σχήμα της Bang Bang προσγειώνεται στη σκηνή του Half Note, φέρνοντας glamorous style, ξέφρενο pop swing και «καυτούς» ρυθμούς για ένα ξεσηκωτικό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς.
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μέτς. Τηλέφωνο 21 0921 3310


  • Κύτταρο Live Club

Τις φετινές γιορτές το Κύτταρο Live Club ετοιμάζει για το κοινό ένα ξεσηκωτικό live πάρτι βγαλμένο από τις ανεπανάληπτες δεκαετίες του ’80 και του ’90. Έτσι, το σχήμα που τον προηγούμενο χειμώνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με Κώστα Μπίγαλη, Πωλίνα και Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, ξαναχτυπά με πολύ κέφι στις 25 και 26 Δεκεμβρίου καθώς τις δυο πρώτες ημέρες του νέου έτους (1 και 2 Ιανουαρίου) με όλα τα 80s και 90s super hits.
Kύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών. Τηλέφωνο: 210 8224134, 210 8822460


  • Ρυθμός Stage

H μουσική σκηνή της Ηλιούπολης φοράει τα γιορτινά της και περιμένει το κοινό για μελωδικές αλλά και κεφάτες γιορτινές βραδιές. Έτσι, Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η Ελένη Δήμου θα ταξιδέψει όσους βρεθούν εκεί, Από το χθες στο σήμερα με τραγούδια όπως τα Προσωπικά, Πάρε με, Άκου λοιπόν, Ψεύτρα ζωή, κ.α., ενώ ανήμερα των φετινών γιορτών το κέφι ανάβει και η σκηνή του Ρυθμού μετατρέπεται σε πάλκο όπου ως γνήσια ρεμπέτισσα η Μαριώ, έχοντας στο πλευρό της τον Λάμπρο Καρελά, στήνουν το δικό τους γλέντι με παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά και, φυσικά, ρεμπέτικα τραγούδια.
Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη. Τηλέφωνο: 210 9750060

  • Σταυρός του Νότου

Οι γιορτές στις τρεις σκηνές του Σταυρού του Νότου, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας, τα έχουν όλα. Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα γιορτάσουμε παρέα με Μύρωνα Στρατή και Ησαϊα Ματιάμπα στο Plus, ενώ ανήμερα με Μίλτο Πασχαλίδη στην Κεντρική Σκηνή ή τον ανατρεπτικό Πάνο Μουζουράκη την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου στο Club.
Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος. Τηλέφωνο: 210 9226975

entertainment.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024